Adapter antenowy do Columbusa.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cossac
    Drive
    • 2010
    • 56

No to czytając wpisy kilku forumowiczów: czy można negatywnie skrytykować zmiany poczynione w Superb? Szczególnie te, które pogorszyły estetykę tego wozu?
  • heretyk
    Rider
    • 2009
    • 549
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Panowie,

Tak jak doradzalisice w przytulnym watku o rns510, postanowilem zakupic adapter do columbusa.
    Akurat carystems nie mial ich na stanie wiec kupilem ten:

Naraszcie dziala TMC i chwala ci Panie! Korki sa pokazywane szybko i ladnei przelicza nowe trasy.
    Niestety bledy w kompie pokazuje jak pokazywal, czyli:

1 Fault Found:
    00856 - Radio Antenna
    011 - Open Circuit
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01101011
    Fault Priority: 5
    Fault Frequency: 135
    Reset counter: 239

Pisalisice jednak ze po zalozeniu adaptera blad znikal. Jak to jest naprawde? Normalnie zalozylbym ze adapter jest walniety, ale skoro tmc dziala to nie powinno byc otwartego obwodu.
    Czy na adapterach z carsystem jest tak samo? jezlei nie to sobie zamowie nowy adapter, tylko nie chce wywalac 50pln zeby sie okazlao ze jest tak samo.
    Zostały mi czesci, po szkodniku:
    VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
    Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• andrzej111
      L&K
      • 2010
      • 1391

U mnie niema błędu, w PL działa Ci TMC?
      Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• heretyk
        Rider
        • 2009
        • 549
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez andrzej111
        U mnie niema błędu, w PL działa Ci TMC?
        Tak wlasnie Ciebie mialem na mysli piszac ze u innych bledu nie ma. Jak dobrze pamietam Ty masz adapter od carsystems?

Nie wiem jak w PL z tym TMC. Mial chyba ruszyc od marca. Ja zasadniczo po polsce i tak na czuja sie poruszam, bo zadna nawigacja nie wydala w tym kraju cudow Obczaje w przeciagu 2-3 dni i dam Ci znac Ale skoro nie pokazuje Ci korkow ani na trasie ani nie ma meldunkow w menu TMC to chyba sprawa jest jasna
        Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• Marillo
          Drive
          • 2011
          • 81

U mnie tez nie pokazuje błędu po załozeniu adaptera dokładnie tego samego
          Raz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....

Komentarz

• heretyk
            Rider
            • 2009
            • 549
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Okazalo sie ze adapter mial wykrzywiona odrobine srodkowa tulejke w ktora wchodzil bolec z sygnalem antenowy (ktory non omen rowniez zostal wygiety)
            na szczescie udalo sie go naprostowac. W sumie czeste zdarzenie w tych wtyczkach. W MFD 2 tez mi sie tak kiedys wydarzylo.

Zmyla bylo to ze pomimo braku sygnalu antwenowego w drugim gniezdzie zaczelo dzialac TMC. Wystarczyla sama masa!

Byly bledy w VAGU, po wyprostowaniu i prawidlowym wlozeniu wtyczki wszystko dziala ok.

@andrzej111

TMC dziala w polsce! Wystarczy przejechac sie w pasmo nadgraniczne (w Twoim przypadku z niemcami) i bedziesz widzial korki u naszych sasiadow :lol:
            Niestety na terenie reszty kraju dupa nadal z TMC. naprawde szkoda, bo cholernie praktyczne to jest.

Komentarz

• andrzej111
              L&K
              • 2010
              • 1391

W Polsce TMC ogarnia prywatna firma, której producent sprzętu musi zapłacić za konkretny model navi...Myślałem że może coś się pozmieniało

Komentarz

• krzynol
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 11002
                • Superb II combi (3T5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

heretyk, to dobrze, że sięwyjaśniło z tym kablem, bo takie wkładam ludziom i działają, więc byłem zaskoczony
                ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                poprzednie modele:
                ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• andrzej111
                  L&K
                  • 2010
                  • 1391

Panowie, może ktoś wie jaki sprzęt jest potrzebny do zaciśnięcia końcówki FAKRA?
                  Chciałbym skrócić kabel od GPS i nie wiem do kogo z tym uderzać.

Komentarz

Pracuję...