No to czytając wpisy kilku forumowiczów: czy można negatywnie skrytykować zmiany poczynione w Superb? Szczególnie te, które pogorszyły estetykę tego wozu?
Adapter antenowy do Columbusa.
Zwiń
X
-
Adapter antenowy do Columbusa.
Panowie,
Tak jak doradzalisice w przytulnym watku o rns510, postanowilem zakupic adapter do columbusa.
Akurat carystems nie mial ich na stanie wiec kupilem ten:
Naraszcie dziala TMC i chwala ci Panie! Korki sa pokazywane szybko i ladnei przelicza nowe trasy.
Niestety bledy w kompie pokazuje jak pokazywal, czyli:
1 Fault Found:
00856 - Radio Antenna
011 - Open Circuit
Freeze Frame:
Fault Status: 01101011
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 135
Reset counter: 239
Pisalisice jednak ze po zalozeniu adaptera blad znikal. Jak to jest naprawde? Normalnie zalozylbym ze adapter jest walniety, ale skoro tmc dziala to nie powinno byc otwartego obwodu.
Czy na adapterach z carsystem jest tak samo? jezlei nie to sobie zamowie nowy adapter, tylko nie chce wywalac 50pln zeby sie okazlao ze jest tak samo.Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
-
-
Zamieszczone przez andrzej111U mnie niema błędu, w PL działa Ci TMC?
Nie wiem jak w PL z tym TMC. Mial chyba ruszyc od marca. Ja zasadniczo po polsce i tak na czuja sie poruszam, bo zadna nawigacja nie wydala w tym kraju cudowObczaje w przeciagu 2-3 dni i dam Ci znac
Ale skoro nie pokazuje Ci korkow ani na trasie ani nie ma meldunkow w menu TMC to chyba sprawa jest jasna
Zostały mi czesci, po szkodniku:
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Okazalo sie ze adapter mial wykrzywiona odrobine srodkowa tulejke w ktora wchodzil bolec z sygnalem antenowy (ktory non omen rowniez zostal wygiety)
na szczescie udalo sie go naprostowac. W sumie czeste zdarzenie w tych wtyczkach. W MFD 2 tez mi sie tak kiedys wydarzylo.
Zmyla bylo to ze pomimo braku sygnalu antwenowego w drugim gniezdzie zaczelo dzialac TMC. Wystarczyla sama masa!
Byly bledy w VAGU, po wyprostowaniu i prawidlowym wlozeniu wtyczki wszystko dziala ok.
@andrzej111
TMC dziala w polsce! Wystarczy przejechac sie w pasmo nadgraniczne (w Twoim przypadku z niemcami) i bedziesz widzial korki u naszych sasiadow :lol:
Niestety na terenie reszty kraju dupa nadal z TMC. naprawde szkoda, bo cholernie praktyczne to jest.Zostały mi czesci, po szkodniku:
Komentarz
-
-
heretyk, to dobrze, że sięwyjaśniło z tym kablem, bo takie wkładam ludziom i działają, więc byłem zaskoczony->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz