Witam kolegów, a ja mam sw 4120 zmodyfikowany do starszych i nie ma z nim problemów, działa z każdą wersją navi starą i nową, nie wgrywa ustawień fabrycznych. Wypalanie Imgburn.
Jak do Paska czy Octy z 2008 podchodzi bo siedzi tam albo rns albo columbus to do Tuarega przeciez tez o ile tam jest to samo
No i bardzo się Pan Panie mylisz.
Do Leona dostałem RNS510 zakodowanego omyłkowo jako Touareg (pośpiech) - doktorat na tym zrobiłem... Żadne "nasze" softy, poprawki, etc. na tym nie działały, kierownica, czujniki i DOT nie działały, wyświetlanie klimy chodziło.
Po przestawieniu urządzenia kabelkiem serwisowym w tryb passat eu chodzi i działa wszystko łącznie z ops.
W Touareg jest z tego co się dowiedziałem inny standard komunikacji can gw - skoro mnie nie działało prawie nic z reszty vw w rns zakodowanym dla Touareg to zakładam, że w drugą stronę też nie pójdzie. Więc zalecam daleko idącą ostrożność przy wgrywaniu na siłę softu z tego i innych wątków :diabelski_usmiech
Ano tak. Wsadziłem raz MFD2 DVD ( z Passata) to Touarega który tez miał RNS S2 DVD. Licznik nie wyswietlal poprawnie info z radia, kszaczyło, jakieś chińskie znaki, nie działał kierownica multi. Odwrotnie (nie pamietam juz) ale tez nie działa RNS S2 w passacie.
Turek ma kolorowy LCD - ale to nie jest BPA, tylko DDP jak się okazuje i to inny niz w 1T/3C seri.
Pierwsze wersje Turka do 2006 które miały i kolor LCD i czerwony miały CAN 1.6. Taki CAN był w Passatach B5
Poprzednie wersje softów do Turka przeciez były do wszystkich navi, jakies tam wersje 1100 czy 2700 działaly we wszystkich (nawet jest lista supportujących modeli) czyli Soft softem a reszta musiałą się jakos dopasować do standardu auta.
jak ktoś moze wie o co w tym chodzi, co by wyedytowac, był bym wdzięczny za info.
Nie ukrywam ze 4120 jest tak jak by to powiedziec finalną wersja, bo działa wreszcie polski lektor. W 4020 poprawili DAY/NIGHT automatycznie.
marbab, nie wiem. Ta moja to jest ta sama co dostałeś odemnie kiedyś.
[ Dodano: Nie 23 Wrz, 12 16:39 ]
Opiszę i ja swój "problem"
Po wgraniu nowego softu od Kędziora 4120 wszystko działa mi ok poza jednym małym szczegołem, a mianowicie przy starcie Columbusa nie ma logo skody Po odpaleniu radia tam gdzie wcześniej przez chwilę wyświetlało się logo skody teraz mam czarny ekran po czym odrazu odpala się radio. Próbowałem nawet zakodować nowe logo Skody jak radził Kędzior ale nie mogę ponieważ mam taki oto komunikat jak na foto. Zastanawiam się czy nie wrócić do poprzedniego softu (4020), a może wyprobować najnowszy jaki wskazujecie czyli 5218??
Ramzes765, kolega mbieg, dobrze robi. To jest ogólny topic o RNS i tu powinny się toczyć wszystkie dyskusje na jego temat. Proponuję właśnie nie śmiecić w odzielbych topic-ach
Ramzes765, a powiedz mi skąd brać obrazki do loga ???
mbieg, po co dublujesz posty, przeciez juz piszemy o tym w innym temacie. maxpaynemm, a może sprobuj sam wgrac logo skody i bedzie ok http://www.netdata.be/iso/index.php?
dato spróbuj wypalić na DVD programem UltraISO. U mnie jak wrzucałem na CD niestety nie poszło ale na DVD jest OK i mam nowe logo z nowym softem. Działa na 100%.
Dodam, że wszystko palę na Verbatim-ach +R i naprawdę wczytuje bez problemu.
dato jeszcze dodam, że wrzucałem to na sofcie 4120 od chłopaków z VW i chodzi. Nie miałem softu Kędziora a Twój podejrzewam, że jest od niego - może tutaj jest problem.
Raczej nie, bo ja wziąłem - od Kędziora - ten soft fabryczny przed modyfikacjami. Ten, co wycina navi. Czyli na 99,9% ten sam...
Dla spokoju sumienia wypalę na dvd używając ultraiso. Chociaż imgburn z opc i weryfikacją jeszcze nigdy mnie nie zawiódł...
Komentarz