No to teraz czekamy na wersję do starszej navi
RNS510 - sw5274_c6_josi
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
noogi dziękuję za informację.
Wypaliłem, zainstalowałem i wszystko działa
Po przejściu z softu 4020 czyści dysk twardy, mapy zostawia. Na początku wita nas w bawarskim języku, później sam dochodzi do wniosku, że to nie najlepszy pomysł i zmienia automatycznie na angielski. Polski trzeba wybrać ręcznie.
Działa na Columbusie w wersji C (C8, C9).
Gateway w tym sofcie jest nowszy więc wgrałem łatkę od josi.
Logotyp pojawił się w starej odsłonie może dlatego, że moja Skoda jest "starej" daty. W autkach po FL pewnie automatycznie wgrywa nowe logo.
Wszystko jest OK - jeszcze raz chciałbym podziękować chłopakom z grupy VW za zaangażowanie i chęć niesienia pomocy
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Dzisiaj testowałem nowy soft w trasie. Na rondach lektorka mówi bezbłednie, wszystko jest ok. RNS jest jakby szybszy. Radiotext działa bardzo dobrze.
Jedyne czego mi jeszcze brakuje to obsluga glosowa w jezyku polskim. Jak to dodadza to bede happy Teraz czesto przelaczam sobie na jezyk angielski i korzystam z obslugi glosowej, fajny bajer, szczegolnie jak jedzie z nami ktos kto tego nie slyszal i nie widzial :lol: super przydatna funkcja np. do wybierania kontaktow z ksiazki telefonicznej i ogólnie do obsługi telefonu
Komentarz
-
-
spacewalker, poczytaj w moich pierwszych postach w tym temacie. Miałem to samo co Ty. Nagrywałem na CD i na dwóch płytach mi wywalał błąd właśnie na Apps w 5%. Potem nagrałem na DVD x4 programem ImgBurn i poszło. Musisz testować różne płyty. Spróbuj na DVD-RW
Roballo, Jak słuchasz radia wejdz na dole w dodatki i wybierz Radiotext. jak stacja będzie go nadawała to pojawi się info na navi
Komentarz
-
-
Roballo,
Po instalacji SW4120 - brak navi i radia w MAXI-DOT, dźwięku w sound sytem i sterowania głosem w j. angielskim.
Soft instalowany na Columbusie RNS 510 z 2010R (RNS wcześniej działał poprawnie z SW4020)
W jaki sposób przywrócić utracone funkcje w RNS?
Zmiana softu i fixy nie działają.
Prawdopodobnie potrzebne właściwe kodowanie RNS.
Pytanie jaki kod?
Komentarz
-
Komentarz