Jakies doswiadczenia z kradzieży radia......?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olok28
    Classic
    • 2004
    • 26

Zamieszczone przez leff
    samochod jest moj prywatny, nie na firme a zalatwiam wszystko bezgotowkowo, zlozylem juz dzisiaj w warcie odpowiednie upowaznienie.
    To w tym momencie najlepsze rozwiazanie. Auto musza doprowadzic do stanu sprzed uszkodzenia firma wymienia a im ubezpieczenie juz nie ma co podskoczyc, chociaz chyba Ty rowniez dostaniesz wycene do ogladniecia.
  • zeszok
    Classic
    S_OCP Member
    • 2004
    • 9

witam
    po kolejnym niezbyt przyjemnym doswiadczeniu z kradzieza radiodtwarzacza, mam pytanie do klubowiczow. Czy komus z obecnych zwineli firmowe skodowskie radio i czy decyzja o zamontowaniu oryginalnego, bedzie dobra?
    Nie jestem melomanem, wiec mniejsze znaczenie ma dla mnie super jakosc, czy bajery skaczace po wyswietlaczu radyjka. Wazne jest dobre odtwarzanie CD i radio. Jak ustrzec sie przed kradzieza niefirmowego (poza oczywiste - meczacym ciaglym wkladaniem i wyjmowaniem radyjka z kieszeni).
    Licze na wiele opinii
    pozdr
    jarek

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

nie wiem jak z firmowym, ale jak zamontujesz każde inne to po wycięciu kwałka plastku za nim można na tyle głęboko schować radio , zeby weszła oryginalna zaślepka 8)

Komentarz

• Forest
        Ambiente
        • 2004
        • 133

A tą zaślepkę można łatwo wyciągnąć żeby mozna było wsadzić panel? Czy trzeba miec narzędzia?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Jest motoda na schowanie calego radia glebiej wtedy panel zostaje lub mozna go nosic a na to zaslepke. Mozna tez schowac radio a panel gdzies przeniesc np pod dach ale to juz wieksza rzezba tak samo, radio nie musi byc tam gdzie kazdy sie go spodziewa, ale cos trzeba wtedy zrobic z panelem.
          Ja kiedys myslalem zeby radio dac tam gdzie jest tylko gleboko z zaslepka ktora by sie otwierala przy zmianie plyty lub radio dac do schowka a sam panel zabudowac tam gdzie jest popielniczka bo cale radio tam nie wejdzie.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

Ja kiedys myslalem zeby radio dac tam gdzie jest tylko gleboko z zaslepka ktora by sie otwierala przy zmianie plyty lub radio dac do schowka a sam panel zabudowac tam gdzie jest popielniczka bo cale radio tam nie wejdzie.
            to dopiero rzeżba...szczegolnie w nowym aucie :wow

A tą zaślepkę można łatwo wyciągnąć żeby mozna było wsadzić panel? Czy trzeba miec narzędzia?
            normalnie kawałek nożyka, delikatnie podważasz i po zawodach

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Sam panel zabudowac tam gdzie popielniczka to nie taki problem. Sama popielniczka da sie chyba wykrecic i wystarczy ten panel tam zamocowac no ale trzeba przeprowadzic wiazke od radia w dol. Wszystko sie da, zalezy tylko od tego jakie radio mamy i jak ubezpieczone no i czy chcemy czesto chodzic po ubezpieczeniach w sprawie kasy za szyby i radio.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

Sam panel zabudowac tam gdzie popielniczka to nie taki problem.
                czyli w miejscu popielniczki, dajesz sam panel i tak go zabudujesz ,że nie będzie widoczny?
                to nie lepiej zabudować w miejscu oryginalnym i nie kombinować z kablami do panela?

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Zamieszczone przez arci9
                  Sam panel zabudowac tam gdzie popielniczka to nie taki problem.
                  czyli w miejscu popielniczki, dajesz sam panel i tak go zabudujesz ,że nie będzie widoczny?
                  to nie lepiej zabudować w miejscu oryginalnym i nie kombinować z kablami do panela?
                  Mozna tam gdzie oryginalnie jest, ale to trzeba glebiej wpuscic i do tego bawic sie z zaslepka za kazdym razem i to jest najlatwiejszy sposob. Ja kiedys mierzylem i sam panel po malym ponacinaniu srodka popielniczki wejdzie a potem na do klapka ktora jest normalnie jest zamykana i nie ma problemu. Tylko przy przelaczaniu trzeba siegnac troche dalej no i lewarek bedzie zaslanial widok na panel. Koncepcji kilka jest i mozna to roznie rozwiazac.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Samiec
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4287
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez arci9
                    Ale w tedy nie musisz wyjmowac zaslepiki i mozna jeszcze pokombinawac i zaslepkie zrobic z jakiegos panelu tandetnego radia :twisted: co by moze skutecznie zniechecilo zlodzieja.
                    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

O z tandeta bym sie mocno zastanowil!! Te sq.. bardzo czesto bija szybe widzac cos takiego bo pod spodem moze byc wlasnie jakies cudo zasloniete. Z drugiej strony slyszalem juz jak zbil tylko po to zeby zobaczyc ze w srodku nic nie ma. :evil:
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• dede_adam
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 1449

NA wlasnym przykladzie wiem ze najlepiej miec kieszeniowe radyjko z pamiecia
                        i brac je do domu na noc albo parking strzezony.
                        W ciagu 4lat wybijano mi 6razy szybe w autach i tylko raz zginelo radio..... :evil:

Komentarz

• leff
                          Elegance
                          • 2004
                          • 862

Zamieszczone przez Maicroft
                          Jest motoda na schowanie calego radia glebiej wtedy panel zostaje lub mozna go nosic a na to zaslepke. Mozna tez schowac radio a panel gdzies przeniesc np pod dach ale to juz wieksza rzezba tak samo, radio nie musi byc tam gdzie kazdy sie go spodziewa, ale cos trzeba wtedy zrobic z panelem.
                          panel mozesz machnac np. w oslone przeciwsloneczna ale uwaga, nie kazde radio daje sie odmiejscowic, moj stary kenwood bez problemu chodzil na dlugiej tasmie miedzy body a panelem, nowy ni cholery nie chce dzialac.

czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel

Komentarz

• MZD
                            Ambiente
                            • 2004
                            • 242

Ja uważam że najlepsze są jednak kieszenie...
                            Problem z kradzieżami odtwarzaczy samochodowych znam nawet nieźle... :evil:
                            W poprzednim samochodzie (F. Punto) miałem 3 kradzieże. Ostatnia na parkingu w Blue City i to niewykluczone że ochroniarze dali cynk złodziejom. Parę razy widziałem młodych chłopaczków w akcji lub w przygotowaniu do niej. Szkody po włamaniu są duże - szyba, ew. zamki lub drzwi do naprawy. Myślę że nie warto ryzykować. Słyszałem o takich gostkach którzy się włamują tylko dlatego żeby nie wyjść z wprawy, nawet gdy niezbyt ich interesuje radio, szukają po prostu jakiegoś pretekstu. Znajomy miał zaślepkę starego radia "Safari", nic to nie dało....

A myślę że gdy widzą kieszeń to mogą mieć raczej pewność że radia tam nie ma...
                            Gdy tymczasem może być np. w bagażniku... :lol:
                            Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• rafalus
                              L&K
                              • 2005
                              • 1140
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bez niszczenia ja wlozylem gleboko radio i zaslpeka fabryczna pasuje po przycieciu w pary miejscach od wenatrz operacja kostuje od 100-200zl . zaslpeke sie zciaga w 2 sekundy
                              nowy cSIMC od Aliego
                              seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
                              Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• olej
                                Drive
                                • 2006
                                • 51

a ile kosztuje taka fabryczna zaslepka?? gdzie ją najlepij kupić? pewnie na szrotach do OII nie znajde, jeszcze za wczesnie
                                http://www.blask-swieczki.pl Zapraszam

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

olej, A to nie masz radia calkiem :?: Tam jest radio 2 din, a takiej zaslepki nie ma. Mozna jedynie szukac adaptera na radio 1 din i wtedy jakas zaslepke, o ile takowa wogole istnieje
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• KLOCek
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 411

wiem, że odgrzewam, ale

Polecaniu radia z kieszenią mówię stanowcze NIE

Mam balupunkta Bremena MP74 (najwyższa półka) http://www.blaupunkt.pl/7644820310_main.asp z oryginalną kieszenią. Już nie wytrzymuje z wyciąganiem tego radia !!! I gdzie go zabiore? Ze sobą do kina/ za zakupy ? Nie, zostawiam pod kurtką. Wiem, to wielkie info dla złodzieji, ale sprzedaję. Zmnieniam na gorszego, ale żeby nie stało się pokusą dla cudzych łapek.

Komentarz

• Nexus6
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 4847
                                      • Volkswagen

Zamieszczone przez olej
                                      a ile kosztuje taka fabryczna zaslepka?? gdzie ją najlepij kupić? pewnie na szrotach do OII nie znajde, jeszcze za wczesnie
                                      jeżeli masz założone radio "niefabryczne" w maskownicy 1 DIN to możesz użyć zaślepki z O1
                                      cena w ASO - 17 zł
                                      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• daneczek76
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 3642
                                        • Toyota

Zamieszczone przez arci9
                                        nie wiem jak z firmowym, ale jak zamontujesz każde inne to po wycięciu kwałka plastku za nim można na tyle głęboko schować radio , zeby weszła oryginalna zaślepka 8)
                                        ja zrobiłem tak samo włamali sie do auta radja nie ma bo go nie widac i tylko akumulator ukradli no i szyba do wstawienia ale radjo jest!!!
                                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• arturv3
                                          Ambiente
                                          • 2006
                                          • 100

Czy ktoś ma jakieś zdjęcia montażu radia (lub panela) w innym miejscu niż standardowe?

Komentarz

• Czarny
                                            Classic
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 39

Weź ściągnij mordę z radia jeśli to nie firmowe i daj sobie spokój a jak firmowe to zostaw jak jest media markety zabiły złodziei ja juz nie pamiętam kiedy wyciągałem radio choć mam je z kieszenią, jak maja ci ukraść to i z popielniczki wyjmą jeszcze 4 lata temu to miało większy sens.

oczywiście to moja osobista opinia jedni sie zgodzą drudzy nie

Komentarz

• arturv3
                                              Ambiente
                                              • 2006
                                              • 100

Zamieszczone przez Czarny
                                              Weź ściągnij mordę z radia jeśli to nie firmowe i daj sobie spokój a jak firmowe to zostaw jak jest media markety zabiły złodziei ja juz nie pamiętam kiedy wyciągałem radio choć mam je z kieszenią, jak maja ci ukraść to i z popielniczki wyjmą jeszcze 4 lata temu to miało większy sens.

oczywiście to moja osobista opinia jedni sie zgodzą drudzy nie
                                              Dzięki za pocieszenie.

W mojej mieścinie ostatnio grasuje szajka, która kradnie radia. Niby nic dziwnego ale ostatnio to zajwisko się nasiliło w mojej okolicy (niedawno zapierdol... mi nawet kołpaki- drugi raz-ręce opadają). Dwa razy ukradziono mi radio (z innych samochodów) i strasznie mnie to wkurza (pomijajac koszty i problemy).
                                              Chciałem zamontować panel do popielniczki (strasznie mało miejsca-trzeba ciąć) a resztę gdzieś indziej. Czy ktoś już robił takie akrobacje?

Komentarz

Pracuję...