Zamieszczone przez leff
Jakies doswiadczenia z kradzieży radia......?
Zwiń
X
-
Jakies doswiadczenia z kradzieży radia......?
witam
po kolejnym niezbyt przyjemnym doswiadczeniu z kradzieza radiodtwarzacza, mam pytanie do klubowiczow. Czy komus z obecnych zwineli firmowe skodowskie radio i czy decyzja o zamontowaniu oryginalnego, bedzie dobra?
Nie jestem melomanem, wiec mniejsze znaczenie ma dla mnie super jakosc, czy bajery skaczace po wyswietlaczu radyjka. Wazne jest dobre odtwarzanie CD i radio. Jak ustrzec sie przed kradzieza niefirmowego (poza oczywiste - meczacym ciaglym wkladaniem i wyjmowaniem radyjka z kieszeni).
Licze na wiele opinii
pozdr
jarek
-
-
Jest motoda na schowanie calego radia glebiej wtedy panel zostaje lub mozna go nosic a na to zaslepke. Mozna tez schowac radio a panel gdzies przeniesc np pod dach ale to juz wieksza rzezba tak samo, radio nie musi byc tam gdzie kazdy sie go spodziewa, ale cos trzeba wtedy zrobic z panelem.
Ja kiedys myslalem zeby radio dac tam gdzie jest tylko gleboko z zaslepka ktora by sie otwierala przy zmianie plyty lub radio dac do schowka a sam panel zabudowac tam gdzie jest popielniczka bo cale radio tam nie wejdzie.
Komentarz
-
-
Ja kiedys myslalem zeby radio dac tam gdzie jest tylko gleboko z zaslepka ktora by sie otwierala przy zmianie plyty lub radio dac do schowka a sam panel zabudowac tam gdzie jest popielniczka bo cale radio tam nie wejdzie.
A tą zaślepkę można łatwo wyciągnąć żeby mozna było wsadzić panel? Czy trzeba miec narzędzia?
Komentarz
-
-
Sam panel zabudowac tam gdzie popielniczka to nie taki problem. Sama popielniczka da sie chyba wykrecic i wystarczy ten panel tam zamocowac no ale trzeba przeprowadzic wiazke od radia w dol. Wszystko sie da, zalezy tylko od tego jakie radio mamy i jak ubezpieczone no i czy chcemy czesto chodzic po ubezpieczeniach w sprawie kasy za szyby i radio.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Sam panel zabudowac tam gdzie popielniczka to nie taki problem.
to nie lepiej zabudować w miejscu oryginalnym i nie kombinować z kablami do panela?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9czyli w miejscu popielniczki, dajesz sam panel i tak go zabudujesz ,że nie będzie widoczny?
to nie lepiej zabudować w miejscu oryginalnym i nie kombinować z kablami do panela?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJest motoda na schowanie calego radia glebiej wtedy panel zostaje lub mozna go nosic a na to zaslepke. Mozna tez schowac radio a panel gdzies przeniesc np pod dach ale to juz wieksza rzezba tak samo, radio nie musi byc tam gdzie kazdy sie go spodziewa, ale cos trzeba wtedy zrobic z panelem.
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
-
Ja uważam że najlepsze są jednak kieszenie...
Problem z kradzieżami odtwarzaczy samochodowych znam nawet nieźle... :evil:
W poprzednim samochodzie (F. Punto) miałem 3 kradzieże. Ostatnia na parkingu w Blue City i to niewykluczone że ochroniarze dali cynk złodziejom. Parę razy widziałem młodych chłopaczków w akcji lub w przygotowaniu do niej. Szkody po włamaniu są duże - szyba, ew. zamki lub drzwi do naprawy. Myślę że nie warto ryzykować. Słyszałem o takich gostkach którzy się włamują tylko dlatego żeby nie wyjść z wprawy, nawet gdy niezbyt ich interesuje radio, szukają po prostu jakiegoś pretekstu. Znajomy miał zaślepkę starego radia "Safari", nic to nie dało....
A myślę że gdy widzą kieszeń to mogą mieć raczej pewność że radia tam nie ma...
Gdy tymczasem może być np. w bagażniku... :lol:Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
bez niszczenia ja wlozylem gleboko radio i zaslpeka fabryczna pasuje po przycieciu w pary miejscach od wenatrz operacja kostuje od 100-200zl . zaslpeke sie zciaga w 2 sekundynowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
a ile kosztuje taka fabryczna zaslepka?? gdzie ją najlepij kupić? pewnie na szrotach do OII nie znajde, jeszcze za wczesniehttp://www.blask-swieczki.pl Zapraszam
Komentarz
-
-
wiem, że odgrzewam, ale
Polecaniu radia z kieszenią mówię stanowcze NIE
Mam balupunkta Bremena MP74 (najwyższa półka) http://www.blaupunkt.pl/7644820310_main.asp z oryginalną kieszenią. Już nie wytrzymuje z wyciąganiem tego radia !!! I gdzie go zabiore? Ze sobą do kina/ za zakupy ? Nie, zostawiam pod kurtką. Wiem, to wielkie info dla złodzieji, ale sprzedaję. Zmnieniam na gorszego, ale żeby nie stało się pokusą dla cudzych łapek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oleja ile kosztuje taka fabryczna zaslepka?? gdzie ją najlepij kupić? pewnie na szrotach do OII nie znajde, jeszcze za wczesnie
cena w ASO - 17 złWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9nie wiem jak z firmowym, ale jak zamontujesz każde inne to po wycięciu kwałka plastku za nim można na tyle głęboko schować radio , zeby weszła oryginalna zaślepka 8)[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Weź ściągnij mordę z radia jeśli to nie firmowe i daj sobie spokój a jak firmowe to zostaw jak jest media markety zabiły złodziei ja juz nie pamiętam kiedy wyciągałem radio choć mam je z kieszenią, jak maja ci ukraść to i z popielniczki wyjmą jeszcze 4 lata temu to miało większy sens.
oczywiście to moja osobista opinia jedni sie zgodzą drudzy nie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CzarnyWeź ściągnij mordę z radia jeśli to nie firmowe i daj sobie spokój a jak firmowe to zostaw jak jest media markety zabiły złodziei ja juz nie pamiętam kiedy wyciągałem radio choć mam je z kieszenią, jak maja ci ukraść to i z popielniczki wyjmą jeszcze 4 lata temu to miało większy sens.
oczywiście to moja osobista opinia jedni sie zgodzą drudzy nie
W mojej mieścinie ostatnio grasuje szajka, która kradnie radia. Niby nic dziwnego ale ostatnio to zajwisko się nasiliło w mojej okolicy (niedawno zapierdol... mi nawet kołpaki- drugi raz-ręce opadają). Dwa razy ukradziono mi radio (z innych samochodów) i strasznie mnie to wkurza (pomijajac koszty i problemy).
Chciałem zamontować panel do popielniczki (strasznie mało miejsca-trzeba ciąć) a resztę gdzieś indziej. Czy ktoś już robił takie akrobacje?
Komentarz
-
Komentarz