na gpsunderground są plotki jakoby miała się wogóle nie ukazać. Poczekamy zobaczymy.
RNS510 - mapy
Zwiń
X
-
Przywróciłem soft do wersji 5238A dzieląc 30 GB HDD 60-35-5. Dzisiaj trochę luźniej w pracy, więc postanowiłem spróbować wgrać mapy z karty SD.
Postępowałem wg instrukcji. Wszystko niby przeszło bez problemów, pojawił się napis SWL SUCCESS. Po tym dwukrotny restart urządzenia.
Ucieszyłem się mysląc, że w końcu mam na pokładzie mapy 8515 West. Uruchamiam navi, a tam napis Włóż płytę DVD Maps i białe pole wokoło.
Jednym słowem ZONK. Czy coś zrobiłem nie tak jak powinienem?
Komentarz
-
-
-
Ja wczoraj nagralem na DVD DL Verbatima obraz plyty, predkosc x4, Columbus wciagnal plytke idealnie i po 30 min mielenia ( dojazd do pracy, z pracy i chwilka po miescie ) plyte juz moglem wyciagnac a mapy zainstalowane. Jesli ktos z okolic Jastrzebia-Zdroju, Zor, to moze podjechac sprobowac moja plytka sobie wgrac.
Komentarz
-
-
gradek Ciekavy może macie uszkodzony plik mapy. Ja ściągałem swoją mapę stąd https://gpsunderground.com/forum/for...810-europe-v15 druga strona
Komentarz
-
-
Wczoraj po próbie wgrania mapy z karty jadąc do domu postanowiłem wrzucić do napędu jeszcze raz płytę.
Columbus ustawiony na widok mapy bez ustawienia miejsca docelowego. Tak dojechałem do miejsca garażowania.
Dzisiaj rano próba wpisania adresu oczywiście zakończona powodzeniem, po chwili postanowiłem spróbować, czy płyta wyjdzie z napędu.
Oczywiście wyszła, a nawigacja działała dalej. Wchodzę w ukryte menu i widzę w info o mapach 8515.
Pełny sukces, choć nie wiem w końcu czy mapa wgrana z karty SD, czy z płyty DVD. Proces wgrywania mapy zakończony.
Ostatni raz na tym Columbusie. Czekam na info od pab567 Pawła, kiedy będzie miał dla mnie Amundsen-a MIB STD2
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez Grzegorz56 Zobacz wpisgradek Ciekavy może macie uszkodzony plik mapy. Ja ściągałem swoją mapę stąd https://gpsunderground.com/forum/for...810-europe-v15 druga strona
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ralph_Pulawy Zobacz wpis
aby pobrać mapy należy wpisać hasło, wiesz coś na ten temat ?
Komentarz
-
-
Sie wreszcie udało....
Ale tak...
Wgranie mapy którą dostałem od Krzynola, którą na swoim sprzęcie udało mu się zainstalować, u mnie notorycznie kończyło się porażką...
Procedura z SD także u mnie nie zadziałała...
Przymierzałem się do zmiany softu, aby poprawić partycje, bo u mnie HDD 30 i soft 4120..., ale nie zdążyłem tej zabawy...
Kupiłem płytę czyszczącą napęd, ale też nie zdążyłem jej użyć...
Podjechałem do firmy, gdzie wgrywają z oryginalnej płyty i... udało się od pierwszego strzała w ciągu ok. 40 minut.
Komentarz
-
-
klarus Maciek ja już doszedłem do perfekcji, przynajmniej tak mi się wydaje. Już w kilku Columbusach zainstalowałem mapy.
Pierwszy krok to instalacja softu 5238 z podziałem dysku 65-35-5.
Drugi krok to instalacja mapy z SD. Tutaj ważne, by klucz był poza stacyjką, uruchamiamy Columbusa, wkładamy kartę SD.
Po usłyszeniu pliku mp3 wykonujemy reset urządzenia jak przy wgrywaniu softu i wkładamy do napędu płytę utworzoną programem mapstool 2.0.1
Komentarz
-
-
cianek nie wiem czy tutaj chodzi o wersję softu, czy o podział dysku na partycje. Jeśli mamy HDD 30 GB lepiej jest go podzielić 60-35-5. W poprzednim poscie oczywiście pomyłka. Przez przypadek wpisałem 65-35-5. Ma być 60-35-5.
Komentarz
-
-
Walki dzień kolejny. Mam dysk 40 GB z podziałem na 3 partycje no i nadal nie idzie. Nawigacja działa tylko przy włożonej płycie. Kiedyś jak chciałem wyciągać był chociaż pasek postępu, teraz wychodzi bez problemów. Nie będę dalej zaśmiecał. Jak znajdę rozwiązanie to poinformuję wszystkich, może mi się uda i komuś pomogę.
Komentarz
-
-
cianek czy próbowałeś z karty SD? Wgrałem już kilka map z karty. Tylko ważne, by kluczyk był poza stacyjką, a mapa utworzona odpowiednią wersją programu maps-tool wersja 2.0.1. Wszystko znajdziesz na moim chomiku.
Ewentualnie pozostaje ci pojeździć trochę z płytą i powinna się sama wgrać. Najlepiej udać się w dłuższą trasę. Oczywiście nawet na noc nie wyjmuj płyty.
Komentarz
-
-
na początku jest nic
potem odpala nawigacja, ale z włożoną płytą
a po jakimś czasie, w tle wgrało się samo->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz