RNS510 - mapy
Zwiń
X
-
Jeszcze jedna informacja na temat maps tool plik przygotowany na nagranie na płytę jest standardowy na wszystkie wersje map jedynie różnią się pliki przygotowane na kartę SD. Dlatego podałem że ja miałem przygotowany obraz z wersji 2.0.1 który u mnie wchodzi bez problemu a wersja 3.0.2 u mnie nie uruchamiała się a pliki na kartę SD były przygotowane wersją 3.0.2
Zostaw komentarz:
-
-
to cenna informacja, u mnie nie startował w ogóle soft wgrywający mapy z płytyZamieszczone przez Grzegorz56 Zobacz wpiswersje od 3.0. nie wgrywają się w moim columbusie (2010 r.) (autor przyznał się do błędu w v. 3.0.1 i dał poprawkę w v. 3.0.2
Zostaw komentarz:
-
-
Mój sposób wgrywania mapy to płyta DVD + karta SD. Niestety musiałem wykonać czyszczenie lasera i szkoda że wcześniej nie było tego tutoriału
Mapa została wykonana przy pomocy maps tool v. 2.0.1 ponieważ wersje od 3.0. nie wgrywają się w moim columbusie (2010 r.) (autor przyznał się do błędu w v. 3.0.1 i dał poprawkę w v. 3.0.2 - ale u mnie i tak nie dało się wgrać tą wersją)
Zostaw komentarz:
-
-
hm, muszę coś przyznać, pomimo że kopiowanie mapy wystartowało to się nie skończyło, w okolicy 3/4 się jakby resetuje i idzie od nowa
wypadałoby to na przejściu w płycie na warstwę 2, nagram płytkę jeszcze raz i spróbuję
aha i u sebastiana w RNSie wyczyściłem laser a i tak to nic nie dało, podejrzewam winę samego napędu. bo nie czyta nawet zwykłych DVD z video
także ten tego....
Zostaw komentarz:
-
-
no i Columbus poszedł do czyszczenia
mapa się wgrywa z płytki
Proszę poniżej tutorial jak wyczyścić napęd DVD
Zostaw komentarz:
-
-
jestem już wkurzony, bo żadna płyta mi nie startuje, żadne DVD, czy nawet CD najzwyklejsze, nagrywarke nóweczkę z pudełka wyjąłem stacjonarną i nagrałem na różnych płytach i nic...
przy wgrywaniu map mam błąd:cd/dvd, a przy aktualizacji softu: wwłóż płytę SWL-CD i zero reakcji
coś czuję, że będzie filmik z czyszczenia napędu Columbusa
Zostaw komentarz:
-
-
też nie działa
nie czyta mi tej płyty z softem stratowej
jest komunikat po restarcie insert SWL-CD i nic się nie dzieje
chyba padł mi napęd, chociaż ori płyty DVD z muzą czy filamami czyta
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli mnie pamięć nie myli to tak, chociaż musiał bym sprawdzić.
Zostaw komentarz:
-
-
i po prostu wgrane tam przygotowane pliki przez maptoolsa?
i bez zapłonu?
Zostaw komentarz:
-
-
kolejne dwie płyty na nagrywarce stacjonarnej i dalej mam błąd:CD/DVD
biorę się za kartę SD
Zostaw komentarz:
-
-
V16 wgrana z DVD od strzalu. Dawno tak nie mialem
Za wiele nowosci nie zauwazylem poza dokonczonymi eSkami. Duzo doszlo natomiast dróg w budowie na siwo, m.in. S6 z Koszalina do Goleniowa, S7 z Mlawy do Plonska i troche miedzy Wawą a Krakowem.
Zostaw komentarz:
-
-
krzynol Krzysztof poniżej powinno być wszystko:
Hi all, Following various issues with copying the RNS maps from a dual layer DVD to navigation's HDD, and inspired by this thread (http://gpsunderground.com/forum/v
Zostaw komentarz:
-
-
podrzucisz linka do tej procedury bo nie chce mi się szukać
Zostaw komentarz:
-
-
-
pierwsze zonki, dwie płyty nagrałem, columbus wyrzuca je po kilku sekundach z komunikatem błąd odczytu
nagrywam na esperanzach
odpalam inną nagrywarkę, bo moja przenośna chyba wcześniej też nie dawała rady
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: