qavtan najprawdopodobniej chciałeś aktualizować na załączonym zapłonie.
no fakt tak było - nie skojarzyłem faktów...ale na wyłączonym też nie idzie na DVD DL po ok 30 min błąd DVD i z karty też nie czyta..te obie próby na wyłączonym zapłonie..może kwestia płyty bo jakieś no name miałem Cd\DVD
Też robiłem na 5238, ale jak masz problemy to osobiście zrobił bym upgrade, a potem downgrade do 5238 pamiętając o odpowiednim podziale HDD na partycje.
Też robiłem na 5238, ale jak masz problemy to osobiście zrobił bym upgrade, a potem downgrade do 5238 pamiętając o odpowiednim podziale HDD na partycje.
ja obstawiam źle wypalona CD, bo wypalałem w nero i tam nie mogłem zejść poniżej 16X prędkości. wypróbuje alcohola 120% ale na markowych CD
chyba że ktoś podpowie która aplikacja do wypalani da rade zejść do 2x dla CD
siema. po chwili nieobecności jestem. w końcu się udało. kupiłem markowa płytkę DVD-DL, wypaliłem na predkości 4x i napęd zaczytał. obstawiam jednak że chyba kiepska płytka była i za szybko wypalone CD ( wcześniej robiłem CD x16 + SD i nie szło). soft pozostał ten sam i bez podziału się obeszło.
Ja dodam coś od Siebie . Sam już nie wiem od czego to zależy na pewno nie jest to wina napędu wypalam od V14 na jakich Sony na zwykłym lapku . V14 i 15 wgrana na stole od strzała ,16 na aucie różne kombinacje w trakcie jazdy na postoju ciągle zapętla .Radio na stół i ... Po pierwszej próbie V16 siedzi. Tak więc to nie tylko napęd
Przemek_i Przemek jeśli dobrze pamiętam trzeba zaznaczyć w 37 Navigation Byte 8 Bit 4. Zobacz film krzynol Krzysztofa jak montuje Columbusa w Fabii 9min 52 sek.
Komentarz