ok to i ja spadam bo coś cisza w temacie :szeroki_usmiech
Bolero - antena 1 OFF ant 2 ON
Zwiń
X
-
Bolero - antena 1 OFF ant 2 ON
Mam problem z dobrym odbiorem radia Bolero. Wersja Elegance, Bolero seryjne. Wyjąłem radio, sprawdziłem połączenia z tyłu widać 2 anteny podłączone, wpięte ok.
W ustawieniach ukrytych (przytrzymać setup), mam taką oto sytuację:
np stacja RMF lub Zetka - Ant1:OFF, Ant2:ON, tylko Mono. Jak jestem gdzieś blisko nadajnika to nie jest najgorzej, ale po za miastem jakość mocno spada.
Podejrzewam, że to antena dachowa skończyła żywot, rozebrałem co trzeba, rozpiąłem wtyczkę Fakra od anteny i sytuacja bez zmian czyli ant1ff ant2n. Czyli częściowo potwierdziło się, że winowajcą może być antena na dachu.
Czy jest jakaś możliwość bez kupowania anteny w ciemno sprawdzenia czy to na 100% wina anteny? Próbowałem zastąpić antenę drucikiem, ale ant1 jak była off tak jest...
-
-
Iron79, sprawdź co będzie pokazywało radio jak podłączysz pojedynczo anteny (różne kombinacje).
Ja u siebie co prawda mam jedną antenę, ale kupiłem w tym celu przejściówkę żeby oszukać radio 1->2 niestety nic nie dała. Sama w sobie jest ok, bo sprawdzając pojedynczo aktywne jest podłączone gniazdo antenowe, natomiast podłączając 2 widzi dalej widzi tylko 1.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mamaj12Iron79, sprawdź co będzie pokazywało radio jak podłączysz pojedynczo anteny (różne kombinacje).
00856 - Radio Antenna 011 - Open Circuit
00821 - Antenna 2 for Radio (R93) 011 - Open Circuit - Intermittent
Po wykasowaniu błędów i ponownym autoscanie w/w błędów już nie było
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Iron79Próbowałem zastąpić antenę drucikiem, ale ant1 jak była off tak jest...VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz