Ostatnio dorwałem wzmaka jak w tytule, ale nie bardzo wiem jak go podłączyć.
Może ktoś wie i mnie oświeci (wiem jak podłączyć głośniki i zasilanie, ale nie wiem jak podłączyć kabel sygnałowe)
To możliwy sprzęt czy raczej nadaje się na szrot???
Ok, dzięki. A do czego służy te wejście na 3 piny? Wg. forum elektrody to zdalne sterowanie.
Czy te zdalne sterowanie służy do włączania go, bo w sumie chyba nie chodzi nonstop (bo zasilanie pociągnę bezpośrednio z aku)?
Dziękuje za zainteresowanie.
Napiecie do wzmacniacza doprowadzone masz linia ciagla, bezposrednio z akum. po bezpieczniku. Sterowanie to tez 12V ale wlaczane np. po stacyjce lub z napiecia dla wysuwania anteny. Po jego podaniu przekaznik we wzmaku podlacza wlasciwe napiecie na koncowki mocy. To zapobiega rozladowaniu baterii przez kondensatory elektrolityczne( uplywnosc) podczas dluzszego nieuzywania wzm.
No to już dużo wiem
Teraz tylko powiedzcie gdzie podać te 12V aby wzmak ożył :-)
I pomyśleć że jak go wziąłem do łapy to wydawało mi się że to będzie bułka z masłem.
Odświeżę wątek, czy ten wzmak co w temacie (2x70W) wystarczy do głośników PowerBass ES-6C Evolution (ona mają chyba 85W), dodam że nie jestem fanem nagłaśniania okolicznych osiedli. Jeśli nie to co mogło by pod nim względnie zagrać? A może nie zawracać sobie nim głowy i zbierać na nowy?
Komentarz