NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_gdy
    RS
    • 2008
    • 7723
    • Volkswagen
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Jiro, tak udało sie zmienić kolor
    trzeba przelutować diody
    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• gachul
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 852

arci9, zdalnie to chyba nie... u mnie przez kabel
      gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• webski1.9tdi
        Classic
        • 2007
        • 36

hmmm ramkę kupowałem osobiście dla kolegi najzwyklejsza kosztowała 20 zł.. do elegance mi powiedzieli 120 zł w salonie w zabrzu.... u p. śliwki ..... :]
        WBSdesign

Komentarz

• policejek
          Classic
          • 2010
          • 5

oto chodzi że w salonie nie mają tej ramki pod columbusa a raczej nie chcą mieć taki salon i obsługa może gdzieś indziej w necie dostanę ta ramkę

[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 19:09 ]
          możę ktoś tu tą ramke posiada do sprzedania mam skodę bez climatronika

Komentarz

• webski1.9tdi
            Classic
            • 2007
            • 36

ja szukałem w necie i miałem ciężko.... a tylko 1 salon w okolicy masz????

[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 19:13 ]
            Zapraszamy do stacjonarnego sklepu z częściami marki Skoda. Większość części od ręki, dla stałych klientów korzystne rabaty.

sprubój tutaj. kiedys tez jakis forumowicz mi podał strone i zamówiłem i wsztko jak nalezy było .. pare lat do tyłu przynajmniej.

[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 19:16 ]
            http://skodaczesci.pl/ <----sorka w tym zamawiałem ale nie zaszkodzi próbować . a jak sie częśc nie pojawia w spisie to zadzwoń ppewnie ściągną i wyslą ..

[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 19:18 ]
            a t ypotrzebujesz zwykłą czarną ramke ? bez climatronic?
            WBSdesign

Komentarz

• policejek
              Classic
              • 2010
              • 5

tak zwykła ramke bez climatronic 3 pokrętła do columbusa

[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 21:21 ]
              tylko 1 salon mam i tam barany są

Komentarz

• Jac_ek
                RS
                • 2009
                • 1733

policejek, żaden salon ie ma ramek na stanie bo jest ich coś ~20 wersji, więc musisz zamówić i ASO w tym głowa żeby ci dobrą sprowadzili ! łachy nie robią po to są i na tym zarabiają !
                - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Jiro
                  Drive
                  • 2010
                  • 66

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                  Jiro, tak udało sie zmienić kolor
                  trzeba przelutować diody
                  To za grubo jak dla mnie... lutownica nie bawilem sie jakies 10lat. A czy mozna zmienic "theme" na wyswietlaczy na VW Style?

Komentarz

• jago7270
                    Elegance
                    • 2008
                    • 815

A moze udalo sie komus zmienic kolor podswietlenia w Columbusie
                    zmiana koloru podświetlenia można zrobić przez np.VCDS inaczej się nie da,bo podświetlenie jest systemowe,co innego z przyciskami na columbusie,to kwestia zabawy z lutownicą :szeroki_usmiech
                    Jacek

Komentarz

• policejek
                      Classic
                      • 2010
                      • 5

własnie w aso nie mogą zamówic tej ramki bo nie wiedzą gdzie i jaka ona jest tacy tam ludzie siedzą

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

W wiekszosci ASO to pracuja niezle konowaly

Jeden kiedys nawet stwierdzil, ze podstopnica nie wystepuje w wersji osobnej - on ma tylko zestaw z pedalem gazu i nakladkami hamulca i sprzegla za 650 zl do oddania.

Minelo 5 minut, wracam z numerem tejze podstopnicy i - "o jest :shock: "

No, ale jak dacie im VIN i cos juz jest w aucie, to wynajda kazdy numer :twisted:
                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• kurczak1985
                          Rider
                          • 2009
                          • 300

Zamieszczone przez policejek
                          własnie w aso nie mogą zamówic tej ramki bo nie wiedzą gdzie i jaka ona jest tacy tam ludzie siedzą
                          Jaką masz wersję o2? masz po fl czy przed? bo mam nr części do o2 FL wersja mint z panelem od climatica
                          nr z etki to :1Z0858069CB1AR
                          kolor ramki w mint nazwali szary metalik jakby to komuś coś miało pomóc
                          Ramkę osobiście zamawiałem, osobiście montowałem i wszystko pasuje
                          (ramka do columbusa oczywiście bo o tym mowa)

Komentarz

• webski1.9tdi
                            Classic
                            • 2007
                            • 36

policejek

Jak mas zproblem z ramka to si emozemy dogadac.... jutro pojade rano o 9 do salonu... i zapytam czy maja i jaka cena ..... i jak cos to w czwartek kupie i cy wysle a ty najwyzeszj mi przelw zrobisz i juz.......
                            WBSdesign

Komentarz

• policejek
                              Classic
                              • 2010
                              • 5

ok bede wdzięczny podaj mi maila ja ci jeszcze zdjęcie wysle i sie dogadamy ok z kasa nie ma problemu

Komentarz

• voltar
                                L&K
                                • 2009
                                • 1107
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez webski1.9tdi
                                aaa i pyt 2 . z jaka wesją softu najlepiej szukać? dlaczego niektóre wersje tej navi maja napis columbus a inne są gładkie bez napisów..
                                Napis Columbus jest na ramce wiec jest to przedewszystkim kwestia ramki ...
                                Z tego co wiem dawniej ( przed FL ) dedykowanym RNSem do Octavii byl Trinax i on nie mial napisu Columbus . Nazwe zmienili na Columbus po FL i tez zmienili ramke.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Adam_Zd
                                  Classic
                                  • 2008
                                  • 39

... no i nawigacja mi zastrajkowała

Od pewnego czasu, 1-2 razy na tydzień, szczególnie przy niskich temperaturach nawigacja nie chciała się uruchomić. Objawy: podświetlenie klawiszy pojawia się na kilka sekund a następnie gaśnie, podświetlenie wyświetlacza powoli się rozjaśnia i też gaśnie po czym sekwencja się powtarza. Po kilku - kilkunastu minutach nawigacja się uruchamia i działa normalnie. Dwa tygodnie temu, po kilku próbach uruchomienia na wyświetlaczu pojawił się napis: "software download, waiting for image ...". Reset czy odłączenie zasilania na jakiś czas nie pomagały więc włożyłem płytę z softem 1020 (taki był oryginalnie), po kilku próbach udało mi się go wgrać. Teraz nawigacja startuje ale po dłuższym czasie pracy wyłącza się i nie daje się ponownie uruchomić przez kilkanaście - kilkadziesiąt minut (objawy jak opisane na wstępnie). Przy odtwarzaniu muzyki z HDD albo słuchaniu radia zdarza się to sporadycznie, przy odtwarzaniu CD/DVD navi strajkuje już po kilku minutach.

Wygląda to na jakiś problem z hardware. Nie wiem czy to normalne w tym modelu ale HDD dość mocno się grzeje, również obszar PCB w okolicach HDD (wygląda na to że są tam stabilizatory napięć) mocno się grzeje.

Spotkaliście się może z takim problemem? Ma ktoś może serwisówkę do tego modelu

Komentarz

• piotrek_gdy
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 7723
                                    • Volkswagen

Adam_Zd, masz RNSa fabrycznego?

u mnie występuje wieszanie się regulacji głośności(dopiero wyłaczenie zapłonu albo wybranie wybierania glosowego powoduje normalną możliwość regulacji siły głosu) a po dłuższych postajach wyświetla napis "system starting" co trwa do kilku minut

poza tym głupieje mi GSM III

będy jakie znaleźli dotyczą zwarcia w przednich głośnikach :!: :?: :!: i nie wiedzą co z tym zrobić- napisali pismo do SAP bo takich błędów jeszcze nie widzieli

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• _tm_
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 2333
                                      • Superb III (3V3)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

a po dłuższych postajach wyświetla napis "system starting" co trwa do kilku minut
                                      Tez tak miałem. Przypadkowo sprawdziłem klemy na akumulatorze i okazało się, ze jedna jest niedokrecona. Dokrecilem ja i od tamtego momentu problem się wiecej nie pojawił.
                                      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                      -------------------------------------------------------------------------
                                      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• piotrek_gdy
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 7723
                                        • Volkswagen

Zamieszczone przez _tm_
                                        sprawdziłem klemy na akumulatorze i okazało się, ze jedna jest niedokrecona
                                        to już sprawdzilem
                                        tylko martwie sie bo ja mam aku 62Ah czy to nie za malo
                                        w poprzedniej mialem 74 a wyposażenie podobne

Komentarz

• patryczek
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 12

W czasie wgrywania firmware 2660 PL wyskoczył błąd swl error 010303 i po każdym ponownym włączeniu radia prosi o włożenie płyty z oprogramowaniem. próbowałem nagrać inną wersje ale zawsze jest tak samo czy da się to naprawić.

Komentarz

• jago7270
                                            Elegance
                                            • 2008
                                            • 815

próbowałem nagrać inną wersje
                                            jaką wersję wgrywałeś?
                                            Jacek

Komentarz

• patryczek
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 12

Zamieszczone przez jago7270
                                              próbowałem nagrać inną wersje
                                              jaką wersję wgrywałeś?
                                              1300 i 2760
                                              Udało mi się przywrócić sprawność radia płytą do błędu error 202 ale teraz nie reaguje na dotyk czy jak wgram jakąś inną wersje oprogramowania to da się to naprawić czy jest jakiś inny sposób.

Próbowałem wgrać soft 2660 z forum ale w momencie aktualizacji GATEWAY dochodzi do 10% radio się wyłącza i wychodzi płyta. Niestety po jej wyjęciu radio odpala się ale nie działa ekran dotykowy, nie widzi HDD i nie można w żaden sposób go wyłączyć zostaje tylko wypięcie kabla z tyłu. Mam prośbę do szanownych kolegów czy możecie mi podpowiedzieć co mam zrobić albo dodać link do oprogramowania, które wgra się całe.

Komentarz

• jago7270
                                                Elegance
                                                • 2008
                                                • 815

Udało mi się przywrócić sprawność radia płytą do błędu error 202
                                                ,
                                                poczytaj na stronie 20 tego wątku,
                                                a jeżeli nie to pozostaje tylko wejść w kontakt z "grygy" i jemu podesłać sprzęt do naprawy,
                                                w każdym bądż razie masz poważny problem :cry:
                                                Jacek

Komentarz

• Adam_Zd
                                                  Classic
                                                  • 2008
                                                  • 39

Adam_Zd, masz RNSa fabrycznego?
                                                  Nawigacja nie fabryczna, była wstawiona przez poprzedniego właściciela juz po zakupie auta.

U mnie w zasadzie trudno powiedzieć że navi się wiesza. Jak działa to działa, po dłuższym czasie działania się wyłącza i nie chce się uruchomić. Odpadają raczej jakieś problemy z instalacją w samochodzie bo po wyjęciu i podłączeniu do zasilacza zachowuje się tak samo.

Komentarz

• fermik
                                                    Ambiente
                                                    • 2010
                                                    • 157

jamesbondzio,

Witam kolego pisales ze montowales w swojej skodzie navi kolumbus ,ja wlasnie zamowilem octavie II FL Ambiente z radiem swing i teraz mam dylemat czy zrezygnowac calkowicie z radia i pozniej kupic na allegro oryginalnego columbusa ,tylko jak to jest z gwarancja i czy wtedy czujniki prakowania beda widoczne na ekranie tzn przeszkody, na tyle bede mial czujniki parkowania, bo inne osoby pisza ze zamontowaly, wszystko super tylko nie dzialaja im czujniki prakowania na tym ekranie

z góry dzieki za odpowiedz

pozdro Krzysiek

Komentarz

Pracuję...