Da się zamontować w roomsterze tak samo w fabii ale jest trochę zabawy żeby to działało, w firmie mamy pomontowane ale jest z nią taki problem ze jak się zjedzie z trasy to nie przelicza nowej. Trzeba dać stop i uruchomić ja na nowo.
Czy można sprawdzić wersje SW oraz map jaką mam w Columbusie ?
Grygy montował mi to pół roku temu ale nie zapisałem sobie i teraz nie wiem czy coś nowszego już jest ...
Wiem tylko że mapy mam BMW ale nie wiem jaką wersję.
Dodatkowo moja Octa to przed FL MY2008 koncówka produkcji wiec nie trzeba było zmieniać żadnego sterownika aby nie siadal akumulator.
Tak coś kojarze że do mojego auta powinna być jakaś specjalna wersja usprawniona ale głowy nie dam czy napewno. Czy ktoś jest w stanie domyślić sie po takich danych co mam zainstalowane ?
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
Czy można sprawdzić wersje SW oraz map jaką mam w Columbusie ?
Trzeba odblokować ukryte menu vagiem... wtedy można sprawdzić i do tego ukrytego menu odnosi sie moje pytanie
Czy może ktoś mi powiedzieć od czego są dane funkcje z ukrytego menu...
Witam.
Od paru dni jestem posiadaczem O2 Fl rocznik 2010 model 2011. jest to wersja ambiente. rozważam opcję kupienia radio - nawigacji rns- 510. I tutaj nasówa sie kilka mysli i pyytań.
pytanie brzmi tak? wyciągam zaslepkę podpinam radnio oraz antene do nav , wkładam ramkę . i czy trzeba cos jeszcze kombiniować czy juz cały ten system parktronic graficzny, navigacja. będzie działać ????? bo czytam ze jakies sterowniki trzeba zmienic czy cos ( tak wyczytałem ze jest w wesji O2 przed fejsem ). w sumie 1 wypowiedz zaprzecza drugiej ;/
aaa i pyt 2 . z jaka wesją softu najlepiej szukać? dlaczego niektóre wersje tej navi maja napis columbus a inne są gładkie bez napisów..
Pozdrawiam miłych forumowiczów . i liczę ze w końcu moze jednoznacznie mi ktoś odpowie na wszystkie te pytania...bo nigdzie nie umie znaleźć jednoznaczych odpowiedzi.
jesli chodzi o praktronic to mam tylko tył. a kirownicy wielofunkcyjniej tez nie mam.
czyli analogicznie rzecz biorąc ... jesli nie ma napisu to powinna być z vw... hmmmm to dlaczego na niektórych aukjach sa loga skody na tych nie opisanych??? ktos bawił sie softem ?
[ Dodano: Nie 10 Paź, 10 15:18 ] policejek - w salonie skody sa takie ramki - jesli nie masz cimatronica - to najzwyklejsza czarna kosztuje przynajmniej u mnie w bytomiu 20 zł - jesli masz te srebrna plastykowa, albo aluminiawą srebrna to koszta sa odpowiednia wieksze ale nie przekraczaja 120 zł ( aluminowa z klimatornic),
czyli analogicznie rzecz biorąc ... jesli nie ma napisu to powinna być z vw... hmmmm to dlaczego na niektórych aukjach sa loga skody na tych nie opisanych??? ktos bawił sie softem ?
tak, wgrywasz logo i zmieniasz podświetlenie.
W chińskich podróbkach, mając logo w plik, można samemu to zrobić, a podświetlenie zmienia się z pilota.
Niestety w RNS 510 chyba trzeba speca z kompem.Ja mam taką navi od VW i muszę zakręcić się za tematem zmiany logo i podświetlenia.
jesli chodzi o praktronic to mam tylko tył. a kirownicy wielofunkcyjniej tez nie mam.
[ Dodano: Nie 10 Paź, 10 15:18 ] policejek - w salonie skody sa takie ramki - jesli nie masz cimatronica - to najzwyklejsza czarna kosztuje przynajmniej u mnie w bytomiu 20 zł - jesli masz te srebrna plastykowa, albo aluminiawą srebrna to koszta sa odpowiednia wieksze ale nie przekraczaja 120 zł ( aluminowa z klimatornic),
standardowa cena w ASO za ramke do columbusa do wersji Elegance to 192 zł :shock:
od tego ewentualnie rabaty...
[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 09:16 ]
Zamieszczone przez webski1.9tdi
Witam.
Od paru dni jestem posiadaczem O2 Fl rocznik 2010 model 2011. jest to wersja ambiente. rozważam opcję kupienia radio - nawigacji rns- 510. I tutaj nasówa sie kilka mysli i pyytań.
pytanie brzmi tak? wyciągam zaslepkę podpinam radnio oraz antene do nav , wkładam ramkę . i czy trzeba cos jeszcze kombiniować czy juz cały ten system parktronic graficzny, navigacja. będzie działać ????? bo czytam ze jakies sterowniki trzeba zmienic czy cos ( tak wyczytałem ze jest w wesji O2 przed fejsem ). w sumie 1 wypowiedz zaprzecza drugiej ;/
aaa i pyt 2 . z jaka wesją softu najlepiej szukać? dlaczego niektóre wersje tej navi maja napis columbus a inne są gładkie bez napisów..
Pozdrawiam miłych forumowiczów . i liczę ze w końcu moze jednoznacznie mi ktoś odpowie na wszystkie te pytania...bo nigdzie nie umie znaleźć jednoznaczych odpowiedzi.
hejka montowałem Columbusa 4 dni temu , zakup u Grygiego..
i :
samo radio jest Plug&Play, działało zaraz po podłaczeniu i wpisaniu PINu.
ale pewne funkcje wymagają delikatnego kodowania.
Z tego co pamietam to nasz kolega ustawiał Vagiem:
1) ilośc głośników,
2) czy kombi czy sedan
3) czy masz wejście AUX
oczywiście dochodzi zmiana ramki.
też mam auto po FL i soft 27xx , problemów z rozładowywanie aku brak, nic nie trzeba wymieniac
Komentarz