NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariu_sz
    Rider
    • 2009
    • 320

Re: NAVI RNS-510

Zamieszczone przez Grygy
    Juz mam v domu nowy model Columbusu--ma inny font literek i HDD jest 60G. 25G na media i reszta na mapy. Jutro dam fota
    35Gb na mapy :shock: po co :?:
    Mariusz
    --------------------------
    OCTAVIA 2FL Combi 1.8 TSI Elegance

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

to pewnie i wyświetlacz jest ledowy ?? nowa wersja C?

Komentarz

• Mufi
        Classic
        • 2007
        • 38

Witajcie Panowie
        Orientuje się ktoś z was czy można RNS-510 zamontować w roomsterze i czy to będzie działało?

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

Mufi, da się ale w roosterze robią jedzenie i to kiedyś nawet całkiem znośne :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Mufi
            Classic
            • 2007
            • 38

djczas, a teraz rozwiń swoją myśl bo ja jej nie zrozumiałem

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

rooster to jest siec restauracji :P
              Zamieszczone przez Mufi
              zamontować w roosterze
              a i oni maja tam duze ekrany min 42 cale

Komentarz

• Mufi
                Classic
                • 2007
                • 38

Teraz lepiej ??

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

Mufi, do roomstera tez wejdzie 8) :P

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Z tym ze stary roomcajs nie ma Can'a a RNS to sie po canie raczej komunikuje :szeroki_usmiech
                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

misiek^wro, fabia 1 tez nie miała cana a Grygy wpakował do swoje rs rns-a :P

Komentarz

• GS1
                        Drive
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 82

Da się zamontować w roomsterze tak samo w fabii ale jest trochę zabawy żeby to działało, w firmie mamy pomontowane ale jest z nią taki problem ze jak się zjedzie z trasy to nie przelicza nowej. Trzeba dać stop i uruchomić ja na nowo.

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7460
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Na allegro są jakieś przejściówki do zamontowania RNS-510 do Fabii i Roomstera
                          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Mufi
                            Classic
                            • 2007
                            • 38

Czyli jak bym kupił to radio:

to co mam jeszcze dokupić ewentualnie co zrobić żeby to hulało ??

Komentarz

• aniam111
                              Rider
                              • 2009
                              • 436

pewnie jeśli nie masz to zamienić antenę z obsługą GPS
                              AniaM
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                              O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• voltar
                                L&K
                                • 2009
                                • 1107
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Czy można sprawdzić wersje SW oraz map jaką mam w Columbusie ?
                                Grygy montował mi to pół roku temu ale nie zapisałem sobie i teraz nie wiem czy coś nowszego już jest ...
                                Wiem tylko że mapy mam BMW ale nie wiem jaką wersję.
                                Dodatkowo moja Octa to przed FL MY2008 koncówka produkcji wiec nie trzeba było zmieniać żadnego sterownika aby nie siadal akumulator.
                                Tak coś kojarze że do mojego auta powinna być jakaś specjalna wersja usprawniona ale głowy nie dam czy napewno. Czy ktoś jest w stanie domyślić sie po takich danych co mam zainstalowane ?

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• vw2008
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 118

Zamieszczone przez voltar
                                  Czy można sprawdzić wersje SW oraz map jaką mam w Columbusie ?
                                  Trzeba odblokować ukryte menu vagiem... wtedy można sprawdzić i do tego ukrytego menu odnosi sie moje pytanie
                                  Czy może ktoś mi powiedzieć od czego są dane funkcje z ukrytego menu...

Może ktoś zna odpowiedz bd wdzięczny
                                  By BESTperformance:
                                  2.0 TDI 16v BMR 170 @ 200 KM/410 Nm
                                  2.0 TDI 8v BMM 140 @ 170 KM/410 Nm
                                  Corsa C Z12XE 75 @ 80 KM/120 Nm
                                  www.polskie-menu.pl - Tel. 790 533 228

Komentarz

• webski1.9tdi
                                    Classic
                                    • 2007
                                    • 36

Witam.
                                    Od paru dni jestem posiadaczem O2 Fl rocznik 2010 model 2011. jest to wersja ambiente. rozważam opcję kupienia radio - nawigacji rns- 510. I tutaj nasówa sie kilka mysli i pyytań.

pytanie brzmi tak? wyciągam zaslepkę podpinam radnio oraz antene do nav , wkładam ramkę . i czy trzeba cos jeszcze kombiniować czy juz cały ten system parktronic graficzny, navigacja. będzie działać ????? bo czytam ze jakies sterowniki trzeba zmienic czy cos ( tak wyczytałem ze jest w wesji O2 przed fejsem ). w sumie 1 wypowiedz zaprzecza drugiej ;/

aaa i pyt 2 . z jaka wesją softu najlepiej szukać? dlaczego niektóre wersje tej navi maja napis columbus a inne są gładkie bez napisów..

Pozdrawiam miłych forumowiczów . i liczę ze w końcu moze jednoznacznie mi ktoś odpowie na wszystkie te pytania...bo nigdzie nie umie znaleźć jednoznaczych odpowiedzi.
                                    WBSdesign

Komentarz

• policejek
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 5

potrzebuje ramki pod columbusa do octavi 2 z 2009r.

[ Dodano: Nie 10 Paź, 10 10:21 ]
                                      nigdzie nie mogę jej znaleść miałem poprzedi radio swing i ta stara obudowa nie pasuje proszę o pomoc

Komentarz

• piotrek_gdy
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 7723
                                        • Volkswagen
                                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

webski1.9tdi, pewnie nik t ci nie odpowie dopóki nie będzie wiadomo jakie masz moduły, czy masz kierownice wielkofunkcyjną

ale zasadniczo masz rację
                                        zakładasz columbusa. podpinasz antenę i wtedy navi i radio działają
                                        parktronik masz tył czy 8-kanałowy?

to czy jest napis to zależy czy navi pochodzi ze skody czy np z VW czyli czy jest to RNS czy Columbus
                                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• webski1.9tdi
                                          Classic
                                          • 2007
                                          • 36

jesli chodzi o praktronic to mam tylko tył. a kirownicy wielofunkcyjniej tez nie mam.

czyli analogicznie rzecz biorąc ... jesli nie ma napisu to powinna być z vw... hmmmm to dlaczego na niektórych aukjach sa loga skody na tych nie opisanych??? ktos bawił sie softem ?

[ Dodano: Nie 10 Paź, 10 15:18 ]
                                          policejek - w salonie skody sa takie ramki - jesli nie masz cimatronica - to najzwyklejsza czarna kosztuje przynajmniej u mnie w bytomiu 20 zł - jesli masz te srebrna plastykowa, albo aluminiawą srebrna to koszta sa odpowiednia wieksze ale nie przekraczaja 120 zł ( aluminowa z klimatornic),
                                          WBSdesign

Komentarz

• arci9
                                            RS
                                            • 2004
                                            • 2007

Zamieszczone przez webski1.9tdi
                                            czyli analogicznie rzecz biorąc ... jesli nie ma napisu to powinna być z vw... hmmmm to dlaczego na niektórych aukjach sa loga skody na tych nie opisanych??? ktos bawił sie softem ?
                                            tak, wgrywasz logo i zmieniasz podświetlenie.
                                            W chińskich podróbkach, mając logo w plik, można samemu to zrobić, a podświetlenie zmienia się z pilota.
                                            Niestety w RNS 510 chyba trzeba speca z kompem.Ja mam taką navi od VW i muszę zakręcić się za tematem zmiany logo i podświetlenia.

Komentarz

• gachul
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 852

arci9, ja maiłem VW . Martin ma na to lekarstwo
                                              gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• jamesbondzio
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1174
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

jesli chodzi o praktronic to mam tylko tył. a kirownicy wielofunkcyjniej tez nie mam.

[ Dodano: Nie 10 Paź, 10 15:18 ]
                                                policejek - w salonie skody sa takie ramki - jesli nie masz cimatronica - to najzwyklejsza czarna kosztuje przynajmniej u mnie w bytomiu 20 zł - jesli masz te srebrna plastykowa, albo aluminiawą srebrna to koszta sa odpowiednia wieksze ale nie przekraczaja 120 zł ( aluminowa z klimatornic),

standardowa cena w ASO za ramke do columbusa do wersji Elegance to 192 zł :shock:
                                                od tego ewentualnie rabaty...

[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 09:16 ]
                                                Witam.
                                                Od paru dni jestem posiadaczem O2 Fl rocznik 2010 model 2011. jest to wersja ambiente. rozważam opcję kupienia radio - nawigacji rns- 510. I tutaj nasówa sie kilka mysli i pyytań.

pytanie brzmi tak? wyciągam zaslepkę podpinam radnio oraz antene do nav , wkładam ramkę . i czy trzeba cos jeszcze kombiniować czy juz cały ten system parktronic graficzny, navigacja. będzie działać ????? bo czytam ze jakies sterowniki trzeba zmienic czy cos ( tak wyczytałem ze jest w wesji O2 przed fejsem ). w sumie 1 wypowiedz zaprzecza drugiej ;/

aaa i pyt 2 . z jaka wesją softu najlepiej szukać? dlaczego niektóre wersje tej navi maja napis columbus a inne są gładkie bez napisów..

Pozdrawiam miłych forumowiczów . i liczę ze w końcu moze jednoznacznie mi ktoś odpowie na wszystkie te pytania...bo nigdzie nie umie znaleźć jednoznaczych odpowiedzi.
                                                hejka montowałem Columbusa 4 dni temu , zakup u Grygiego..
                                                i :
                                                samo radio jest Plug&Play, działało zaraz po podłaczeniu i wpisaniu PINu.
                                                ale pewne funkcje wymagają delikatnego kodowania.
                                                Z tego co pamietam to nasz kolega ustawiał Vagiem:
                                                1) ilośc głośników,
                                                2) czy kombi czy sedan
                                                3) czy masz wejście AUX
                                                oczywiście dochodzi zmiana ramki.

też mam auto po FL i soft 27xx , problemów z rozładowywanie aku brak, nic nie trzeba wymieniac

jakby co to pisz na PW.

-
                                                kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• arci9
                                                  RS
                                                  • 2004
                                                  • 2007

Zamieszczone przez gachul
                                                  arci9, ja maiłem VW . Martin ma na to lekarstwo
                                                  ale da się zdalnie to zrobić?

Komentarz

• Jiro
                                                    Drive
                                                    • 2010
                                                    • 66

A moze udalo sie komus zmienic kolor podswietlenia w Columbusie? Na taki jak np. jest w Golfie GTI.

Zdroofki

Komentarz

Pracuję...