NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stysiek
    Rider
    • 2007
    • 537

a ja mam pytanie, czy już udało się zwalczyć problem wyładowywania aku przy samochodach ze starym sterownikiem (2007r)

zrobiłbym upgrade, ale nie chce pół samochodu wymieniać
    mam jeszcze pytanie o dvd free, czy soft starczy aby można bylo filmy odtwarzać czy hardware trzeba nadal

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez stysiek
      czy już udało się zwalczyć problem wyładowywania aku przy samochodach ze starym sterownikiem
      zmień gatewaya
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

stysiek, kwestia wymiany gatewaya na nowszy - np AD
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Arek_VI
          Classic
          • 2010
          • 34

Zamieszczone przez Kędzior
          Mapa od Martina wgrana na pokład. Wszsytko łącznie z POI działa na FW 3810. Nagrałem mapę na DVD + R 8.5GB Double layers bo na 4.7 nie wchodzi.
          Mapa to CD_7388 West. Jeżeli ktoś ma serwer na którym mozna umieścić mapę proszę o info wtedy ja tam umieszczę.

Martin jeszcze raz dzieki
          Zapytam nieśmiało, czy jest gdzieś dostępna w sieci ta mapa ?
          Wątek widzę umiera. Wgrałem soft 3810 oraz mapę 7343 West ale brakuje mi POI

Komentarz

• Kędzior
            Ambiente
            • 2007
            • 207

Na chwilę obecną nie ma jej w sieci. Moje łacze też nie pozwala na szybkie wrzucenie ale coś pomyslę aby to umieścić na rapidzie lub hotfailu.

Komentarz

• Kozo
              Classic
              • 2010
              • 34

Na chwilę obecną nie ma jej w sieci. Moje łacze też nie pozwala na szybkie wrzucenie ale coś pomyslę aby to umieścić na rapidzie lub hotfailu.
              ale napisz o odpowiedzi jaką dostałeś na www.vwnavi.com -> ta mapa to jest również wersja beta i co z tego że działają pkt POI ale z innymi rzeczami są problemy

jeśli tylko uruchomicie opcję szukaj po pkt POI to w najlepszym wypadku nie zadziała a w najgorszm będzie zwis RNS510 tak więc radzę się nie napalać na nie jak szczerbaty na marchewkę tylko pozostaje czekać...kilka miesięcy

Komentarz

• fokstrot
                Classic
                • 2011
                • 1

moze sie bede powtarzal, ale chcialbym miec pewnosc odnosnie pewnych spraw

1) przy wgrywaniu 2660PL kombinowanie z zamiana plikow pqtable i sktable tyczy sie tylko aut ze starym Gateway'em czy ogolnie wszystkich samochodow Skody

2) ww pliki maja wplyw tylko na rozladowanie aku czy wyplywaja tez na dzialanie kierownicy mutlimedialnej?

3) czy warto wgrywac wogole wgrywac softy z PL /2660 lub 38XX/? czy sa stabilne i nie powoduja problemow z dzialaniem kierownicy itd?

samochod: Superb 2, rocznik 2010

z gory dzieki za pomoc

Komentarz

• Kędzior
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 207

Zamieszczone przez Kozo
                  ale napisz o odpowiedzi jaką dostałeś na www.vwnavi.com -> ta mapa to jest również wersja beta i co z tego że działają pkt POI ale z innymi rzeczami są problemy

jeśli tylko uruchomicie opcję szukaj po pkt POI to w najlepszym wypadku nie zadziała a w najgorszm będzie zwis RNS510 tak więc radzę się nie napalać na nie jak szczerbaty na marchewkę tylko pozostaje czekać...kilka miesięcy
                  Po pierwsze
                  Mam wgraną ( do wczoraj miałem ) i to jest nie prawda że coś sie zawiesza !!!

Po drugie
                  Andy7 z www.navicom plecie głupoty i nic więcej.
                  Słuchaj pewnych ludzi z tamtego forum a będziesz w zimę w sandałkach chodził.

Po trzecie
                  Każdego chyba to boli że nie ma dostępu do tych map i wypisyje głupoty łacznie z tobą.

Po czwarte
                  Tak samo jak piszą że mapy 74xx będą dopiero w 22 tygodniu 2011.
                  Tą mape również posiadam CD_7420 Eest Europe i nie widze róźnicy w działaniu pomiędzy tą 7388 a 7420 poza tym że jedna jest West a druga East

W załaczeniu screen z mojego columbusa - robiony dzisiaj rano jadąc do pracy.
                  Załączone pliki

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Kędzior, mozemy we 2 rozkrecic tego torrenta - inni sie podepna i jak nikt nie bedzie pijawa, to bedzie fajnie zapieprzalo.

Komentarz

• Kozo
                      Classic
                      • 2010
                      • 34

Zamieszczone przez Kozo

Po trzecie
                      Każdego chyba to boli że nie ma dostępu do tych map i wypisyje głupoty łacznie z tobą.

Po czwarte
                      Tak samo jak piszą że mapy 74xx będą dopiero w 22 tygodniu 2011.
                      Tą mape również posiadam CD_7420 Eest Europe i nie widze róźnicy w działaniu pomiędzy tą 7388 a 7420 poza tym że jedna jest West a druga East

W załaczeniu screen z mojego columbusa - robiony dzisiaj rano jadąc do pracy.
                      nie rozumiem Ciebie! teraz jestes nagle taki wszystko wiedzący ?!?

od kilku tygodni dopiero jesteś zarejestrowany na www.vwnavi i już teraz wszystko wiesz tak?

ja już siedzę tam ponad rok i mieliśmy nowe softy i mapy jak Ci sie jeszcze RNS nie śnił i że można w nim cokolwiek update'ować i bez Ciebie radziliśmy sobie bardzo dobrze bo zaglądają tam pracownicy VW (którzy robią nam kopie swoich oryginalnych map które są u nas za ponad tysiączka), beta-testerzy softów jak i osoby które są odpowidzialne za ich pisanie i dlatego prosiłem ich o porawę tłumaczenia... no ale mega Kędzior z Polski który dostał w prezencie mapy jest przecież najlepszy.

wydaje mi sie jednak że to co masz to są jakieś bety bo gdyby były one wydane to można byłoby je kupić i byśmy je wszyscy mieli a 22 tydzień 2011 wziął się stąd że sam VW podaje takie informacje w swoich wewnętrznych informacjach więc stąd to ANDY7 wziął ... no ale tylko aby sprawdzić co to jest (te mapy) to musimy je mieć bo coś jest po prostu nie tak.

Wpadłem tu przez przypadek i widzę że jesteś tutaj niby mastach a przepisujesz wszystko od nas z vwnavi -> np. o tym jak z tym softem 38xx to niby skąd wiesz? o błędach w tłumaczeniach polskich? przecież mam tam ten sam login więc nie udawaj.

Więc resumując jak faktycznie wiesz coś wiecej (pewnie od kolegi z Czech) to bądź łaskaw się podzielić tą informacją i mapami bo nie wierzę że od tylu dni nie możesz tego nigdzie wrzucić i pamiętaj że właśnie na tej zasadzie działają takie fora - a nie tak jak teraz robisz że jak byłeś w potrzebie i chciałeś coś od nas to "please..please" a teraz to mam nowe mapy i w ogóle wszyscy nic nie wiedzą i kłamią i tylko ja mam rację. Mam nadzieje że się zastanowisz nad tym i będziemy mogli dalej wymieniać się doświadczeniami i nie tylko

Komentarz

• Kędzior
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 207

Drogi kolego Kozo
                        Nie mówię i nigdy nie mówiłem czy pisałem że wiem wszystko na temat RNS510 :evil:
                        O jakich informacjach mówisz które umieszczałem tutaj z forum vwnavi ?? o co ci chodzi ?? - proszę oświeć mnie bo nie wiem
                        Czy ja pisałem że są błędy w polskim tłumaczeniu ? - no chyba coś ci się pokręciło.
                        I z czym mam nie udawać ??

Chłopie internet jest wielki a forum takie vwnavi nie jest jednym na którym dowiesz się informacji.
                        Nastepnym razem przemyśl zanim coś napiszesz
                        I nie ucz mnie co tzn. się dzielic.

Co do kolegi z czech to każdy go zna na tym forum i jak tylko coś ma to się z nami dzieli. Poczytaj trochę więcej.

Nie mógł wrzucić CD_7388 na rapida bo za słabę łącze. Ja jechałem specjalnie po nie do Wrocławia.
                        Na chwilę obecną Martin też jeszcze nie ma CD_7420 ale myślę że zaraz może je mieć jak i reszta .

CD_7420 East Europe

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

Zamieszczone przez Kozo
                          Więc resumując jak faktycznie wiesz coś wiecej (pewnie od kolegi z Czech) to bądź łaskaw się podzielić tą informacją i mapami bo nie wierzę że od tylu dni nie możesz tego nigdzie wrzucić i pamiętaj że właśnie na tej zasadzie działają takie fora - a nie tak jak teraz robisz że jak byłeś w potrzebie i chciałeś coś od nas to "please..please" a teraz to mam nowe mapy i w ogóle wszyscy nic nie wiedzą i kłamią i tylko ja mam rację. Mam nadzieje że się zastanowisz nad tym i będziemy mogli dalej wymieniać się doświadczeniami i nie tylko
                          Kolego. Ja te mapy mam jeszcze sprzed SWIAT !

Dalem je Kedziorowi, bo sam mialem MEGA problem, aby usiasc i gdziekolwiek wrzucic ten plik - bo niektorzy pracuja, a nie maja czas na wrzucanie plikow na inne serwery, dzielenie plikow itd - zeby Pan i Wladca mogl sobie je sciagnac.

Over.

Komentarz

• Kozo
                            Classic
                            • 2010
                            • 34

Zamieszczone przez misiek^wro
                            Zamieszczone przez Kozo
                            Kolego. Ja te mapy mam jeszcze sprzed SWIAT !

Dalem je Kedziorowi, bo sam mialem MEGA problem, aby usiasc i gdziekolwiek wrzucic ten plik - bo niektorzy pracuja, a nie maja czas na wrzucanie plikow na inne serwery, dzielenie plikow itd - zeby Pan i Wladca mogl sobie je sciagnac.

Over.
                            następny.....a czas na napisanie tego mądrego zdania to jakimś cudem znalazłeś ???

Kędzior - np. na stronie 67 umieszczasz moją informację którą zamieściłem na vwnavi o tym że w 3800 są błędy w tłumaczeniu na j.polski. (i to dokładnie piszesz o 2 miejscach - skąd to wiesz?) - oczywiście teraz to nie wiesz o co mi chodzi - zresztą faktycznie nie ważne. EOT

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

Kozo, zaiste epickie widze masz argumenty.

Władowanie paru literek to moze 30 sekund, a upload przy 1mbicie wychodzacym to jakies pare godzin, nie liczac dzielenia pliku jesli ktos nie ma do tego odp oprogramowania.

Over. Widze frustracja z braku tej plytki Cie zjada. :twisted:

Komentarz

• Kozo
                                Classic
                                • 2010
                                • 34

Zamieszczone przez misiek^wro
                                Kozo, zaiste epickie widze masz argumenty.

Władowanie paru literek to moze 30 sekund, a upload przy 1mbicie wychodzacym to jakies pare godzin, nie liczac dzielenia pliku jesli ktos nie ma do tego odp oprogramowania.

Over. Widze frustracja z braku tej plytki Cie zjada. :twisted:
                                nie przejmuj się - jest to wersja BETA a ja nie mam czasu na wgrywanie wersji testowych.

a mapa już jest dawno udostępniona ...

Komentarz

• Kędzior
                                  Ambiente
                                  • 2007
                                  • 207

Zamieszczone przez Kozo
                                  nie przejmuj się - jest to wersja BETA a ja nie mam czasu na wgrywanie wersji testowych.

tak tak jest już od dawna udostepniona - bo padne :szeroki_usmiech
                                  jakby ruscy na ftp nie dostali map to gó..no by mieli do tej pory.
                                  Ale co ty tam wiesz - niby zarejestrowany użytkownik od roku takie ma układy i wogóle a mają cie wszyscy w poważaniu i żeby mapy nie były dostarczone tam gdzie były dostarczone do tej pory byś ich nie miał.

Skończ sie wreszcie kompromitować

Komentarz

• Kozo
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 34

Zamieszczone przez Kozo

tak tak jest już od dawna udostepniona - bo padne :szeroki_usmiech
                                    jakby ruscy na ftp nie dostali map to gó..no by mieli do tej pory.
                                    Ale co ty tam wiesz - niby zarejestrowany użytkownik od roku takie ma układy i wogóle a mają cie wszyscy w poważaniu i żeby mapy nie były dostarczone tam gdzie są dostarczone do tej pory byś ich nie miał.

Skończ sie wreszcie kompromitować
                                    przecież ci piszę że jest to BETA więc już je mam i mnie to nie interesuje - widzę że ulegasz magii wyższych numerków ;p

a dlaczego nie odniosłeś się do info o tłumaczeniu?

tak, tak teraz to już nawet "ruskom" dostarczasz mapy ;] cóż za skromność

nie mam żadnych układów - regularnie czytam to forum od roku i swoje wiem, a takiego cfaniaka jak ty to tam jeszcze nie było.

Komentarz

• Kędzior
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 207

Zamieszczone przez Kozo
                                      i nawet jeśli napisałem tą informacje co ty umieściłeś na tamtym forum to co to ma wspólnego z całym tym tematem ?
                                      w tym samym czasie Grygy już miał zainstalowany i porzetestowany ten soft i dał info co i jak.

P.S dla
                                      Najbardziej zorientowany co i jak był ( zapewne jest ) ferda25 z czech który jest na
                                      vw navi - już 5 grudnia napisał ze wersja beta do FW 38xx to cd_7388 a ten cały wszechwiedzący Andy7 jest ciemny jak tabaka a ty się go słuchasz.

Komentarz

• Kozo
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 34

Zamieszczone przez Kozo
                                        i nawet jeśli napisałem tą informacje co ty umieściłeś na tamtym forum to co to ma wspólnego z całym tym tematem ?
                                        w tym samym czasie Grygy już miał zainstalowany i porzetestowany ten soft i dał info co i jak.
                                        dobry jesteś... z tym :

"O jakich informacjach mówisz które umieszczałem tutaj z forum vwnavi ?? o co ci chodzi ?? - proszę oświeć mnie bo nie wiem"

od tego się zaczęlo że zarzucam ci kopiowanie informacji, przywłaszczanie ich i umieszczenie ich na tym forum jako swoje, po czym mnie obrażasz i mówisz że to nie prawda, ja ci podaje przykład i teraz już wiemy że tak właśnie było i nie można było sie do tego wczesniej przyznac a nie cfaniakować ? - no i teraz jeszcze lepsze tlumaczenie że oczywiscie czeski kolega ci powiedzial ze w jezyku polskim sa bledy - niezły ubaw.

nie pisze ze andy7 jest wszechwiedzacy, jak zauwazysz teraz że pierwszy tam napisalem o 38xx bo sam jako pierwszy testowalem ten firmware ze jest cos nie tak z pktami POI bo inni oczywiscie tak jak i nawet tutaj nie zauwazyli tego i pisali że wszystko jest OK. Dobra kończmy juz, mimo wszystko pozdrawiam.

Komentarz

• Kędzior
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 207

Zamieszczone przez Kozo
                                          no i teraz jeszcze lepsze tlumaczenie że oczywiscie czeski kolega ci powiedzial ze w jezyku polskim sa bledy - niezły ubaw.
                                          ja tego nie napisałem że mówił o dwóch miejscach nie przetłumaczonych
                                          napisałem że dał nam info co i jak tu : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...&postorder=asc + inne na PW

Zamieszczone przez Kozo
                                          od tego się zaczęlo że zarzucam ci kopiowanie informacji, przywłaszczanie ich i umieszczenie ich na tym forum jako swoje, po czym mnie obrażasz i mówisz że to nie prawda, ja ci podaje przykład i teraz już wiemy że tak właśnie było i nie można było sie do tego wczesniej przyznac a nie cfaniakować ?
                                          z informacji które dostałem 3810 również nie jest oficjalnym frimwarem.
                                          Jeszcze przed nowym rokiem ma wyjść 3820 ( równiez wersja BETA ) w którym mają być wprowadzone poprawki jak i równiez poprawiony lektor polski.
                                          Na chwilę obecną w dwóch miejscach nie jest zmieniony język na polski w 3800 - nie wiem jak w 3810.
                                          to napisałem czyli - patrz pierwsze wyrazy "z informacji które dostałem ....

nic nie kopiowałem ani nie przywłaszczałem - co za człowiek z ciebie.

jak zauwazysz teraz że pierwszy tam napisalem o 38xx bo sam jako pierwszy testowalem ten firmware ze jest cos nie tak z pktami POI bo inni oczywiscie tak jak i nawet tutaj nie zauwazyli tego i pisali że wszystko jest OK

forum strona chyba 64 piszą że POI nie działa

Po raz ostatni prosze nie kompromituj się

Komentarz

• Arek_VI
                                            Classic
                                            • 2010
                                            • 34

Czy komuś udało się zainstalować mapę z tej kompilacji ?
                                            Nagrałem dwie różne płyty z najniższą prędkością (prawidłowa weryfikacja) ale niestety RNS komunikuje uszkodzenie CD/DVD i nic nie instaluje

Komentarz

• Kędzior
                                              Ambiente
                                              • 2007
                                              • 207

Z tego co widzę jesteś kolejną osobą której ta płyta nie chodzi.
                                              Powiem szczerze że nie wiem o co biega. Ja mam wgraną i wszystko śmiga.
                                              Ja osobiście nie wstawiałem tej płyty na rapida - może podczas dzielenia pliku coś się wysypało komuś.

Komentarz

• Kozo
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 34

Z tego co widzę jesteś kolejną osobą której ta płyta nie chodzi.
                                                Powiem szczerze że nie wiem o co biega. Ja mam wgraną i wszystko śmiga.
                                                Ja osobiście nie wstawiałem tej płyty na rapida - może podczas dzielenia pliku coś się wysypało komuś.
                                                zwalony jest plik poi.db3

p.s. o tym można również się dowiedzieć od obrażanego przez Ciebie nic nie wiedzącego andy7 z vwnavi.com

Komentarz

• Kędzior
                                                  Ambiente
                                                  • 2007
                                                  • 207

nie tylko od niego można sie dowiedzieć. więcej ludzi o tym pisze - nie ważne

Nie wiem czemu jest uwalony - u mnie wszystko chodzi. Tak jak pisałem wcześniej ktoś coś zrobił podczas dzielenia na części. Innych możliwości nie ma.

Komentarz

• piotrek_gdy
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 7723
                                                    • Volkswagen
                                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

może któryś z adminów przeniósłby tą jałową pyskowkę do OT :?:
                                                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...