Zamieszczone przez sontario
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
-
-
Maru 123 czy znasz kogoś w Warszawie kto mógłby zakodować mi Columbusa.
Dostałem od Grygiego sprzęt z softem 3894 (o ile sie nie mylę) i nie działa sterowanie z kierownicy (można tylko vol na + i -) oraz brak muzy i navi na MAXI-DOT.
Podobno do tego trzeba VCDS w wersji 10,6.
Oczywiście piwko będzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroczy aby to dzialalo jak nalezy
jak masz radio wyłączone, to w menu MD nie masz audio i navi- pojawia sie po włączeniu
ale nie powinno się zawieszać
może pomóc przekodowanie MD i gatewaya
jak nie to tylko wymianaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sontarioDużo jest roboty z wymianą gatewaya na nowy i ile mniej więcej to kosztuje?
A roboty ? Mi to zajmuje 15 minut, ale rozbieralem juz kokpit n-razyByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Wypinasz stary GT - siedzi on na dwoch zastrzaskach i 3cim takim mniejszym ktory sie wysuwa.
Aby zdemontowac dziada musisz :
1) wyjac wlacznik swiatel - aby to uczynic wciskac go w pozycji O w strone silnika i przekrecasz wcisniety na pozycje 0/pierwsze wlaczenie. Pozniej on zeskakuje z zaczepow i ciagniesz.
2) sciagasz dwie listewki ozdobne
3) sciagasz zaslepke bezpiecznikow
4) wykrecasz 5 srub trzymajacych plastik okalajacy kolumne kierownicy
5) sciagasz gniazdo diagnostyki - plaski srubokret i podwzasz zaczep u dolu
6) wywalasz plastik z kabiny
7) wykrecasz rurki od klimatyzacji - 1 sruba
8) wyciagasz styropianowa oslone \
Udajesz mega wygimnastykowanego 33 latka i ladujesz sie z latarka ( najlepiej czolowka ) lezac na plecach na dywanik kierowcy. Lokalizujesz gateway w okolicach bliskich radia - wypinasz go z wtyczki, naciskasz obiema rekoma na dwa takie jaki pensetowate zaczepy i ciagniesz. Wychodzi, wsadzasz nowy, podczepiasz itd.
UWAGA : Przed demontazem spisujesz sobie kodowanie starego gatewaya i po zamontowaniu nowego zaznaczasz w nim to samoByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
marbab, Nie mam pojęcia... Ja na swoim zapodałem 16 GB class 4 i poszło. Czy szybsza zadziała, to musiałbyś po prostu sprawdzić, jeśli taką masz.
misiek^wro, No to trzeba było od razu tak Załatwisz mi odpowiedni GT jeśli zdecyduję się na wymianę? Nie mam też VCDS'a do zakodowania go i we własnym zakresie nie dam rady tego wymienić. Ale jak ktoś z Łodzi by się podjął (oczywiście nie za darmo) to wtedy możemy zrobić dealaOII Elegance 2.0 TDI
Komentarz
-
-
sontario, narazie mam takie numerki GT ( poliftowe ofc ) ze wiekszosc kabelkow ich nie koduje Trzeba miec oridżinal :P ) Jesli jest ktos u Ciebie z ori kablem to spoko.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
maxpaynemm, no grygi dal opis co i jak
Jedno auto juz zrobilem od a do z - wszystki smiga
Jak jestes chetny moge Ci przywiezc jutro sterownik parktronika, beepery mam na biezaco. Pozostanie kupic troche pinow + wtyczke do mikrofonu i mozesz jechac z tematemByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
KOLEDZY!!
Nie chciał bym zakładać nowego wątku dot. RNS 510 ale może jest na forum osoba która wie jak dobrze i prawidłowo zakodować VCDS-em Columbusa po jego instalacji w aucie które wcześniej go mnie miało??? Tak żeby przynajmniej wiekszość funkcji działała??
Może ktoś ma mały spis czynności które nalezy zakodować VCDS-em???
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i instrukcje.
Problem mam taki że nie działają mi przyciski z lewej strony kierownicy MF << >> pozostałe działają
Dziękuję za pomoc
Komentarz
-
-
Witam nawigujących,
Ostatnio zacząłem kombinować z nawigacją w moim nowym pojeździe
Mam RNS-510 wer. 1Z0 035 680 A, HW: H04, org. SW: 1004, Gateway 1K0 907 530 P (czyli nie rozładowujący akumulatora), jest to fabryczna instalacja. Wgrałem nowy firmware 3810 dla wersji A, akumulatora nie rozładowuje, ale przestały działać MFSW i MaxiDOT, więc trochę poszperałem i znalazłem aktualizację "2760 fix for Skoda Octavia A5", którą po kilku próbach udało się wgrać. Po tym działa mi wszystko to co wcześniej.
Testowo wgrałem na dysk mapę BMW 2011 (ok. 1,4 GB) i wszystko ładnie poszło, czas wgrywania ok. 0,5 h.
Teraz problem z którym jeszcze sobie nie poradziłem: Chcę wgrać mapę 7.1 (rozmiar 3,4 GB), próbowałem już z 3 różnych płytek, 2 różnych instalacji z net'u i nigdy nie udało mi się dokończyć przegrywania mapy na HDD (z DVD chodzi ok), trwa to ok. 1,5 godz. i nie czekałem dłużej tylko zamykam auto zostawiając instalację (widać i słychać że się przegrywa). A po np. godzinie jak wrócę to nawigacja uruchamia się jak po resecie i przegrywanie na dysk zaczyna się od nowa, pewnie w tym czasie navi się uśpiła
I moje pytanie do Was, ile czasu powinna się przegrywać mapa v7.1 na HDD? Albo ile to trwało u Was?
Muszę sobie zaplanować posiadówę w samochodzie.
PozdrawiamOctavia II 1.9 TDI BXE Elegance
Komentarz
-
-
marbab, ja wgrałem tylko aktualizację dla MaxiDOT i MFSW z softu 2760, wgrywał się tylko Gateway, trwało to niecałą minutę, resztę mam 3810, mam wszystko po polsku (łącznie z komunikatami).
Wiem, że navi się usypia/wyłącza, dlatego muszę siedzieć przy niej w aucie żeby mapa skończyła się przegrywać na HDD, ale nie wiem ile mi to zabierze czasu, a wiadomo czas to pieniądz więc muszę sobie zaplanować, że potrwa to np. 3 albo 4 godziny...
PS.
Na razie nie mam większych kart SD niż 2GB, to mogę potwierdzić, że takie działająOctavia II 1.9 TDI BXE Elegance
Komentarz
-
Komentarz