Witam mam problem z aktualizacja RNS 510 wyskakuje mi jakiś DOWNGRADE ERROR
Próbowałem wgrać FW3930, fw1100 i nic.
Aktualizuję ją w celu takim żebym miał dostęp do HDD, mógł oglądać filmy z DVD podczas jazdy, parktroniki (przód i tył) działały poprawnie tzn żeby chociaż pikał dźwięk przy zbliżaniu się do przeszkody, nie chodzi mi już o wyświetlanie na navi, po włączeniu biegu wstecznego PDC daje aby krótki dźwięk ze się włącza a potem zamiera nie ma żadnego dźwięku, radio tez mi nie wyszukuje stacji nawet RMF ale to ponoć jakiś adapter musi być prawda to ?? jeszcze z tego co wiem RNS posiada moduł bluetooth bo jest w SETUP taka opcja włączenia jego fajnie by było gdyby tez działał tylko teraz pytanie jaki SOFT musi być żeby to jakoś ogarnąć najlepiej PL. SKODA OCTAVIA II 2005r załączam zdjęcie tego błędu
z góry dzięki za każdą poradę ;]
P.S Jeśli istniały posty na ten temat przekierujcie mnie
Hohut, podstawowe pytanie - dlaczego robiłeś aktualizacje softu?
z PDC tak się dzieje wtedy kiedy nie ma wymienionego na nowszy modułu parktronica(problem z komunikacją -RNS---->czujniki cofania)tylko wymiana pomoże a jak moduł parktronica to i gateway nowszy,
jak słaba antena to i RDS-u nie będzie i ciężko wyszukać jakąkolwiek stację(może antena jest nie podpięta)
moduł bluetooth działa wtedy kiedy jest zamontowany w samochodzie i podpięty pod RNS-a,
Błąd downgrade na pewno nie pojawia się jak instalujesz nowszą wersję niż miałeś.
Kolego napisz jaki miałeś wgrany SW na początku ?
Czy teraz chociaż uruchamia sie navi ?
Jeżeli nie uruchamia się to musisz użyć tego programu http://rapidshare.com/files/444427215/2720_fix.nrg aby powrócić chociaż do tego co było. Następnym razem jak będziesz chciał robic downgarade wczesniej musisz uruchomić VCDS-em ukryte menu w którym będziesz mógł uruchomić funkję downgrade.
Czyli VCDS /37 Navigation / Kanał 50 i z 0 na 1 zmienić i wtedy po długim trzymaniu będziesz miał możliwość oglądania ukrytego menu.
Instaluje ponieważ mam zablokowane DVD i dostęp do HDD
Navi działa dalej normalnie po restarcie
Nie wiem jaką miałem wcześniej wersje bo nawet nie wiem jak to sprawdzić i jak zdemontować navi żeby tą antenę sprawdzić i mam nadzieje ze kodu nie będę musiał wpisywać do odłączeniu wtyczek bo ten co sprzedał mi to auto nie dał mi go.
A konkretnie jaki to moduł musi być i jakie wiążą się z tym koszty ?
[ Dodano: Czw 24 Mar, 11 20:02 ]
I ten gateway nowszy tez VCD-sem musi być wgrany ?
Hohut,DVD jest oryginalnie zablokowane,można to zrobić programowo lub przez dołożenie specjalnego modułu odblokowującego,
nie rozumiem - jak to nie masz dostępu do HDD :roll:
brak PIN-u do sprzętu - to jest problem,aczkolwiek,jak nie trzeba go instalować w innym aucie lub podpinać napięcia na "stole" to śmiało można go odłączyć od napięcia i po ponownym podłączeniu nie będzie PIN-u żądał,
poczytaj cały ten wątek(dokładnie) i dowiesz się mniej więcej o kosztach
Czy ktos ma doswiadczenie z jakim softem bedzie dzialac karta SD 32GB :?: Kupilem karte Kingstona SDHC 32GB class10, niestety nie dziala z softem w wersji 2660 PL. Oryginalnie sformatowana na FAT32. Do tej pory smigala bez problemu 8GB microSDHC class6 z przejsciowka.
Do tej anteny jednak będzie potrzebny ten adapter: 1512350299 bo przy RNS 510 są dwa wejścia a antena jest tylko jedna w Octavii II i trzeba przejść. Fotka poniżej
Problem mam z zablokowaną aktualizacją, wyskakuje mi błąd SWL ERROR i pisze po angielsku żebym włożył oryginalną płytę z SW, jak to obejść żebym mógł aktualizować albo wgrać PL menu i odblokować dostęp do HDD jak i kart SD włożyłem dzisiaj 2GB i nic ??
PL menu tez by mi się przydało ale nie mogę wgrać przez ten SWL ERROR
Mój RNS jest wersją na USA (SWL uruchamiam poprzez kombinacje przycisków GUIDE+EJECT+BRIGHT\NIGHT)
Witam wszystkich mam mianowicie taki problem kupiłem radio RNS 510 podpiąłem je i tu zaczynają sie problemy sterowanie z kierownicy nie działa i radio sie nie wyłącz i pada akumulator przeczytałem troche postów i zacząłem zmieniac softy zmarnowałem 10 płytek i problem jest nadal prosze o pomoc mam o2 z 2006r
HW - version H03
SW - version 3814
Mapa West Europe
NAVTEQ
Map version 7074
Problem:
Brak wyświetlania nawigacji na MAXI DOT
Brak POI (albo nie wiem jak je włączyć)
Wchodzenie w Setup - mapa - wybierz szczegóły mapy do wyswietlenia - po kliknięciu w to wyświetla się napis "Proszę czekać.." - i nic dalej się nie wyświetla mimo czekania 30 min
Wytyczanie trasy, wedle mnie zle trase wytycza, zamiast najkrótszą to jakoś tak na około - mimo wybrania pokaż 3 trasy alternatywne to wszytkie wybiera tym samym traktem.
mirrroo, przede wszystkim uaktualnij swoje dane w profilu
Zamieszczone przez mirrroo
a co to jest to kodowanie?
poczytaj ten wątek od początku,a najlepiej wszystkie tematy jakie są na forum(zacznij od przeczytania regulaminu naszego Forum) lub użyj opcji "szukaj" na pewno się dowiesz
HW - version H03
SW - version 3814
Mapa West Europe
NAVTEQ
Map version 7074
Problem:
Brak wyświetlania nawigacji na MAXI DOT
Brak POI (albo nie wiem jak je włączyć)
Wchodzenie w Setup - mapa - wybierz szczegóły mapy do wyswietlenia - po kliknięciu w to wyświetla się napis "Proszę czekać.." - i nic dalej się nie wyświetla mimo czekania 30 min
Wytyczanie trasy, wedle mnie zle trase wytycza, zamiast najkrótszą to jakoś tak na około - mimo wybrania pokaż 3 trasy alternatywne to wszytkie wybiera tym samym traktem.
Poprzez np. VCDS-a odptaszkuj navi w Address 19: CAN Gateway.
POI pobierz z navi-forum i wgraj poprzez karte SD.
poczytaj ten wątek od początku,a najlepiej wszystkie tematy jakie są na forum(zacznij od przeczytania regulaminu naszego Forum) lub użyj opcji "szukaj" na pewno się dowiesz
szukałem i znalazłem ale dalej nici nie dziła tak jak powinno
Komentarz