Nie wiem jak w Octaviach, ale użytkownicy Outlanderów często narzekają na Nokie z uwagi na problemy z bluetoothem w samochodzie. Nie ma tego w innych markach.
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Nie wiem jak w Octaviach, ale użytkownicy Outlanderów często narzekają na Nokie z uwagi na problemy z bluetoothem w samochodzie. Nie ma tego w innych markach.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Witam Was,
czy może mi ktoś powiedzieć w jaki sposób zaktualizować w Columbusie mapę V6 na V6 + BMW ? Chodzi mi o to, aby skopiowała się na miejsce poprzedniej na hdd.
Po wlozeniu dvd z mapą do Columbusa - zmienia tylko źródło map z hdd na DVD ale nie pyta się o chęć skopiowania na hdd.
Dzięki za odp.
Pozdrawiam!
Komentarz
-
-
wczoraj wgrywałem przerobiona mapę bmw 01.2010 i było bez problemów,zapytał się czy korzystać z płyty czy wgrać na hdd,twój problem jest w tym,że już miałeś wgraną mapę v6,a instalowanie na hdd odbywa się tylko jak jest nowsza mapa(v4 --->v5---->v6---->itd.),nie jestem pewny ale tak to się odbywa,niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę,
najnowsza mapa to v6.1 od rns-a,
żeby wrócić to trzeba teraz tylko softami namieszać(chyba :roll: )Jacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koski... albo przerobić V6.1 na V6.1 + BMW
Spróbuję to zrobić.
Przy okazji - jak sprawdzić u siebie wersję softu w columbusie? Nigdzie nie mogę tego znaleźć :-/
Pozdrówki!
VDCS ci pokaze sw albo wieki setup
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GrygyZamieszczone przez koski... albo przerobić V6.1 na V6.1 + BMW
Spróbuję to zrobić.
Przy okazji - jak sprawdzić u siebie wersję softu w columbusie? Nigdzie nie mogę tego znaleźć :-/
Pozdrówki!
VDCS ci pokaze sw albo wieki setup
co to jest vdcs i wielki setup?
mozesz mi powiedziec jak sprawdzic wersje softu?
kombinuje z mapami sam, ale utknalem na plikach konfiguracyjnych... moze cos podpowiesz- bede wdzieczny.
Komentarz
-
-
żeby sprawdzić wersje softu to trzeba najpierw uaktywnić możliwość odczytu poprzez vag-a lub vcds-a,długie kodowanie w opcji nawigacji,log "50" i zmienić "0" na "1",następnie reset urządzenia(nacisnąć oba zewnętrzne przyciski na urządzeniu) po tym w opcjach setup jest dostępny odczyt sw i innych,
opieram się na tym co podał "grygy"Jacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jago7270żeby sprawdzić wersje softu to trzeba najpierw uaktywnić możliwość odczytu poprzez vag-a lub vcds-a,długie kodowanie w opcji nawigacji,log "50" i zmienić "0" na "1",następnie reset urządzenia(nacisnąć oba zewnętrzne przyciski na urządzeniu) po tym w opcjach setup jest dostępny odczyt sw i innych,
opieram się na tym co podał "grygy"
Probowalem dlugiego setupu, ale niestety nie dziala.
przejade sie do dealera zeby mi podejrzal jakie mam oprogramowanie, moze mi uaktywni ukryte menu... ?
OK, przerobiłem mapę V6.1 + BMW 2010.1 Pro (ale bez dodawania POI).
Rezultat jest taki, że DVD po włożeniu to Columbusa pyta czy chcę uzywać jej "czasowo" czy też chcę ją przekopiować na hdd.
Póki co - jeżdżę na "czasowo" czyli korzystam z nawigacji z płyty DVD.
Wszystko chodzi OK. wybieranie głosowe także (ale po voice-mark które wcześniej zachowałem). Co dziwne - widzę także topograficzną wersję mapy, która ponoć w BMW nie występuje... ?
Tak czy siak - póki co - trochę się obawiam przegrać tą mapę na hdd, bo naczytałem się różnych dziwnych wpisów - co to może się stać
Jak ktoś jest chętny do eksperymentowania - zapraszam - mogę zrobić ISO i wrzucić gdzieś
Pozdrówki !
Komentarz
-
-
u mnie mapa topograficzna i mapa 2d chyba niczym się nie różni, albo po prostu nie wiem na co patrzeć, żeby różnicę zobaczyć... Tak czy inaczej mam dostępne po wgraniu V.6 +BMW 2010 3 rodzaje (2d, 3d, topograficzna). Jakieś sugestie w tej kwestii?
PS mapa wgrana oczywiście już na HDD (jest dużo dokładniejsza od uprzednio posiadanej).Skoda Octavia1 1,9TDi 2002 Elegance / Superb2 1.8TSi 2008 Platinum
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beskitu mnie mapa topograficzna i mapa 2d chyba niczym się nie różni, albo po prostu nie wiem na co patrzeć, żeby różnicę zobaczyć... Tak czy inaczej mam dostępne po wgraniu V.6 +BMW 2010 3 rodzaje (2d, 3d, topograficzna). Jakieś sugestie w tej kwestii?
PS mapa wgrana oczywiście już na HDD (jest dużo dokładniejsza od uprzednio posiadanej).
w mapie topograficznej masz zaznaczone lasy, parki jeziora itp (na zielono i niebiesko).
u mnie ciekawa sprawa - za drugim wlozeniem plyty z dvd 6.1 + bmw pomimo ze rozpoznaje mape i przerywa aktualna trase nawigacji zeby ta mape przeladowac - juz nie chce instalowac jej na hdd
za pierwszym wlozeniem wybralem TEMPORARLY czyli uzywanie tymczasowe z dvd.
Grygy - spotkales sie z czyms takim ?
Pozdrawiam!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Zamieszczone przez koskiw mapie topograficznej masz zaznaczone lasy, parki jeziora itp (na zielono i niebiesko).
No tak bo poza miasto nie wyjechałem i stąd moja mała wiedza w tym zakresie :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez koskiu mnie ciekawa sprawa - za drugim wlozeniem plyty z dvd 6.1 + bmw pomimo ze rozpoznaje mape i przerywa aktualna trase nawigacji zeby ta mape przeladowac - juz nie chce instalowac jej na hdd
za pierwszym wlozeniem wybralem TEMPORARLY czyli uzywanie tymczasowe z dvd.
Zamieszczone przez stysieka jak sprawdzić jakie mam mapy ???
i skad można wziąść poza aso najnowsze mapySkoda Octavia1 1,9TDi 2002 Elegance / Superb2 1.8TSi 2008 Platinum
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beskit
Może właśnie instaluje sie na dysku? Jak depniesz EJECT to powinno wtedy wyskoczyć okienko informacyjne.
A co do map topo, to z tego co wiem, to roznica jest tylko w zaznaczeniu terenow zielonych (tudzież niebieskich)
Dziś spróbuję jeszcze raz zainstalować mapę "7011", zobaczymy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koskiWiem o czym mówisz, ale tak się nie dzieje. na pół sekundy pojawia się ponownie wybór (hdd czy temp) ale nie da rady niczego wybrac, bo tak szybko gasnie.
Dziś spróbuję jeszcze raz zainstalować mapę "7011", zobaczymy.Skoda Octavia1 1,9TDi 2002 Elegance / Superb2 1.8TSi 2008 Platinum
Komentarz
-
-
da się takie coś podłączyć do rnsa http://www.bazarek.pl/produkt/0/4774...0-od-ssfv.html ?
Komentarz
-
Komentarz