Oranje ustal jakas date na tygodniu ja sie dopasuje
Radio JVC wO2
Zwiń
X
-
Radio JVC wO2
Witam serdecznie,
proszę o pomoc w w banalniej sprawie tj zasilania radia JVC KD-G722.
Problem jest następujący: w listopadzie 06 kupiłem w salonie O2 Ambiente i poprosiłem o zamontowanie radia. Przy odbiorze zdiwienie moje sięgneło zenitu, po wyłączeniu kluczyka radio pracowało nadal! Panowie powiedzieli, że w O2 tak musi być. Po przyjeżdzie do domu wymontowałem radio i stwierdziłem wyjątkowo niechlujny montaż. Podłączyłem ponownie pod stosowny bezpiecznik podany w instrukcji montażu konsoli. W chwili obecnej radio wyłącza się gdy wyłączam zapłon (w poprzedniej O1 grało aż do wyjęcia kluczyka ze stacyjki). Pytanie czy jest tak w każdej O2, czy tylko w tej?
Pozdrawiam
PSPS
-
-
Zamieszczone przez PSDziękuję tomekjmpol, ale jak piszesz masz oryginalne radio, ja natomiast mam JVC.
W ASO opowiadali, że w O2 nie można podłączyć "obcego" radia tak jak oryginału.
Ciekawi mnie, czy jest to prawda?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
maysee, to raczej jednak jest źle podpięte Też tak miałem. Wyjmowałem kluczyk i wszystkie ustawienia szły się paść, tzn. głośność, balance, bass i takie tam. Stacje radiowe były jednak w pamięci....nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
maysee, wujek się tym zajął - jest elektronikiem W ruch poszedł miernik i zamieszał w kablach i jest super...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
maysee, montowałeś dokładnie z instrukcją od radia? Tam jest opis zamiany dwóch kabli... Mam dokładnie takie radio jak piszesz i nie miałem żadnego problemu przy instalacji w o1 i działało dobrze od razu. Tam jest w instrukcji jest opisany myk z zamianą kabli od zasilania, żeby nie kasowało pamięci.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
BioBogon: wiesz co, problem w tym, ze poprzedni wlasciciel tak namieszal w przewodach, ze ciezko mi bylo dojsc co i jak. Ale masz racje, musze zamienic dwa przewody zasilanie z podtrzymywaniem pamieci i zobacze co bedzie. Musi byc dobrze! Jeszcze mi tylny glosnik charczy, wiesz moze co to moze byc??Na poprzednim radiu nie charczal...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mayseeJeszcze mi tylny glosnik charczy, wiesz moze co to moze byc??Na poprzednim radiu nie charczal...Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mayseeJeszcze mi tylny glosnik charczy, wiesz moze co to moze byc??Na poprzednim radiu nie charczal...
Komentarz
-
Komentarz