jak już to made by :P
Nowa Skoda Superb juz w Polsce
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodanie, no to już cofam
mnie po prostu nie przyszłoby do głowy, że to wieśniactwo i że może to miec dla kogokolwiek jakiekolwiek znaczenie
ale jak widac bardzo się mylę :szeroki_usmiech
No przecież fajnie jest pojechać na myjnie i bawić się odkręcanie czy chowanie anteny. Tak samo jak fajnie jest podnieść maskę i nie musieć podpierać jej jakimś kijem :szeroki_usmiech
Myślałem o wymianie na taką antenę jak jest w Passacie - shark (płetwa rekina), ale tak na prawdę to nie jest antena FM tylko do GPS i GSM. Antena FM jest w szybie lub pod podsufitką. W nowych radiach są dwie anteny i w czasie, gdy radio gra to drugi tuner szuka mocniejszego sygnału na innej częstotliwości. Dlatego też będę chciał włożyć nowe radio do OII i dołożyć jedną antenę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoNo przecież fajnie jest pojechać na myjnie i bawić się odkręcanie czy chowanie anteny.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoSkoro są to w stanie zrobić w aucie za 60k to dlaczego nie mogą zrobić w aucie za 100k?
Wszystkie te marki muszą się różnić takimi drobiazgami (patrz => klimatyzacja Skoda vs VW) bo to właśnie nadaje sens ich istnieniu. Inaczej wystarczyłaby jedna marka z pełnym wypasem, ale rynek tak nie działa.
...dlatego właśnie jeździmy skodami a nie Audi.©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
:arrow: zdjęcia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPanowie ale dlaczego porównujecie Passata do Superba?? Jeśli ktoś kupuje Superba to nawet nie spojrzy na Passata, Lagunę czy Insignię lub 407. Taki klient bedzie porównywał Superba z Volvo S60, A6, Vel Satisem, Peugeotem 607 czy Toyotą Camry a nie z klasą średniąSkoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Skoda Felicia LXi '98 + LPG - dupowóz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Don CorleoneTak jak na szczeście większośc klientów plasuje Octavie z klasie średniej.
chyba nie tak na szczęście z punktu widzenia producenta, bo wtedy skodzie odpadaliby tacy, którzy widzą ją jako kompakt albo łonabi klasa średnia a tak nie jest :szeroki_usmiech
identyczna sytuacja jest ze wszystkimi modelami skody, czy to tak trudno zauważyć :?:
Zamieszczone przez Don Corleonezdecydowana większosc klientów będzie plasowac Superba tam gdzie jego miejsce czyli klasę wyżej
chyba mało wiesz o zwyczajach zakupowych klientów klasy wyższej więc nie pisz bzdur proszę.
umknęło Ci, że superb tym liftbackiem (chyba nawet bedzie kombi) ucieka od klasy wyższej, bo tam dał dupy na całej linii :?: :!: :shock: :lol:
samo to, ze mamy skody, nie znaczy automatycznie, ze auta te wedrują od razu klase wyżej.
może u cioci na imieninach można tak sobie popieprzyć, ale jak chodzi o w miarę poważną rozmowę, to raczej proponuję trzymać się bliżej ziemii.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Niektórym klientom tego segmentu (klasy wyższej) zależy jednak na dyskrecji... Tacy właśnie będą patrzec na Superba czy 607 bo na ulicy to "tylko Skoda" i "tylko Peugeot". Nie uważam, że cena wyznacza klase chciarz napewno sprawia, że Superb równierz konkuruje z klasą średnią. szkoda dlaczego uważasz, że dał dupy na całej linii??Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Skoda Felicia LXi '98 + LPG - dupowóz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Don CorleoneNiektórym klientom tego segmentu (klasy wyższej) zależy jednak na dyskrecji... Tacy właśnie będą patrzec na Superba czy 607 bo na ulicy to "tylko Skoda" i "tylko Peugeot".©koda Octavia Elegance | 1.9TDI AHF 120KM / 252Nm | xenon | 312mm vRS brake system | KYB Excel-G
:arrow: zdjęcia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Don CorleoneNie uważam, że cena wyznacza klase...
Zamieszczone przez faj3rJak bym miał kupić jakąś fajną brykę
więc jesteś oryginalny i mnie sie to podoba naprawde bardzo, ja tez zamiast "lekko smiganego rekina serii 7" kupiłem czeski odpad, ale niestety, albo i stety reguły rządzace rynkiem sa zupełnie inne.
Zamieszczone przez Don Corleonedlaczego uważasz, że dał dupy na całej linii??saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez faj3rZamieszczone przez Don CorleoneNiektórym klientom tego segmentu (klasy wyższej) zależy jednak na dyskrecji... Tacy właśnie będą patrzec na Superba czy 607 bo na ulicy to "tylko Skoda" i "tylko Peugeot".
Po co te dywagacje? To może jeszcze Fabię podciągniemy do klasy kompakt?Focus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
Wybaczcie ale dla mnie również SuperB bardziej plasuje się w grupie aut wyższych. Bliżej mu właśnie do A6 (choć nie C6 ale C5) niż do Pasatta. (Nie wiem jak w gorzej wyposażonych wersjach ale w tej najwyższej pokonywał Pasata równie dobrze wyposażonego (oba auta na targach)) Jedyne co sprowadza nieco niżej Skode to silniki a szczególnie deasle (w bęzynie jest 4.2 więc 3.6 jest wystarczający dla tego auta) a konkretnie brak silnika 2,5 może 2,7.
Zauważcie że Skoda razem z VW zrobiła lekki eksperyment z SuperB. Jest ona stylizowana na Phatona który to był właśnie w klasie wyższej. Ona jest jakby Skodowskim Phatonem.
ps. A5 jest 3dzwiowe a SuperB 4/5dzwiowe więc to już chyba zupełnie inna klasa. Za wspomniane 180kzl bardziej pasuje A6 które z "małym" silnikiem ale za tą cenę się kupi (chyba nawet na 3.0TDI by nawet starczyło)O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Cały urok Skody i jej przewaga IMO polega na tym, ze robi ona samochody pomiędzy klasami...
Fabia - to z pewnością nie kompakt, ale może z powodzeniem za nawet wiecej niż kompakt robić, zwłaszcza w wersji sedan i kombi. Po prostu jest to coś więcej niż samochód tylko miejski.
Octavia - to z pewnością nie klasa średnia, ale może z powodzeniem robić za samochód rodzinny. Zwłaszcza w wersji RS nie ma swojego odpowiednika, bo wszystkie samochody o porównywalnej cenie i osiągach, to typowe kompakty z małym bagaznikiem. Po prostu to coś więcej niż tylko klasyczny kompakt.
Superb - to z pewnością nie klasa wyższa, bo tu już idziemy w "gadżeting". W tej klasie dodatki to czasem połowa ceny auta. W Superbie, nawet w tym nowym nie możemy jeszcze tak poszaleć. Zwłaszcza, że gama mocnych silników jest w zasadzie żadna, a to jest wlasnie to co jest charakterystyczne dla klasy wyższej. Natomiast juz chocby wymiary wnętrza powodują, że... po prostu jest to coś więcej niż tylko klasa średnia...
I na tym właśnie polega urok Skody IMO...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Dziś rano kątem oka dwa pasy na prawo dostrzegłem - tak mi się przynajmniej wydawało - tył nowego bordowego superba w metalicu - poniżej macie zdjątka co to było za cudo - szczerze mówiąc jakoś tak kołatało mi w głowie, że tę niezbyt rześką dupę nowego superba już gdzieś widziałem - teraz już wiem na jakim aucie :-)
Komentarz
-
Komentarz