No z jakiego autka jest przeniesienie napędu ;| w tej klasie również jest 4x4 ( sądzę, że tak bo jak ma miec 4 sec do setki to przednionapędówka tego nie osiągnie )
Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm
Piękny kolor - Życzę Kuzajowi jak najwięcej sukcesów w tym samochodzie, choć jestem dość sceptycznie nastawiony :/ czy to dla niego nie był jednak krok w tył, za dobre pieniądze ;-)
dlaczego w tyl?
wiadomo subaru nic nie dorówna, ale wiadomo co sie stało z tą marką i jest to juz historia. Przeciez gdyby jezdzil teraz np fordem, to rownież byłby krok w tył, a Lancer? jeżdżą nim wszyscy, wiec moze przełamie stereotypy skody osiagajac nia jakies trofea i ludzie zmienia nastawienie do tej marki i nie bedzie kojarzona z kapelusznikami i przedstawicielami handlowymi. jedno zwycięstwo juz ma, moze malo znaczace, ale jest (Memorial w Wieliczce)
Jednak skoda nie kojarzy się dość mocno z rajdami, sukcesami itd... Są marki w których samo pojawienie się jest już sukcesem ;-)
Innymi słowy lepiej przegrać w najlepszym samochodzie niż być w czołówce w średnim ;-). Za 10 lat nikt nie będzie pamiętał o Kuzaju jeśli nie zacznie systematycznie wygrywać.
Wybacz, ale :?: . A Favorit, Felicja, Octavia, Fabia, i jeszcze wcześniejsze modele, to co w rajdach nie jeździły? I to całkiem całkiem, więc jak się nie kojarzy :evil:
jama89, kupuje się to na co człowieka stać - skoda nie jest chyba (dla większości tutaj) samochodem marzeń ;-), tylko po prostu najlepsza alternatywą w danym okresie życia - nie wmówisz mi że wolisz skodę od Astona Martina itp ;-). Na dziś - skoda jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem (wygląd, funkcjonalność, cena) - i tyle.
Natomiast co do kibicowania to grubo się mylisz, i piszesz to chyba tylko prowokacyjnie ;-).
Czas pokaże ile jest warta fabia Kuzaja, oby jak najwięcej - ale rewolucji w rajdach takiej jaką zrobiła Lancia Delta raczej bym się nie spodziewał :wink:
Natomiast co do kibicowania to grubo się mylisz, i piszesz to chyba tylko prowokacyjnie
Zamieszczone przez jama89
to byly tylko wnioski z tego zdania a nie prowokacja.
mogles kupic uzywane audi i bylbys #1
niektórzy są szczęśliwi że się gdzieś zakwalifikują - inni płaczą że są drudzy. lepiej przejachać 10 wyścigów na 10 miejscu czy tylko jeden ukończyć ale za to na 1?. każdy ma inne cele ja staram się celować w poleposition - ty jak chcesz możesz obstawiać tyły - nie ma problemu :szeroki_usmiech
kolego, a co ma piernik do wiatraka? historyczne osiągnięcia chyba nie były dokonywane na skodzie, rozmawiamy o PRZYSZŁOŚCI Kuzaja a nie o tym co było bo tego nikt mu nie zabiera !. Nie raz w historii motosportu wielkie koncerny pakowały ogromne pieniądze i zaplecza technologiczno badawcze i po kilku latach uciekały z niczym, niestety są rzeczy których nie kupisz - a przesiadając się do "słabej" stajni szanse powodzenia nie są zbyt duże - dlatego sądzę, że to nie był dobry krok dla Kuzaja, który powinien mierzyć wyżej, ale pewnie najlepszy z tych które mógł zrobić.
Zamieszczone przez jama89
a w czym sie tak starasz? kto pierwszy ruszy ze swiatel?
Ambicja, plany, cele, oczekiwania - jak widać rożni, nas wiele (i dobrze)- jak spadać to z wysokiego konia. A ruszanie spod świateł to ja ćwiczyłem ~13 lat temu ;-) wyrosłem już z tego :szeroki_usmiech
Ale bezsensowna dyskusje panowei wytoczyliscie :wink:
Moze i duzo o tym aucie niewiem ale Kuzaj w byle co nie wsiada. Oblatal kupe aut i skoro uwaza, ze Fabia jest autem z potencjalem to prawdopodobnie tak jest
Zreszta od kilku lat obija mi sie o uszy, ze WRC sie konczy na rzecz wlasnie grupy S2000.
Skoda ma przeszlosc rajdowa, no moze nie do konca udana ale napewno zebrali pewne doswiadczenie i cos musi z tego wyjsc :wink:
A to, ze wiecej slawy daje raz pierwsze miejsce niz kilka 10 do mnie nieprzemawia. Nie sztuka jest wygrac raz. Sztuka jest wygrywac czesto jak np. Colin albo Loeb czy tez Tomi Makinen. Systematyczne wygrywanie i malymi kroczkami wspinanie sie coraz wyzej czasem potrafi duzo zdzialac.
Jeśli słuchałeś uważnie to wiesz co mówił Kuzaj ;-), a mówił między innymi, że przyszedł do skody żeby ZBUDOWAĆ zespół, że samochód ma potencjał, że wciąż nie był na takich testach na jakich by chciał, że każdy jest zmotywowany żeby wygrywać i że nikt nie powiedział że wygrają ;-)
To jest oczywiście takie "stroszenie piórek", każdy przed sezonem chce zwrócić na siebie uwagę i na swoich sponsorów ;-). Dlatego trzeba poczekać na mecie i zobaczyć kto i kiedy przyjedzie.
Jac_ek, widze, ze jestes pelen wiary w Skode i Leszka Kuzaja. Na szczescie on prubuje cos robic i bardzo sie ciesze, ze robi to akurat ze Skoda. Sprzet ma potencjal, kierowca jest utalentowany. Z takim zestawem nie mozna sie cofnac do tylu. A glownego sponsora juz ma. Zreszta zobaczymy co bedzie sie dziac podczas pierwszego wyscigu. Na szczescie nie wszyscy sa pesymistycznie nastawieni.
Komentarz