dzis sobie odpuszcze chyba cos mnie birze a swieta tusz tusz pozdrawiam
Znamy już najlepsze silniki 2010 r.
Zwiń
X
-
Znamy już najlepsze silniki 2010 r.
Znamy już "laureatów" ostatniej edycji konkursy "The Engine of the Year". Wyróżnienia przyznano w 11 jednostkom napędowym. Oto wyrożnione silniki:
* Najlepszy nowy silnik roku - Fiat 1,4 l MultiAir Turbo (montowany m.in. w Alfa Romeo MiTo),
* Ekologiczny silnik roku - Toyota 1,8 l Hybrid (m.in. Toyota Prius),
* Silnik o najlepszych osiągach - Mercedes-AMG 6,2 (m.in. Mercedesy S-, SL-, CL- i E- Klasy),
* poniżej 1 l - Toyota 1 l (m.in. Toyota Aygo, Yaris, Citroën C1, Peugeot 107),
* 1,0 - 1,4 l - Volkswagen 1,4 TSI Twincharger (m.in. VW Golf, Scirocco, Jetta, Seat Ibiza Cupra),
* 1,4 - 1,8 l - wspólna jednostka BMW i PSA - 1,6 l turbo (m.in. MINI Cooper S, Peugeot 207, 308),
* 1,8 - 2,0 l - BMW 2,0 l Twin-Turbo Diesel (BMW 123d, X1 23d),
* 2,0 - 2,5 l - pięciocylidrowy silnik Audi 2,5 l turbo (Audi TT RS),
* 2,5 - 3,0 l - BMW 3,0 l DI Twin-Turbo (BMW 135i, 335i, 535i, X5 35i, X6 35i, Z4),
* 3,0 - 4,0 l - BMW 4,0 l V8 (BMW M3),
* powyżej 4,0 l - Mercedes-AMG 6,2 l (m.in. Mercedes C 63 AMG, S 63 AMG, SL 63 AMG, CL 63 AMG, E 63 AMG).
Międzynarodowym Silnikiem Roku 2010 jury uznało zwycięzcę w kategorii do 1,4 l - Volkswagen 1,4 TSI Twincharger.
źródło;
-
-
Ja tam wole bezawaryjnego i nieskomplikowanego średniaka.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothCzyli nic, co by interesowało skodziarzy- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Za rok to będzie produkowany od niedawno w Polsce silnik 0.9litra Fiata, W 3 wersjach: 65km, 85km i chyba 105km. Motory będą montowane w Fiat500, Nowej Pandzie i chyba Punto. Najsłabsz wolnossący, dwa mocniejsze turbo. Szacuje się że wersja 65km w Fiat500 będzie zużywać ok 3litrów w trasie i 4.4-5l w mieście. MASAKRA!!!! przewiduje mega sukces, deasel wymięka!!
Komentarz
-
-
Jeśli ja swoją OII przy super oszczędnej jeździe na trasie mogę zejść do 5.2-5.5, to takim maleństwem z silniczkiem 0.9 myśle że realne jest 3.5/100. Tak czy inaczej zapowiada się rewolucja w spalaniu. Sądzę, że samochody z tym silnikiem będą się sprzedawać jak cieple bułki.. kto by nie chciał mięć tak oszczędnej bryczki do miasta.
W czasach gdzie litr benzyny dochodzi już do 5zt. Taki samochód to skarb .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprJeśli ja swoją OII przy super oszczędnej jeździe na trasie mogę zejść do 5.2-5.5, to takim maleństwem z silniczkiem 0.9 myśle że realne jest 3.5/100.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprkto by nie chciał mięć tak oszczędnej bryczki do miasta.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprHmm, male samochody nie służą do tego żeby były specjalnie komfortowe dla więcej niż 2 osob, więc argument o komforcie raczej nie pasuje. NO i takie samochody z zasady nie służą do tego, żeby zapchać pod dach i gnać 500km na wakacje, od tego jest OII np :P.
a w trasie podobniesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprargument o komforcie raczej nie pasuje- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprYaris jak na auto tej wielkośći dużo ma miejsca w środku, czego nie można powiedzieć o bagazniku
Zamieszczone przez krzysiek83wprVW podążą za Fiatem, po tym jak Fiat w 2010r wprowdza 2cylindry i pojemność poniżej 1l, VW w modelu Up ma montować silnik 0.8l turbo oczywiście.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothMaluch miał 600 i 650 ccm3 bez turbo i było dobrze, nie?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprdla niego liczy się tylko to żeby maksymalnie tanio przejechać z punktu A do B
Zamieszczone przez sew1981na trasie tsi...diesel bedzie jeszcze długo górą- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981krzysiek83wpr, nie chce znowy zaczynać wątku w temacie diesel vs benzin, ale naprawde nie masz czym sie podniecac ze ci pali 5,5 na trasie tsi...diesel bedzie jeszcze długo górą mój nielekki superb, wcale nie oszczedzając gazu - normalnie, sprawnie się poruszając na trasie pali 5,7 ropy
No coś Ty. elektryczny. Co z tego, że najtaniej, ale jaki koszt zakupu, a serwis??? zły pomysł póki co.
Komentarz
-
Komentarz