Skoda Kodiaq
Zwiń
X
-
Według cennika Kodiaq 1.4 TSI 150 KM kosztuje od 105 tys, to może jednak byś się skusił.Zamieszczone przez skipper.u Zobacz wpisja bym nie dał 150 tys. za samochód z silnikiem 1.4
Jakie inne nowe auto w takiej cenie i o takich gabarytach można wybrać?
Zostaw komentarz:
-
-
Skąd masz takie dane, że żłopie 20 litrów? To nie 5.7 HEMI. Np. 1.4 TSI 150KM ma mieć około 10s do setki i ok, niech weźmie te 10 litrów w mieście - jak na te gabaryty przyzwoicie. Ja np. mało jeżdżę, a zależy mi na bezpieczeństwie oraz przestrzeni w aucie i jest to ciekawa propozycja.Zamieszczone przez skipper.u Zobacz wpisco w tym Kodiaqu takiego fajnego? że pali 20 l i ma 2x dłużej do setki niż Superb lub Octavia?
ludzie nie jarajcie się tak tymi nowościami...
Zostaw komentarz:
-
-
Dwa miliony samochodów z fabryki w Kvasinach Fabryka ŠKODY w Kvasinach wyprodukowała już dwa miliony samochodów. Epokowym egzemplarzem, który zjechał z linii historycznego obiektu produkcyjnego, była ŠKODA KODIAQ w kolorze Biel Moon. By rozpocząć produkcję nowego dużego SUV-a w gamie, ŠKODA przyjęła pod koniec zeszłego roku do pracy kolejne 2 600 osób. W nadchodzących latach obiekt ten będzie dalej modernizowany i rozwijany. „Fabryka w Kvasinach to obiekt, w którym nowoczesność spotyka się z bogatą tradycją i wspaniałym zespołem pracowników. Jako kluczowy składnik infrastruktury produkcyjnej ŠKODY, obiekt ten odegra ważną rolę w realizacji Strategii 2025” – mówi Michael Oeljeklaus, członek Zarządu ŠKODY ds. Produkcji i Logistyki. „Zdolności produkcyjne fabryki w Kvasinach będą w najbliższych latach systematycznie zwiększane. ŠKODA będzie inwestowała w tę lokację i uczyni z niej ważny ośrodek produkcji swoich SUV-ów, równolegle wytwarzając także inne modele. Ostatnio dokonano tu ważnego przełomu w tej kwestii, wprowadzając do produkcji model KODIAQ.” Historia fabryki w Kvasinach liczy sobie już osiemdziesiąt lat. Dziś jest jednym z największych pracodawców w regionie Hradec Králové. W latach trzydziestych produkowano tu takie samochody jak Jawa 700. Pierwszą produkowaną ŠKODĄ był model SUPERB, który zaczął być wytwarzany w roku 1947. W kolejnych latach z tutejszej linii produkcyjnej zjeżdżały takie modele ŠKODY, jak FELICIA (1958–1964), 110 R Coupé (1970–1980), PICKUP/Volkswagen Caddy pickup (1995–2001), a ostatnio: SUPERB, ROOMSTER i YETI. Obiekt ŠKODY we wschodnich Czechach przechodzi obecnie największą modernizację w swojej historii. Jako element szeroko zakrojonej kampanii modelowej SUV-ów, której początek dał nowy, duży SUV KODIAQ, producent zainwestował w ten obiekt już około siedmiu miliardów koron (blisko 1,15 mld zł). W następnych latach zdolności produkcyjne obiektu będą systematycznie wzrastały, by osiągnąć docelowy pułap 280 000 samochodów rocznie. Przed końcem zeszłego roku w fabryce w Kvasinach zatrudniono 2 600 osób, a w 2017 ŠKODA będzie tu tworzyła kolejne miejsca pracy. Czeski producent samochodów jest jednym z największych pracodawców w tym regionie.
Zostaw komentarz:
-
-
W większości salonów mają go mieć w połowie lutego! czekamy!
Zostaw komentarz:
-
-
Ja w salonie usłyszałem że Kodiaq będzie w salonie pod koniec Lutego
Zostaw komentarz:
-
-
Z tego co sie orientuje to obecnie jeszcze zaden salon nie ma Kodiaqa na stanie, ale to chyba kwestia juz tylko tygodni. Tak przynajmniej slyszalem.Zamieszczone przez michal8937 Zobacz wpisKtoś ma już jakieś info o salonach, które mają na stanie Kodiaqa?
Zostaw komentarz:
-
-
-
Ktoś ma już jakieś info o salonach, które mają na stanie Kodiaqa?
Zostaw komentarz:
-
-
A ja wolalbym Kodiaqa.
i mysle ze się będzie świetnie sprzedawał, podobnie jak O3 i S3.
Zostaw komentarz:
-
-
Kodiaq jest fajny, jak ktoś chce pokazać, że ma duźego suva. Ale ja do samochodów podchodzę praktycznie. Tak jak pisze skipper.u , wybrałbym Octavię lub Superba. Bardziej poręczne i lepsze osiągi. I Octavię można mieć taniej. Może jak bym miał kasę to stałby nowy S III lub O III Skaut i do tego Kodiaq.
Zostaw komentarz:
-
-
co w tym Kodiaqu takiego fajnego? że pali 20 l i ma 2x dłużej do setki niż Superb lub Octavia?
ludzie nie jarajcie się tak tymi nowościami...
Zostaw komentarz:
-
-
nie masz firmy, i nie kupujesz auta za 120, więc.......Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpisWkrótce w salonach pojawi sie Kodiaq.
Powiem szczerze, ze gdybym mial firmę i kupowal auto do ok.120k zl to chyba byłby to moj nr 1.
Tutaj facet bardzo zachwala Kodiaqa.
https://m.youtube.com/watch?v=6ALs4UIxwjU
:P
Zostaw komentarz:
-
-
Cena 120 za przyzwoicie wyposażonego diesla byłaby hitem. Inna sprawa, że teraz mając małą firmę to strach planować wydatki dalej niż na rok. Ale wygląda to interesująco.
Zostaw komentarz:
-
-
Tak, oczywiście... A świstak siedzi i zawija w sreberka...
Zostaw komentarz:
-
-
Skoda Kodiaq
Wkrótce w salonach pojawi sie Kodiaq.
Powiem szczerze, ze gdybym mial firmę i kupowal auto do ok.120k zl to chyba byłby to moj nr 1.
Tutaj facet bardzo zachwala Kodiaqa.
Tagi: Brak
-

Zostaw komentarz: