Skoda Kodiaq

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• igror
    odpowiedział(a)
    Zauważyłem, że w DEMO zawsze dają trochę lepsze silniki, są to bardziej dynamiczne samochody. Tak wynika z moich obserwacji.

Zostaw komentarz:

• Tony065
    odpowiedział(a)
    Jechałem demo, którego mają już jakiś czas, dlatego siedział tam 2,0.
    Ciekawostka: relingi są za 0zł i facet z salonu, zamawiając zapomniał to zaznaczyć. Cx zmniejszył się o całe 0,001
    Obecnie mam porównanie do auta ważącego na pusto ponad 1,9t z silnikiem 2,2 crdi 200KM/440Nm i skrzynią 6AT. Kodżak jest nieco lżejszy, ale jednak czegoś mi brakowało w dynamice.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    A skad ten 2.0TSI jak one zniknely z cennika i teraz tylko 1.5TSI zostal ??

A 2.0TDI 240KM to wcale nie jest taki demon. Jest mocny, ale to sa ciezkie kioski te SUVy.

Zostaw komentarz:

• Tony065
    odpowiedział(a)
    Wczoraj karnąłem się Sportline’m 2,0 TSI. W porównaniu do mułowatego 2,2 CRDI 6 AT wypada jakoś średnio... Na szczęście Zimny ma dobre układy z centralą i nowości dostaje w pierwszej kolejności, wiec na początku przyszłego roku może będzie okazja do jazdy jakimś mocniejszym silnikiem. Oczywiście o ile to co mówił handlowiec się potwierdzi.

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Tez się tak dziwiłem w opisie jakiegoś opla i doszedłem do wniosku, że to jednak felga tego rozmiaru jest minimalna na takie hamulce.

Zostaw komentarz:

• Tony065
    odpowiedział(a)
    W jednym z opisów podano że RS ma być wyposażony w hample z tarczami 17 cali. Łomatko toż to ponad 43cm... Chyba że to chodzi o coś innego?

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Tony065
    odpowiedział(a)
    Robiłem przymiarkę wg cennika czeskiego i wyszło mi z kilkoma bajerami ~202k zł. U Niemców cena zaczyna się od 215k... Ciekawe jak będzie u nas?

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    RS można juz konfigurować w CZ

Ostatnio edytowany przez OrsonTSI; 15094.

Zostaw komentarz:

• Tony065
    odpowiedział(a)
    Ciekawe czy RS będzie w wersji benzynowej? Takie skromne 280KM powinno się już sensownie „odpychać”

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)

nie gustuje w takich autach ale Seat jednak ładniejszy od Skody

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    brzydactwo....

Zostaw komentarz:

• Wosho
    odpowiedział(a)
    The video below also reveals an exclusive exterior color the Kodiaq RS will offer. It’s called Race Blue and it’s available for the first time for a Skoda SUV.

Wymyślili..

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    tutaj "filmowa" zapowiedz wersji RS

https://www.carscoops.com/2018/09/sk...ts-new-teaser/

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    najpewniej widzialem w Pradze wlasnie Kodiaqa okljeonego identycznie jak na tym zdjeciu. Prze sciety tyl myslalem, ze to moze Porsche Macan po fl czy cos takiego. Mam zrobione zdjecie, jak znajde to tu wkleje, choc przez to maskowanie niewiele widac.

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    Nová karosářská varianta Kodiaqu je zatím stále potvrzena jen pro čínský trh. Tamějším zákazníkům se představí ještě letos.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Jetta tez od lat produkowana jest w Meksyku. Czy ona jest gorsza od Golfa ?? Smiem twierdzic ze nawet jakosc spasowania wyrobu jest lepsza

Patrzac na normalnego Tiguana to tez nie widze tam gigantycznego bagaznika, ale jak wyjmie sie dolna deske z bagaznikami to nagle mamy dodatkowe 150l nawet majac tam wsadzony akumulator

Zawsze mozna dolozyc 100tys i kupic w promocji wieksze X5, albo miec bardzo dobrego handlowca ktory chce zrobic target i ma jak zejsc z ceny i sprzedaje X5 w cenie wyposazonego Kodiaqa

Zostaw komentarz:

• bl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpis
    A czy to wazne gdzie produkowany ??
    Dla mnie wazne, nawet jesli tylko na swietego spokoju jednak z uwagi na brak szacunku do VW i klamstwo to auto samo sie dyskwalifikuje. Niech "inzynier VW" pokaze mi 700l pojemnosci bagaznika w Allspace 5+2... tam jest gora 400-450l.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    A czy to wazne gdzie produkowany ?? Peszek jest taki, ze mozliwe ze sa w nim dalej czesci z Polski ?? A czas oczekiwania taki sam jak na Kodiaqa wiec wychodzi na to samo.

Zostaw komentarz:

• bl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpis
    Przeciez Tiguana Allspace mozna kupic z biTDI za 195tys w pakiecie R-Line na 20", wiec Kodiaq RS bedzie kosztowal podobnie i bedzie autem dla fanow Skody tylko
    Produkowanego w Meksyku (krotki jest z Niemiec) z czasem oczekiwania do 8mcy :/

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Przez pol roku Skoda sprzedala na swiecie więcej niż w tym samym czasie Superbow... czyli jednak suvy gora.
    Octavia na szczescie jednak na razie niepokonana.

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Przeciez Tiguana Allspace mozna kupic z biTDI za 195tys w pakiecie R-Line na 20", wiec Kodiaq RS bedzie kosztowal podobnie i bedzie autem dla fanow Skody tylko

Zostaw komentarz:

• OrsonTSI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez perfex Zobacz wpis

Marny pomysł z tym dieslem skoro vag ma porządną 2 litrową benzynę. Podejrzewam też że cena będzie powalała...
    nieoficjalnie ma byc jeszcze wersja TSI 280 KM

Zostaw komentarz:

Pracuję...