Nowy Peugeot 508

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• wojtekwojtek
    odpowiedział(a)
    Ciekawe jaka jakość materiałów i jak z awaryjnością

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    406 była piękna, to fakt. Ale tak zwyczajnie piękna. A 508 ma coś więcej - pazurek ostrzejszy.
    Fakt: 406 Coupe była piękna, 406 sedan bardzo ładna, 406 kombi - no tu stylistycznie źle... Ale jak dziś widzę zadbaną 406 sedan lub coupe (a np. w W-wie jeździ jeszcze trochę zadbanych 406 na TAXI) to głowa sama mi się odwraca.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    http://moto.pl/MotoPL/7,88389,231203...rzyprawia.html

200tys

To golas bedzie za 90tys ??

Ciekawi mnie czy pojawi sie kontynuacja modelu 60x.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    406 była piękna, to fakt. Ale tak zwyczajnie piękna. A 508 ma coś więcej - pazurek ostrzejszy.

Zostaw komentarz:

• mmor
    odpowiedział(a)
    Gosling w Blade Runnerze 2049 latał/jeździł Peugeotem, więc myślałem że pokażą coś odważniejszego... Linia boczna klasyczna, przód standardowy (przypomina Stingera), tył dość ładny, nawiązuje do Mustanga i nie jest taki ciężki, najciekawszy wg mnie kokpit, choć widać że mało miejsca na nogi, zwłaszcza dla pasażera, ale trzeba się do niego przymierzyć.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    nie powiedziałbym że passat b5 przy peugeocie 406 marnie wyglądał. b5 wyszło w 96 roku i jak na tamte lata też zrobił furorę designerską po kańciastym b4.
    osobiście dla mnie b5 lepiej wyglądał niż 406 (mowa o wersjach sprzed liftu obu szczególnie, ledwo jak wyszły). Ale co kto lubi.
    już bardziej 607, który wyszedł w 99 był designersko ciekawszy
    Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.

Zostaw komentarz:

• beaviso
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ruwado Zobacz wpis
    To naprawdę pierwszy Lew, który ma swoją indywidualność.
    Oj, na pewno nie pierwszy!
    P405 był swego czasu piękny. P406 kontynuował jego styl i pod koniec lat '90 naprawdę wyróżniał się wśród sedanów, o ile właśnie nie był tym najpiękniejszym autem rodzinnym. Od białej 406 a'la "Taxi" trudno było oderwać wzrok. Taki np. Passat B5 miał przy P406 finezję furmanki przy limuzynie.

M.
    Ostatnio edytowany przez beaviso; 13733.

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpis
    Na temat rabatow na Stingera nie mam pojecia, ale on nie musi sie sprzedawac jak cieple buleczki.
    Trochę OT, ale kolega zamawiał miesiąc temu Stingera 2.0 i dostał 4% po naprawdę sporej walce.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    To naprawdę pierwszy Lew, który ma swoją indywidualność. I ta linia nadwozia, przód jest naprawdę ładny - może dlatego, że trochę kojarzy mi się z Passatem. Ale tył też jest bardzo fajnie zaprojektowany. Ogólnie autko prezentuje zupełnie nowy styl i ja daję 6 +.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Poczekajcie może na oficjalne cenniki...

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Na taki do produkcji to w przypadku Carens okolo 10% to bylo max. Na te z wyprzedazy ponad 20, ale tam wyprzedazowe wersje szybko schodza.
    Na temat rabatow na Stingera nie mam pojecia, ale on nie musi sie sprzedawac jak cieple buleczki.

Zostaw komentarz:

• JestTakiWiatr
    odpowiedział(a)

Ta oferta Peugeota jest chyba od lat troche inaczej skontruowana

Skoda da 15% rabatu
    Opel da 20% rabatu
    Kia czy Alfa podobnie.

A francuzi co chwile maja promocje i rabaty na poziomie 30% od katalogu + rabat kwotowy typu 15-20tys.
    To chyba nie umiem negocjowac Bylem w Kia popytac o optime. 5% na nowe, 10% przy odkupie demo. Mieli przez moment 4tys za zeszloroczne. Na stingera w ogole niby nie daja...

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Ale z cena jak za BMW czy Mercedesa to raczej nie zawojuja rynku, ba przez oni cos wspolnego z Fordem nawet maja, wiec tez ceny jakos duzo wyzszej nie moga miec.

Chyba ze z nowym modelem maja nowe podejscie do ksztaltowania cen.

Zostaw komentarz:

• perfex
    odpowiedział(a)

A francuzi co chwile maja promocje i rabaty na poziomie 30% od katalogu + rabat kwotowy typu 15-20tys.
    Obawiam się, że to przeszłość. Z tego co kojarzę to jakieś 2 lata temu Citroen Polska zapowiedział, że kończy z tą polityką bo nie ma ona sensu na dłuższą metę...

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    No i tu będzie pewnie ich plus z kwoty 200000 zrobi sie 160000 itd.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Garret Zobacz wpis
    Auto bardzo ładne IMO, ale cena absurdalna, wspomniana Alfa Gulia, Kia Stinger 2.0T 255KM w najbogatszej wersji GT Line za 175k czy Optima GT 245KM za 145k, Insignia 2.0Turbo 260KM 4x4 w topowej wersji Elite za 152k, Suberb 2.0 TSI 4x4 L&K za 172k - celowo wybrałem topowe opcje, czynią ofertę francuską mocno... odważną .
    Ta oferta Peugeota jest chyba od lat troche inaczej skontruowana

Skoda da 15% rabatu
    Opel da 20% rabatu
    Kia czy Alfa podobnie.

Zostaw komentarz:

• beaviso
    odpowiedział(a)
    Nie ma co porównywać tego P508 z obecnymi konkurentami i ich wersjami silnikowymi, bo w najbliższych miesiącach czekają nas spore roszady w ofertach producentów!
    Od 01.09.2018 nie będą sprzedawane nowe samochody do 3.5t spełniające dotychczasową normę EURO 6. Muszą spełniać 6c lub 6d-temp.
    P508 z najmocniejszą benzyną 1.6 spełnia. Wiele obecnie sprzedawanych pojazdów nie spełnia i koncerny analizują, które silniki będą wycofane, a które zmodyfikowane (w przypadku benzyn przez dodanie filtra GPF).

A co do designu, to dla mnie - z perspektywy miejsca za kierownicą - samochód absolutnie zaprzeczający mojemu, zapewne prymitywnemu i zacofanemu, poczuciu estetyki.

M.
    Ostatnio edytowany przez beaviso; 13733.

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Dla tego wcześniej zadałem pytanie ,czy to ostateczna cena ,czy jakaś ekstra limitowana wersja ? ,bo coś mi to nie pasuje ,sprawdzimy to jak będzie można już skonfigurować konkretną wersję

Zostaw komentarz:

• Garret
    odpowiedział(a)
    Auto bardzo ładne IMO, ale cena absurdalna, wspomniana Alfa Gulia, Kia Stinger 2.0T 255KM w najbogatszej wersji GT Line za 175k czy Optima GT 245KM za 145k, Insignia 2.0Turbo 260KM 4x4 w topowej wersji Elite za 152k, Suberb 2.0 TSI 4x4 L&K za 172k - celowo wybrałem topowe opcje, czynią ofertę francuską mocno... odważną .

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    Chyba, że Peugeot chce pozycjnować 508kę w okolicach Arteona i Stingera... Nie wierzę, ale cena by na to wskazywała, jeżeli okaże się prawdziwa.

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108 Zobacz wpis
    We łbach się poprzewracało widać tam komuś nad Sekwaną...
    Prawda ,jednak myślę ,że coś jest nie tak z tym cennikiem ,po pierwsze to jest wersja First Edition (cokolwiek miało by to zmienić) po drugie z taką ceną nie wróżę sukcesu ,po trzecie porównując do cen innych modeli ,to byłaby przepaść między tymi modelami i nie pasowało by to do ich cenników ,oczywiście wersja GT będzie droga ale taki Active pewnie nie ,rozsądna będzie wersja Allure.
    Co do przestronności ,to nie myślę aby się zbliżyli do Superba ,jednak nie wszyscy muszą mieć tak przestronne auto ,nawet nie wiem czy bagażnik dobije do 500l ,tutaj sukcesem może być wygląd auta ,bo może się on podobać ,ale jak zabiją go ceną ,to będzie klapa.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez JestTakiWiatr Zobacz wpis
    https://media-ct-ndp.peugeot.com/fil...R8A5VLK1B1XXXX

Pierwsze zarysy cennikow. Ceny abstrakcyjne...
    Ha ha ha! Cennik układał wariat?!?

Powodzenia Peugeocie!

We łbach się poprzewracało widać tam komuś nad Sekwaną...

Zostaw komentarz:

• perfex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sebastian7905 Zobacz wpis

i pewnie nie tylko niemiecka ,jednak poczekajmy na kompletne oferty ,nie tylko wybrane ,bo myślę że sensowny model da się sklepać za dużo mniejsze pieniądze.
    P.S Alfa Giulia ładna ,ale bardzo ciasna ,co innego Stelvio ,również w ciekawszych pieniądzach
    No i my się chyba nie kłócimy ze sobą. Bo jak pisałem też lubię po francusku. Nie wiem jak z przestronnością 508 ale też szału nie widzę. Anyway polityka cenowa jest dziwna. Ciekawił mnie do firmy ich minibus Traveller ale ceny ma z sufitu. Teraz trochę czekam na następcę Partnera czyli Riftera ale też pewnie jak idioci zaśpiewają 90 czy 100 tys... Nie ogarniam ostatnio ich marketingu...

Zostaw komentarz:

• gadula007
    odpowiedział(a)
    Do tego ostatnio weszła nowa Insignia. Wiem, że to Opel. Kumpel porównywał SIII z nową Insignia i wybrał Opla. Jakaś tam benzyna 2.0T w kombi 4x4 i wyszła dużo taniej od SIII. W cenie 150.000zł można kupić fajne auto ale nie będzie to mega wypas. Tak jak pisał Seba, dobre wypasione niemieckie auta będą powyżej 200.000zł.
    Co do Passata 2.0TDI 240KM, czy on przypadkiem nie został wycofany z oferty?
    Ostatnio edytowany przez gadula007; 5672.

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez perfex Zobacz wpis
    Ja rozumiem, że to full opcje. Ale 200 tys za samochód z silnikiem 1.6 i przednim napędem to poważne nieporozumienie.
    Alfa Romeo Giulia 2.0 automat 280KM 4x4 Veloce cennikowo 196,8 tys. 240km/h 0-100 5,2s. Dziękuję.
    Ja nie mówię ,że sie nie zgadzam z Wami ,dla tego napisałem
    Zamieszczone przez sebastian7905 Zobacz wpis
    Z drugiej strony ,jeżeli te ceny będą mało konkurencyjne ,to szału nie będzie ,nawet mimo to ,ze auto jest bardzo ładne ,to niemiecka konkurencja ich zdetronizuje
    i pewnie nie tylko niemiecka ,jednak poczekajmy na kompletne oferty ,nie tylko wybrane ,bo myślę że sensowny model da się sklepać za dużo mniejsze pieniądze.
    P.S Alfa Giulia ładna ,ale bardzo ciasna ,co innego Stelvio ,również w ciekawszych pieniądzach

Zostaw komentarz:

Pracuję...