[faktycznie nie musieli koniecznie kupować takich potworów, 1,8 by wystarczyło
ta, a jak później dogonić kogoś kto ma 3.0tdi pod maską, i jeszcze po programie :?: :P
nie mówię już o jeszcze mocniejszych autach, a często sam kogut nie wystarcza
no i najważniejsze, że przeważnie wykonują wcześniejszy manewr zatrzymanego w wiele gorszej sytuacji, tzn mają o wiele mniej miejsca na np wyprzedzenie, i robią to bez sygnału bo może akurat jeszcze parę punktów się dołoży :twisted:
sens maja bo tymi mocniejszymi pojeżdza dłuzej i bezpieczniej no i w koncu ludzie z zagranicy nie ebda sie smieli że policja w polsce ma polonezy. zreszta dziwne nasze społeczenstwo raz sie smieje że polonezami a jak kupia cos lepszego to odrazu ze wydaja pieniadze itd... maja to wydaja a o obcinaniu pensji w policji nie słyszałem a znam paru chlopaków i nic niemówili
[ Dodano: Wto 21 Wrz, 10 23:32 ]
ja tam sie w sumie ciesze ze kupuja coraz lepsze fury stawiajac sie an ich miejscu bym bykl zadowolony. jakis czas temu pokazywali babke z niemiec która porshe jechała 240 i ja gonili takim np fiatem bravo bym sie bał ale superbem juz nie. wiadomo wiekszy bezpieczniejszy no i naper na 4
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Mi również Superb nie nie bardzo pasuje jak auto pościgowe na patrolowe nie nadaje się zupełnie.
Zasięg tego auta nie jest duży, zbiornik paliwa 60 litrów a zużycie paliwa!!!
Chyba, że wyłącznie na autostrady ale to nie u nas (
Zamieszczone przez blackrs
sens maja bo tymi mocniejszymi pojeżdza dłuzej i bezpieczniej no i w koncu ludzie z zagranicy nie ebda sie smieli że policja w polsce ma polonezy. zreszta dziwne nasze społeczenstwo raz sie smieje że polonezami a jak kupia cos lepszego to odrazu ze wydaja pieniadze itd...
Nie zrozumieliśmy się. Powinni kupować ale razem z samochodami należy ludzi szkolić i dbać o pieniądze. Nie wiem jak u Ciebie ale w Warszawie w Policji jest spora rotacja kadr i duże braki.
Zamieszczone przez blackrs
maja to wydaja a o obcinaniu pensji w policji nie słyszałem a znam paru chlopaków i nic niemówili
Jeżeli na rynku pensje rosną, inflacja również to brak podwyżek lub mniejsze od rynkowych oznaczają de facto cięcia i spadek atrakcyjności pracy.
Panowie co z tego że drogie że zużywają dużo paliwa i są drogie w eksploatacji, jak i tak zapłacą ci co będą złapani i przekraczają prędkość , jak pisałem wcześniej te auta sie zwrócą i to wciągu roku.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Superb 3.6 wogóle mi nie pasuje do auta pościgowego. Co innego 2.0 TSI po koksie i 4x4 albo Octavia RS.
Podaj choćby jeden konkretny powód, że 2.0TSI będzie lepszy. Tylko nie mów, że będzie mniej palić
Albo dlaczego Octa ma być lepsza?
Te superby to jeden z lepszych wyborów. Lepsze od mondeo, vectr, insignii itd.
Dopiero co w drugim wątku była krytyka, że kupują auta z turbiną, a takie się nie nadają.
Jak tutaj kupują duże wolnossące benzyny, do tego szybkie i z napędem 4x4, do tego za rozsądne pieniądze to też wam się nie podoba. Ja tego nie rozumiem :?
Jaki w takim razie proponujecie samochód który będzie lepszy od Superba ?
w koncu ludzie z zagranicy nie ebda sie smieli że policja w polsce ma polonezy
Polonezów w Policji NIE MA juz od paru lat
A co do tych Superbów to uwazam że policji naprawdę nie potrzebne są takie auta !!! Naprawdę mało kto jeździ z prędkościami przewyższajacymi 200 km/h a jeśli juzto i tak nie ma po co ścigac takiego wariata, bo samemy stworzy sietylko dodatkowe zagrozenie. Wystarczy przecież nagrać jego wyczyny z tablicą rejestracyjna na rejestratorze i ... odpuścić. Po czym ustalic właściciela pojazdu i wysłać mu zaproszenie za komendę
Ale po co ? Przecieżl lepiej poganiać sobie Superben 3.6 za publiczne pieniądze z wielkimi prędkosciami po polskich drogach Przy czym oczywiście jazda lewym pasem, czy brak sygnalizacji zmiany pasa ruchu pozostają niezauważone prze znasza "dzielną" policje drogową Niestety, taka prawda.
Big, i tu się mylisz, bo:
dużo osób goni na autostradach/ekspresówkach z prędkością 170-180 i więcej, i niby jak zmierzyć prędkość nie jadąc za min :?:
często słychać że ścigali kogoś grubo powyżej 200km/h :diabelski_usmiech
jazda lewym pasem jest tępiona, 200zł i 3pkt chyba, widziałem nie raz w tvn turbo, ale może się popisywali przed kamerą
Z drugiej strony jak nikt nie goni to i te 200zł dobre
dużo osób goni na autostradach/ekspresówkach z prędkością 170-180 i więcej, i niby jak zmierzyć prędkość nie jadąc za min
Jadąc np. Octavią II 1.8 TSI Ambiente. Duuuużo tańszą od Superba II 3.6 4x4 a spełniającą te same funkcje. Proste Przecież zeby zatrzymac wariata nie potrzeba do tego skóry, nawigacji, podgrzewanych foteli czy rozbudowanego kompa pokładowego. A zaoszczędzone pieniądze można by przeznaczyć np. na remonty łazienek w komisaratach czy zakup sprzętu komputerowego.
Zamieszczone przez abstinent
jazda lewym pasem jest tępiona, 200zł i 3pkt chyba, widziałem nie raz w tvn turbo, ale może się popisywali przed kamerą
O no właśnie to ostatnie, niestety Też to widziałem i byl to ... jedyny przypadek jaki znam. Jeszcze NIGDY podkreslam NIGDY nie widziałem, ani nikt z moich znajomych nie spotkał się z sytuacją, aby zatrzmano kogoś za jazde lewym pasem. Po prostu policja olewa problem, a potem mówi jak bardzo dba o bezpieczensttwo na drogach.
Co więcej jak sam wskazywałem policjantom stojacym z suszarką przy dwupasmówce w Lublinie takch delikwentów, jadących lewym pasem, to oni twierdzili, że są to od .... pilnowania prędkości :shock:
dużo osób goni na autostradach/ekspresówkach z prędkością 170-180 i więcej, i niby jak zmierzyć prędkość nie jadąc za min
Jadąc np. Octavią II 1.8 TSI Ambiente. Duuuużo tańszą od Superba II 3.6 4x4 a spełniającą te same funkcje. Proste Przecież zeby zatrzymac wariata nie potrzeba do tego skóry, nawigacji, podgrzewanych foteli czy rozbudowanego kompa pokładowego. A zaoszczędzone pieniądze można by przeznaczyć np. na remonty łazienek w komisaratach czy zakup sprzętu komputerowego.
Zamieszczone przez abstinent
O no właśnie to ostatnie, niestety Też to widziałem i byl to ... jedyny przypadek jaki znam. Jeszcze NIGDY podkreslam NIGDY nie widziałem, ani nikt z moich znajomych nie spotkał się z sytuacją, aby zatrzmano kogoś za jazde lewym pasem. Po prostu policja olewa problem, a potem mówi jak bardzo dba o bezpieczensttwo na drogach.
Co więcej jak sam wskazywałem policjantom stojacym z suszarką przy dwupasmówce w Lublinie takch delikwentów, jadących lewym pasem, to oni twierdzili, że są to od .... pilnowania prędkości :shock:
owszem zgadzam się z tym, ale czy te 1.8 tsi pojedzie 220-240 :?: nawet jak pojedzie te 220 to ile czasu potrzeba żeby osiągnąć tą prędkość
No a druga sprawa że jazda octą s pow 180 do miłych nie należy, no i 4x4 naprawdę fajna sprawa.
tak się składa że dość dobrze znam mazurskie drogi, które są kręte, i niebezpieczne, i w takiej sytuacji przydaje się mocny silnik i 4x4
Dobrym rozwiązaniem ewentualnie to octa 4x4 2.0 albo diesel 170+ program od salonu
Komentarz