Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • k.julian
    Drive
    • 2010
    • 69

Panowie, dealerzy mają żniwo teraz, danielcio ostatni post 25 listopada..., najeździłem się po salonach i ciężko coś utargować. Z kratkami to ile by przyszlo tyle by sie sprzedalo, ZIKIT Kraków zamówił 190 Octavi

[ Dodano: Pią 17 Gru, 10 19:09 ]
    na jasnogórskiej
    Aktualnie Felicja 1.3,
    Nowa Octavia Tour 1.4 zamówiona

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez zwolin
      To, że jest tani i duży nie zmienia faktu, że powinien mieć to, co jest w specyfikacji. Tłumaczenie, że OII nie miała soczewek, więc i nowy tour nie będzie miał, mam głęboko, skoro w specyfikacji było napisane, że będzie miał. To samo z dziennymi najpierw jest to przemyślane rozwiązanie, a potem znika ze strony.
      no tak, ale co masz zamiar z tym zrobić?
      zrezygnujesz?
      nie sądzę, bo IMO O2 Tour NAWET bez soczewek i dziennych jest w tej chwili nie do pobicia
      dlatego lepiej się cieszyć z nowej zabawki zamiast psuć sobie humor i podnoscić ciśnienie pierdołami
      trochę pozytywnego myślenia, święta idą

A najbardziej mnie zastanawia, że SAP nie przewidział, że w grudniu będzie zima i dlatego mój samochód od 2 tyg stoi w Poznaniu.
      a to to już inna historia, ale skoro służby odśnieżania, kolej, wodociągi, gazownicy i wszyscy inni byli, to głupio byłoby, żeby SAP się wychylała
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• marbab
        RS
        • 2009
        • 4713
        • Fiat
        • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez shok
        A ja bym sie z tego cieszyl.Z soczewkami sa wieczne problemy.Tzn.sie wypalają wczesniej lub pozniej.A koszt jej wymiany jest drogi.Mialem do czynienia z kilkoma autami z soczewkami i nigdy nie bylem zadowolony.W zwyklej lampie wymienisz zarowki i jest lepiej.A przy soczewkach ,nic to nie daje bo swiatlo przechodzi przez soczewke i robi sie nieciekawie
        chyba mylisz z jakimis innymi swiatlami. W O2 lampy soczewkowe maja normalna zarowke H7. Swieca lepiej bo soczewka inaczej rozprasza swiatlo niz odblysnik
        Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
        Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• zwolin
          Rider
          • 2010
          • 656

Zamieszczone przez szkoda
          no tak, ale co masz zamiar z tym zrobić?
          Nawet jakbym chciał to i tak niewiele mogę. Pod każdą specyfikacją jest adnotacja, że nie stanowi oferty itp... Więc ew rekompensata to sprawa uznaniowa dilera lub SAP. Diler i tak już mnie bardzo pozytywnie zaskoczył w pewnej kwestii , poza tym nigdy nie twierdził, że będą soczewki. Co do SAP, to jak znajdę chwilę to napiszę i zobaczymy.
          dlatego lepiej się cieszyć z nowej zabawki zamiast psuć sobie humor i podnoscić ciśnienie pierdołami

i dlatego jakbym miał tą zabawkę w garażu to bym się cieszył. A tak to się przy..czepiam z braku lepszego zajęcia :P

Jasne, że OII Tour jest nie do pobicia, ale przez to zamieszanie ze specyfikacją, dziennymi w halogenach, które tak naprawdę to nikt nie wie, czy są, czy nie i oczekiwanie na transport z Poznania jakby to drugi koniec świata był pozostaje jakiś taki niesmak. Inna sprawa, że bardzo mi zależy na czasie z przyczyn innych niż posiadanie nowej zabawki, zwłaszcza przy takiej pogodzie jak teraz, więc marudzę.
          Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
          O II Tour Combi 1.6
          Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

A tak to się przy..czepiam z braku lepszego zajęcia :P
            to to rozumiem
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• schmidtke
              Drive
              • 2010
              • 97

... jakbym miał tą zabawkę w garażu to bym się cieszył...
              trzymam kciuki, zeby w koncu do Ciebie dotarla i jak najlepiej sluzyla

moze akurat pod choinke wjedzie :lol:
              była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
              potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
              teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki

Komentarz

• shok
                RS
                • 2009
                • 2070
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez marbab
                Zamieszczone przez shok
                A ja bym sie z tego cieszyl.Z soczewkami sa wieczne problemy.Tzn.sie wypalają wczesniej lub pozniej.A koszt jej wymiany jest drogi.Mialem do czynienia z kilkoma autami z soczewkami i nigdy nie bylem zadowolony.W zwyklej lampie wymienisz zarowki i jest lepiej.A przy soczewkach ,nic to nie daje bo swiatlo przechodzi przez soczewke i robi sie nieciekawie
                chyba mylisz z jakimis innymi swiatlami. W O2 lampy soczewkowe maja normalna zarowke H7. Swieca lepiej bo soczewka inaczej rozprasza swiatlo niz odblysnik
                Nie,nie.Wiem co mówie.Jest fajnie przez pierwsze 2-3 lata.Potem soczewka sie wypala i światla robia sie slabe.Czasem nawet nie trzeba kilku lat np. toyota miała z tym problem.

[ Dodano: Sob 18 Gru, 10 00:09 ]
                Gdybym miał wybór zwykle czy soczewkowe wybrałbym zwykłe.

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9942
                  • Ford

Zamieszczone przez shok
                  Nie,nie.Wiem co mówie.Jest fajnie przez pierwsze 2-3 lata.Potem soczewka sie wypala i światla robia sie slabe.Czasem nawet nie trzeba kilku lat np. toyota miała z tym problem.
                  Toyota (T25) miała problem nie z soczewką jako elementem optycznym, ale z mocowaniem żarówki, które pod wpływem temperatury traciło właściwą wytrzymałość i podczas wymiany tejże, potrafiło się wyłamać...
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez Agamek12
                    Zamieszczone przez shok
                    Toyota (T25) miała problem nie z soczewką jako elementem optycznym, ale z mocowaniem żarówki, które pod wpływem temperatury traciło właściwą wytrzymałość i podczas wymiany tejże, potrafiło się wyłamać...
                    a matowe soczewki w zenonach?
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9942
                      • Ford

Zamieszczone przez shok
                      a matowe soczewki w zenonach?
                      Nie wiem, nie znam się. Ja mam zwykłe soczewki, te same od nowości, i nie są wypalone...
                      Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Ja mam zwykłe soczewki, te same od nowości, i nie są wypalone...
                        Jaka masz pewność, że "te same od nowości" ?? Przecież kupiłeś auto używane
                        Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9942
                          • Ford

mam wybitą na nich datę produkcji 04...
                          Adam... Używam:

Komentarz

• Tichy
                            Rider
                            • 2010
                            • 544

Zamieszczone przez shok
                            Toyota w T25 miała problem z całym reflektorem. Dali d**y i zrobili większość z marnego plastyku, który się wypalał (głównie tył i mocowanie) i światła kiepsko świeciły. Po wymianie (na elementy metalowe) światła w T25 też nie robią szału (śmiem twierdzić, że w OI świecą lepiej). No ale to akurat najmniejszy problem tego modelu...

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9942
                              • Ford

Tichy, mam osobiste porównanie T25 z O1 i O1FL i powiem Ci, że światła w T25 świecą zdecydowanie najlepiej. Byc może nie jest to kwestia mocy światła, ale tego, że reflektory T25 są wyżej, ale T25 świeci zdecydowanie najlepiej...
                              Aha, nie dowiem się tego z forum Avensis - o jakich wiekszych problemach tego modelu wiesz?

(sorry za OT)
                              Adam... Używam:

Komentarz

• Tichy
                                Rider
                                • 2010
                                • 544

Tichy, mam osobiste porównanie T25 z O1 i O1FL i powiem Ci, że światła w T25 świecą zdecydowanie najlepiej. Byc może nie jest to kwestia mocy światła, ale tego, że reflektory T25 są wyżej, ale T25 świeci zdecydowanie najlepiej...
                                Aha, nie dowiem się tego z forum Avensis - o jakich wiekszych problemach tego modelu wiesz?

(sorry za OT)
                                Co do świateł to takie jest moje odczucie, Twoje może być inne, ale wielu użytkowników na nie narzeka.
                                Co do problemów, to padające turbo (była nawet akcja serwisowa ale niektórzy przespali), wtryskiwacze common-rail, słabiutkie sprzęgła z dwumasą (wytrzymują po kilkadziesiąt tys. km), szybko zużywające się hamulce, problemy z filtrem cząsteczek (w nowych modelach) i wiele drobnych ale irytujących, typu parujące reflektory, słabiutkie ksenony, skrzypiące pedały, blokujące się pasy czy słabe działanie klimatyzacji dwustrefowej. Do tego przekombinowane tylne zawieszenie i podatny na uszkodzenia układ wydechowy...

Ale większość poważnych i kosztownych problemów dotyczy diesli, więc śpij spokojnie

Komentarz

• Octa-vian
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 122

A można w ogóle zakupić O2 Tour 1.6 z gazem ?

Na co tracę gwarancję jeśli zamontuję gaz poza serwisem ?
                                  Czy tylko na silnik ?

Komentarz

• shok
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2070
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Octa-vian
                                    A można w ogóle zakupić O2 Tour 1.6 z gazem ?

Na co tracę gwarancję jeśli zamontuję gaz poza serwisem ?
                                    Czy tylko na silnik ?
                                    Do czasu jak bedzie chodzic to na nic.Mila atmosfera.Ale jak cos siadzie to powiedza dowidzenia.
                                    Pewien moderator kiedys napisał słusznie,ze tym aucie 1.6 benzyna moze popsuc sie co najwyzej schowek :szeroki_usmiech
                                    Zakladaj poza ASO i lej na gwarancje.Pieniadze zaoszczedzone daj na lokate jakby cos sie drobnego stalo.Bo w ASO i tak naprawiaja tylko blache sprawy.Jak cos powaznego to i tak trzeba szukac wsparcia wsrod zaufanych mechaników.
                                    Chyba ,ze kreci Cie siedzenie w salonie i ogladanie co tam maja w gablotkach ( nic ciekawego-albo jakas miniaturka skody,ewentualnie jakis halogen :lol: ) W przerwach spacer dookola wystawionych demo aut z zamyslona mina bo udajesz ,ze juz czas na cos nowego... 8) Wybór nalezy do Ciebie

Komentarz

• Octa-vian
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 122

Masz rację...
                                      Człowiek się naczytał o tych serwisach i nieuznawanych gwarancjach...w razie czego i tak powiedzą, że moja wina...
                                      A co najlepsze mam konkretnego gazownika...

A na skrzynię czy zawieszenie nie zostanie mi gwarancja ?

Komentarz

• shok
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2070
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

wszystko zalezy od salonu.Nikt nie da Ci 100% zapewnienia na to.Taki ryzyk fizyk.Ja bym olal gwarancje

[ Dodano: Nie 19 Gru, 10 12:10 ]
                                        nawet salon moze powiedziec nie ma problemu , a potem sie wypiac.Masz przyklad na rdzewiejacej OIIfl ,można miec gwarancje a i tak z problemem czlowiek musi zgaszac sie do TV

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

A na skrzynię czy zawieszenie nie zostanie mi gwarancja ?
                                          jakbym był trochę odważniejszy to powiedziałbym, że jak Ci się ten silnik i skrzynia popsuje w czasie 2 lat gwarancji to naprawię Ci to z własnej kieszeni, ale, cholera, no nie jestem ops: :lol:

w każdym razie w czasie gwarancji w 99,9% przypadków nic poważnego się nie dzieje, a ludzie jeżdżą i zgrywają kozaków właśnie ze skrzypiącymi schowkami i temu podobnymi pierdołami, po gwarancji z kolei większość co najwyżej stać na wymianę oleju w ASO a jak się zdupi coś ważniejszego to zaczyna się szukanie używanych części, wyśmiewanych wcześniej panów Heniów a w ekstremalnych przypadkach zabieranie się za naprawy, o których nie ma się pojęcia - samemu
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Tomcio
                                            Ambiente
                                            • 2008
                                            • 162
                                            • Opel

Z tą skrzynia w silniku 1,6 to bylbym ostrożny szkoda z tym placeniem z własnej kieszeni :wink:

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zamieszczone przez Tomcio
                                              Z tą skrzynia w silniku 1,6 to bylbym ostrożny szkoda z tym placeniem z własnej kieszeni :wink:
                                              po pierwsze jestem właśnie ostrożny :idea: :szeroki_usmiech
                                              a po drugie to nie jest O1 gdzie nity w skrzyni 1,6 leciały i była to norma :idea:
                                              masz tu kogoś z rozwaloną skrzynią w O2 BSE :?:
                                              bo ja sobie przez 5 lat chyba jednak nie przypominam.
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Tichy
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 544

Czy ten gaz montowany przez ASO (bo rozumiem, że fabryka nie wypuszcza takich wersji) czymś się różni od instalacji montowanych poza ASO? Jakaś lepsza integracja czy coś?
                                                Bo jeżeli nie ma różnicy, to może lepiej pojeździć przez okres gwarancji na benzynie, a potem zamontować jakąś dobrą instalację (pewnie i tak dużo tańszą niż w ASO)...

[ Dodano: Nie 19 Gru, 10 13:48 ]
                                                szkoda, ten nowy 1.6 czymś chyba się różni od poprzedników, skoro ma mniejsze spalanie i spełnia bardziej rygorystyczne normy, więc tak na 100% nie wiadomo, czy będzie równie bezawaryjny...

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

Zamieszczone przez Tichy
                                                  szkoda, ten nowy 1.6 czymś chyba się różni od poprzedników
                                                  daj spokój, one się tak różnią chyba od lat siedemdziesiątych
                                                  fakt, że ciągle próbują je zepsuć, ale na razie się to nie udaje i oby tak dalej
                                                  a to zmniejszone spalanie...
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9942
                                                    • Ford

szkoda, ten "dzisiejszy" 1.6i pojawił się dopiero w latach 90-tych i najpierw montowano go w Audi 80 B4...
                                                    Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...