Gdzieś było oficjalne info, że do Toura pójdzie 2.0 TDI 110 KM, ale w związku z tym że nie będzie miał DPF-a, nie będzie oferowany na rynkach UE. Włożenie do Toura silnika diesla z OII FL, mijało by się z celem, oraz stanowiło wewnętrzną konkurencję, a chyba nie o to chodzi Skodzie.
Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG
Zwiń
X
-
Zgadza się. Jest nawet w instrukcji.Zamieszczone przez DzidaGdzieś było oficjalne info, że do Toura pójdzie 2.0 TDI 110 KM, ale w związku z tym że nie będzie miał DPF-a, nie będzie oferowany na rynkach UE.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
To bardzo logiczne, że nie dają diesla do O2FL - tak jak pisaliście - wtedy flotowe zakupy skupiły by się na Tourze - rachunek ekonomiczny jest prosty, a liczyć każdy potrafi.
Jednak może z czasem się to zmieni - częściowo sprawę tańszej eksploatacji rozwiązał by sprawę LPG fabryczny.
Coraz więcej osobowych aut firmowych (także u mnie - mimo, że był przez lata hołd dla diesli) to benzyny, brat dostał teraz nowego Forda i też benzyna.
Komentarz
-
-
IMO najlepiej sprawę tańszej eksploatacji załatwia gaz niefabryczny i rezygnacja z usług ASOZamieszczone przez marektbgJednak może z czasem się to zmieni - częściowo sprawę tańszej eksploatacji rozwiązał by sprawę LPG fabryczny.
:szeroki_usmiech
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
myślę, że i firmie wyszłoby to na zdrowie, przy okazji wsparlibysmy jakiegoś polskiego drobnego przedsiębiorcę - mechanikaZamieszczone przez marektbgszkoda ok, ale rozważałem zakup auta do firmy - przy zakupie prywatnym masz 100% racji :szeroki_usmiech
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Sorki ale nie mogłem się powstrzymać: a co jak ktoś jest hetero? Orientacja mu się zmieni po zakupie auta :diabelski_usmiech :?:
Patrz opis niniejszego wątku: "Instalacja gayowa w cenie auta"Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Re: Nowa Octavia Tour Twinpower
A gdzie link do oficjanej oferty bo takiej na stronie Skoda nie znalazłemZamieszczone przez pmmajDla zainteresowanych: do oferty wchodzi instalacja gazowa do nowego toura, tak jak w przypadku poprzedniej wersji będzie ona w cenie auta, czyli można zyskać 4299 zł.
Komentarz
-
-
Re: Nowa Octavia Tour Twinpower
Witam.Zamieszczone przez pmmajDla zainteresowanych: do oferty wchodzi instalacja gazowa do nowego toura, tak jak w przypadku poprzedniej wersji będzie ona w cenie auta, czyli można zyskać 4299 zł.
Właśnie jestem zainteresowany zakupem NOWEGO TOURA. Juz wszystko zamówione - udało się jeszcze ze zniżką 2200
Ale info o gazie kusi kusi, aż chce się rozmyśleć i zamówić jeszcze raz.
Od kiedy to wchodzi ;>?? Ja mam odbiór z przyczyn technicznych na 1. marca.
Pozdronasze cappucino już w garażu
Komentarz
-
-
Z odmową mogę jeszcze poczekać, bo wg umowy wstępnej mogę odmówić nawet w dniu odbioru. I wg tej samej umowy jest mi zoobowiązany oddać zaliczkę w terminie 14 dni. A poza tym dla ponad 4 tyś. ten tysiąc mógłbym poświęcić :wink: . Tylko póki co oferty z gazem nigdzie nie widziałem, poza tym tematem. Aczkolwiek ciśnienie lekko podskoczyło, hehZamieszczone przez marektbgkrzychubuli6 odmawiaj - z tymi zniżkami to było tak, że parę osób (w tym ja) bez tej promocji kupiło jeszcze lepiej. A LPG za 4299pln piechotą nie chodzi i lepiej olać te 2200zł - chyba, że Ci dealer będzie robił problemy z zaliczką.
nasze cappucino już w garażu
Komentarz
-
-
Dzieki wielkie za informacje - bo to potwierdza moje przypuszczenia z wczoraj - bo wlasnie wczoraj bylem ogladac w salonie nowego toura - jest plan zakupu, chociaz pewnie dopiero za pare ladnych miesiecy,Zamieszczone przez pmmajBędzie po nowym roku, pytajcie dealerówZamieszczone przez shokA gdzie link do oficjanej oferty bo takiej na stronie Skoda nie znalazłem
Pytalem sprzedawce o planowany dla nowego toura silnik diesla, ale twierdzil, ze na razie takich planow nie ma - natomiast faktycznie, jak spytalem o instalacje gazowa montowana gratis, to powiedzial, ze na razie to nic pewnego, ale po nowym roku bedzie wiadomo juz cos wiecej :wink:
... aczkolwiek w tym momencie rozmowy (chociaz stalismy przy tourze) zaprowadzil mnie do stojacej w salonie O2FL 1,9 tdi i zaczal nawijac makaron na uszy o wyzszosci tdi nad lpg...
faktycznie na O2 TOUR chyba nie maja zbyt duzej marzy :roll: :lol:była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
Komentarz
-
-
Jak sprzeda Toura za 50tys. a TDi za 70tys. to jednak jest różnica - zawsze się opłaca sprzedać droższy samochód.Zamieszczone przez schmidtkefaktycznie na O2 TOUR chyba nie maja zbyt duzej marzy
[ Dodano: Pon 03 Sty, 11 11:15 ]
Ze strony Skody zniknęły cenniki Toura - musi, że coś znowu modzą :wink:
Komentarz
-
-
wprowadzają nowy podatek :roll:Zamieszczone przez marlej108ooo Panowie, na stronie Skody zniknely cenniki Toura.... i wszystkie pozostale, za to jest napis:
"Cenniki na rok 2011 będą dostępne wkrótce."
http://www.skoda-auto.pl/...i-promocje.html
Komentarz
-

Komentarz