Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzida
    RS
    • 2006
    • 2253

Gdzieś było oficjalne info, że do Toura pójdzie 2.0 TDI 110 KM, ale w związku z tym że nie będzie miał DPF-a, nie będzie oferowany na rynkach UE. Włożenie do Toura silnika diesla z OII FL, mijało by się z celem, oraz stanowiło wewnętrzną konkurencję, a chyba nie o to chodzi Skodzie.

Komentarz

• zwolin
      Rider
      • 2010
      • 656

Zamieszczone przez Dzida
      Gdzieś było oficjalne info, że do Toura pójdzie 2.0 TDI 110 KM, ale w związku z tym że nie będzie miał DPF-a, nie będzie oferowany na rynkach UE.
      Zgadza się. Jest nawet w instrukcji.
      Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
      O II Tour Combi 1.6
      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• andrzej1962
        L&K
        • 2010
        • 1306
        • Octavia III combi (5E5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Dzida
        ale w związku z tym że nie będzie miał DPF-a, nie będzie oferowany na rynkach UE.
        To gdzie pojedzie do Chin albo US ? To w UE toura z silnikiem diesla nie zobaczymy?

Komentarz

• marektbg
          Elegance
          • 2010
          • 861

To bardzo logiczne, że nie dają diesla do O2FL - tak jak pisaliście - wtedy flotowe zakupy skupiły by się na Tourze - rachunek ekonomiczny jest prosty, a liczyć każdy potrafi.
          Jednak może z czasem się to zmieni - częściowo sprawę tańszej eksploatacji rozwiązał by sprawę LPG fabryczny.
          Coraz więcej osobowych aut firmowych (także u mnie - mimo, że był przez lata hołd dla diesli) to benzyny, brat dostał teraz nowego Forda i też benzyna.

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez marektbg
            Jednak może z czasem się to zmieni - częściowo sprawę tańszej eksploatacji rozwiązał by sprawę LPG fabryczny.
            IMO najlepiej sprawę tańszej eksploatacji załatwia gaz niefabryczny i rezygnacja z usług ASO :szeroki_usmiech
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• marektbg
              Elegance
              • 2010
              • 861

szkoda ok, ale rozważałem zakup auta do firmy - przy zakupie prywatnym masz 100% racji :szeroki_usmiech

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

szkoda ok, ale rozważałem zakup auta do firmy - przy zakupie prywatnym masz 100% racji :szeroki_usmiech
                myślę, że i firmie wyszłoby to na zdrowie, przy okazji wsparlibysmy jakiegoś polskiego drobnego przedsiębiorcę - mechanika
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• pmmaj
                  Classic
                  • 2010
                  • 21

Nowa Octavia Tour Twinpower

Dla zainteresowanych: do oferty wchodzi instalacja gazowa do nowego toura, tak jak w przypadku poprzedniej wersji będzie ona w cenie auta, czyli można zyskać 4299 zł.

Komentarz

• Ayu
                    RS
                    • 2009
                    • 4154

pmmaj, Ręce opadają

Komentarz

• pmmaj
                      Classic
                      • 2010
                      • 21

Zamieszczone przez hotrain
                      Przejrzałem ten wątek, nic tam nie ma na ten temat. Informacja jest z dzisiaj.

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9942
                        • Ford

Czyli już poniżej 50.000zł będzie można kupić fajnie wyposażoną furkę z LPG?
                        To "gratisowe" LPG jest do 1.6i, czy też do 1.4i?
                        Adam... Używam:
                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• marektbg
                          Elegance
                          • 2010
                          • 861

Super info. Do 1.4 to chyba gaz byłby raczej słabym pomysłem. Szkoda, że nie wprowadzili tej oferty wcześniej - bo osoby zamawiające 1.6 mogłyby skorzystać.

Komentarz

• Skfarek
                            RS
                            • 2010
                            • 4795
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Sorki ale nie mogłem się powstrzymać: a co jak ktoś jest hetero? Orientacja mu się zmieni po zakupie auta :diabelski_usmiech :?:

Patrz opis niniejszego wątku: "Instalacja gayowa w cenie auta"
                            Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                            6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                            Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• marektbg
                              Elegance
                              • 2010
                              • 861

Skfarek tak kupisz takie auto i zaczynają Ci się podobać chłopcy :lol:

A w temacie w 1.4 też dają ten gaz? Miłośnikiem LPG nigdy nie byłem, ale jak się okaże, że też to będę miał gula :roll:

Komentarz

• shok
                                RS
                                • 2009
                                • 2070
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Re: Nowa Octavia Tour Twinpower

Zamieszczone przez pmmaj
                                Dla zainteresowanych: do oferty wchodzi instalacja gazowa do nowego toura, tak jak w przypadku poprzedniej wersji będzie ona w cenie auta, czyli można zyskać 4299 zł.
                                A gdzie link do oficjanej oferty bo takiej na stronie Skoda nie znalazłem

Komentarz

• krzychubuli6
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 33

Re: Nowa Octavia Tour Twinpower

Zamieszczone przez pmmaj
                                  Witam.
                                  Właśnie jestem zainteresowany zakupem NOWEGO TOURA. Juz wszystko zamówione - udało się jeszcze ze zniżką 2200 Ale info o gazie kusi kusi, aż chce się rozmyśleć i zamówić jeszcze raz.
                                  Od kiedy to wchodzi ;>?? Ja mam odbiór z przyczyn technicznych na 1. marca.

Pozdro
                                  nasze cappucino już w garażu

Komentarz

• marektbg
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 861

krzychubuli6 odmawiaj - z tymi zniżkami to było tak, że parę osób (w tym ja) bez tej promocji kupiło jeszcze lepiej. A LPG za 4299pln piechotą nie chodzi i lepiej olać te 2200zł - chyba, że Ci dealer będzie robił problemy z zaliczką.

Komentarz

• krzychubuli6
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 33

krzychubuli6 odmawiaj - z tymi zniżkami to było tak, że parę osób (w tym ja) bez tej promocji kupiło jeszcze lepiej. A LPG za 4299pln piechotą nie chodzi i lepiej olać te 2200zł - chyba, że Ci dealer będzie robił problemy z zaliczką.
                                      Z odmową mogę jeszcze poczekać, bo wg umowy wstępnej mogę odmówić nawet w dniu odbioru. I wg tej samej umowy jest mi zoobowiązany oddać zaliczkę w terminie 14 dni. A poza tym dla ponad 4 tyś. ten tysiąc mógłbym poświęcić :wink: . Tylko póki co oferty z gazem nigdzie nie widziałem, poza tym tematem. Aczkolwiek ciśnienie lekko podskoczyło, heh
                                      nasze cappucino już w garażu

Komentarz

• Ayu
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 4154

pmmaj, i dlatego trzeba było zakładać nowy wątek? Podałem Ci temat w którym wg mnie powinno się takie info dopisać. :wink:

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

hotrain, pmmaj, w zasadzie obaj macie rację, informacja na tyle ciekawa, że warto ją wyróżnić a jednocześnie pasuje tutaj, scaliłem mimo wszystko.
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• pmmaj
                                            Classic
                                            • 2010
                                            • 21

Zamieszczone przez shok
                                            Będzie po nowym roku, pytajcie dealerów

Komentarz

• schmidtke
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 97

Zamieszczone przez pmmaj
                                              Zamieszczone przez shok
                                              Będzie po nowym roku, pytajcie dealerów
                                              Dzieki wielkie za informacje - bo to potwierdza moje przypuszczenia z wczoraj - bo wlasnie wczoraj bylem ogladac w salonie nowego toura - jest plan zakupu, chociaz pewnie dopiero za pare ladnych miesiecy,
                                              Pytalem sprzedawce o planowany dla nowego toura silnik diesla, ale twierdzil, ze na razie takich planow nie ma - natomiast faktycznie, jak spytalem o instalacje gazowa montowana gratis, to powiedzial, ze na razie to nic pewnego, ale po nowym roku bedzie wiadomo juz cos wiecej :wink:

... aczkolwiek w tym momencie rozmowy (chociaz stalismy przy tourze) zaprowadzil mnie do stojacej w salonie O2FL 1,9 tdi i zaczal nawijac makaron na uszy o wyzszosci tdi nad lpg...
                                              faktycznie na O2 TOUR chyba nie maja zbyt duzej marzy :roll: :lol:
                                              była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
                                              potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
                                              teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki

Komentarz

• marektbg
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 861

Zamieszczone przez schmidtke
                                                faktycznie na O2 TOUR chyba nie maja zbyt duzej marzy
                                                Jak sprzeda Toura za 50tys. a TDi za 70tys. to jednak jest różnica - zawsze się opłaca sprzedać droższy samochód.

[ Dodano: Pon 03 Sty, 11 11:15 ]
                                                Ze strony Skody zniknęły cenniki Toura - musi, że coś znowu modzą :wink:

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ooo Panowie, na stronie Skody zniknely cenniki Toura.... i wszystkie pozostale, za to jest napis:

"Cenniki na rok 2011 będą dostępne wkrótce."

http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Adam204
                                                    Rider
                                                    • 2008
                                                    • 454

Zamieszczone przez marlej108
                                                    ooo Panowie, na stronie Skody zniknely cenniki Toura.... i wszystkie pozostale, za to jest napis:

"Cenniki na rok 2011 będą dostępne wkrótce."

http://www.skoda-auto.pl/...i-promocje.html
                                                    wprowadzają nowy podatek :roll:

Komentarz

Pracuję...