Zamieszczone przez phoneman
Autostrada A4 za pół ceny
Zwiń
X
-
Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
-
-
Tym razem się udało
Trasa Katowice-Kraków:
1/ zjazd S1 Łódź - za mostem, są tu 2 zjazdy obok siebie na S1, skręcamy drugim, /tuż wcześniej jest zjazd Mysłowice - nie skręcamy/.
2/ zjazd na E79 - po 2 km /w zasadzie jest to pierwszy zjazd, lepiej nie przegapić bo nawrotka oznacza dodatkowe ponad 20 km/
3/ potem znaki na Kraków - ważne! - po zjeździe z obwodnicy Jaworzna, za jakiś czas /jak zacznie się teren zabudowany/ skręcamy w prawo na Kraków /krzyżówka w kształcie litery T/, znak jest ale można przegapić, co oznacza wjazd do miasta
zaraz po skręcie po prawej jest duży niebieski budynek
5/ następnie wg znaków na Kraków
6/ rozjazd A4 - Chrzanów - skręcamy w lewo na A4, teraz jest tam remont ale skręcić można
Ogólnie objazd znośny, ale oczekiwałem że więcej będzie jazdy po drodze z 2 pasami. W praktyce jedzie się głównie zwykłą polską drogą - częściowo w terenie zabudowanym.
Jak nie jedziemy w porze korków to znośnie, ae jest trochę kręcenia.
Pozostaje wypróbować jazdę w drugą stronę. No cóż, będę wypatrywał skrętu na Jaworzno /bez nr-u drogi/, za węzłem Byczyna. Pewno następny?
Komentarz
-
-
Poszło łatwo, ale pewno dlatego że jechałem już tą trasą w odwrotnym kierunku.
Trasa Kraków-Katowice
1/ zjazd na Jaworzno droga 79, za węzłem Byczyna,
2/ cały czas prosto główną drogą,
3/ po pewnym czasie /chwilę trwa/za łukiem drogi po prawej jest stacja Orlen, a niedługo potem skrzyżowanie przy Aldi /po prawej/, skręcamy w lewo na Jeleń w dół,
4/ potem cały czas główną, przejeżdżamy rondo, potem przejazd kolejowy i dojeżdżamy podporządkowaną do głównej /w lewo Katowice, w prawo Mysłowice/
4/ potem obwodnica Jaworzna /tu są 2 pasy/, rondo i zaraz skręcamy na S1 /cały czas na Katowice A4/
5/ po 2 km wjeżdżamy na A4 tuż przed Katowicami.
Cały objazd /odcinek poza autostradą/ trwa 15 min.
Komentarz
-
Komentarz