Najdroższy model Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez b707
    Zamieszczone przez tomek
    Dla tych co myślą, że w tej cenie (200tyś) kupią Audi, mercedesa, czy innego lexa to proponuję się odrobinę wysilić i odpalić konfigurator, np. mercedesa E.
    porównywalny osiągami (ale i tak gorsze przyśpieszenie 6.8) E350 zaczyna się w katalogu od 248 tysięcy. Ale weźmy nawet podstawowy E200 za 165 tysięcy. Teraz wystarczy spojrzeć na kilka opcji:
    skóra 10,
    automat 10,
    podgrzewane fotele przednie 1,8

... kurcze, już prawie 190 tysięcy, a jeszcze nawet nie liczyłem metalika i czujników parkowania A E200 ma 8,5 do setki i brak napędu 4x4...

Dla mnie porównywalny do takiego superba mercedes to wydatek ok 300 tysięcy.
    Wydajesz 300tys na auto a serwis i tak będzie miał Cie w poważaniu jak coś Ci padnie :] a w E klasach różne rzeczy padają :]
    W sumie jak kupisz nową skode to tez będą mieli cie w dupie, generalnie jestes super klientem do momentu zakupu auta a dalej to juz wiadomo :szeroki_usmiech

Kazdy kupuje auto pod swój charakter, nie przeszkadza mi to czy ktos jezdzi skodą , pasatem czy bmw bo w jednych jak i w drugich jezdzą czasami buce

[ Dodano: Sob 15 Sty, 11 23:10 ]
    Zamieszczone przez zwolin
    Zamieszczone przez piotrek_gdy
    blackrs napisał/a:
    sie przeprowadził do warszawy wolal kupić pustego passata niz wypasioną skode malo tego przerejstrowal na warszawskie numery bo wstyd po warszawie na białostockich jeździć

E tam. U mnie w pracy gość kupił 9-letnie S60 za ca 45 koła, a następnie 3 tyg szukał używanych zimówek, bo na nowe go nie było stać Teraz volvo stoi na wsi, bo się doliczył, że mu sie do pracy samochodem jeździć nie opłaca.
    A najlepsze jest to, że jego brat tez ma S60 (przekładka z anglika zeby było lepiej) i tez nie jeździ.
    To jest dopiero wieś. I mam prawo tak napisać, bo przez 15 lat mieszkałem na takim zadupiu, że do sąsiada było z kilometr, aq autobus 2x dziennie jeździł.
    no ale co? maja bryki? mają i to sie liczy :P szacun we wsi jest? jest :szeroki_usmiech
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

Zamieszczone przez piramida
      Zamieszczone przez b707
      Zamieszczone przez tomek
      Dla tych co myślą, że w tej cenie (200tyś) kupią Audi, mercedesa, czy innego lexa to proponuję się odrobinę wysilić i odpalić konfigurator, np. mercedesa E.
      porównywalny osiągami (ale i tak gorsze przyśpieszenie 6.8) E350 zaczyna się w katalogu od 248 tysięcy. Ale weźmy nawet podstawowy E200 za 165 tysięcy. Teraz wystarczy spojrzeć na kilka opcji:
      skóra 10,
      automat 10,
      podgrzewane fotele przednie 1,8

... kurcze, już prawie 190 tysięcy, a jeszcze nawet nie liczyłem metalika i czujników parkowania A E200 ma 8,5 do setki i brak napędu 4x4...

Dla mnie porównywalny do takiego superba mercedes to wydatek ok 300 tysięcy.
      Wydajesz 300tys na auto a serwis i tak będzie miał Cie w poważaniu jak coś Ci padnie :] a w E klasach różne rzeczy padają :]
      W sumie jak kupisz nową skode to tez będą mieli cie w dupie, generalnie jestes super klientem do momentu zakupu auta a dalej to juz wiadomo :szeroki_usmiech
      Nówka sztuka mercedes w którym siada najpierw radio a potem pojawiają się awarie zawieszenia pneumatycznego i samochód nagle wali michą w asfalt...

Mało tego... serwis nawet nie daje samochodu zastępczego mimo iż auto należy do ambasady... W tej samej ambasadzie jest Skoda i problemów takich z nią nie ma:P
      pzdr
      Adam

Komentarz

• zwolin
        Rider
        • 2010
        • 656

szacun we wsi jest? jest :szeroki_usmiech
        Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez zwolin
          szacun we wsi jest? jest :szeroki_usmiech
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9942
            • Ford

Zamieszczone przez blackrs
            malo tego przerejstrowal na warszawskie numery bo wstyd po warszawie na białostockich jeździć:]
            Hmmm, kkkurczę, nie chcę powiedzieć ze z tego samego powodu, ale ja po przeprowadzce z W-wy do Radzymina wciąż mam na autach blachy ze stolYcy, bo jakoś tak źle bym sie czuł z rejestracją WWL :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez szkoda
            tutaj to raczej tojota awensis i honda akord z takich popularnych samochodów, mój kumpel który kupił passata jest u mnie w fabryce zdecydowanie kontra, tak jak ja ze swoją skodą :lol:
            Znaczy że jestem trendi
            U mnie w pracy z kolei królują Skody (firmowe i takie wykupione z firmy) i wszelkiej maści VAG-i (poza Seatem)... I też czuję się ze swoim autem wyalienowany...
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

koleś chciał sobie kupić superba 3.6FSi 4x4 w najlepszej wersji wyposażenia to sobie kupił - co za problem.
              Każdy kupuje samochód w/g swoich indywidualnych potrzeb, coś co dla jednych wydaje się być głupotą dla innych jest powietrzem... ile można ;-)
              - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• seba12a
                Ambiente
                • 2010
                • 142

kumpel kupił wczoraj passat 1.6 z 98 za 10000 i ma lepsze wyposażenie oraz wykonanie niz moja octavia z 1.9tdi 2000 po fl.

Troche ich popie.. z tymi cenami skody. Jakoś wykonania jest gorsza niż w vw czy audi a ceny podobne
                Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• sebastian7905
                  RS
                  • 2009
                  • 3488
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

A mój kuzyn kupił żonie passata CC 2.0 tdi 170 km za 167000 i to z bardzo bogatym wyposażeniem różnica 24000 można by sobie doposażyć jeszcze a prestiż i wygląd każdy musi sam sobie na to odpowiedzieć ja bym się nie zastanawiał i kupiłbym passata CC
                  Sebastian
                  Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                  Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                  Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                  Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• seba12a
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 142

no raczej, że passat cc wyglad 3 razy lepszy i jakość 2 razy wnetrze 2 razy
                    Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• piotrek_gdy
                      RS
                      • 2008
                      • 7723
                      • Volkswagen
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez seba12a
                      że passat cc wyglad 3 razy lepszy
                      seba12a, wygląd to kwestia gustu
                      ja osobiście nigdy bym nie kupił auta które nie ma ramki drzwi
                      miałem subaru i parę razy sobie dziurę w głowie o szybę zrobiłem z tego powodu :roll:
                      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Jac_ek
                        RS
                        • 2009
                        • 1733

Zamieszczone przez seba12a
                        kumpel kupił wczoraj passat 1.6 z 98 za 10000
                        wolę nowego sparka niż 12 letniego passata choć i za sparka pewnie ze 3 takie passaty kupię :lol:
                        - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Busku
                          Rider
                          • 2009
                          • 655

No to moi znajomi/ sąsiedzi kupują pasaty, poprostu wszyscy... Znajomy 2 miechy temu kupił passata z 2003 roku, oczywiście tedeika i... po 3 tygodniach cała zawiecha do wymiany a po następnym tygodniu okazało się że motor się wysrał, no ale oczywiście jest zadowolony bo to passat... Jak kupiłem octavie to wszyscy pytali ze zdziwieniem- czemu nie VW albo audi? :shock: Tak jak bym sobie krzywde zrobił :lol:
                          Pozdrawiam
                          Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
                          Mercedes W210 290 Turbodiesel
                          Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Komentarz

• leszekmw
                            RS
                            • 2005
                            • 5356

Zamieszczone przez marektbg
                            leszekmw wszystko zależy od rodzaju działalności. Mój kuzyn jest lekarzem, ma kilka gabinetów lekarskich i w jego przypadku, żeby nie płacić mega podatków wziął w leasing Volvo XC90 bo tak mu poleciła księgowa - duże, drogie, generujące duże koszty :wink:
                            hmm... , nie rozumiesz widzę . dla żadnej firmy nie jest interesem dużo zarabiać i płacić duże podatki . interes jest wtedy gdy dużo zarabia a tak kombinuje że mało płaci . ale nie generujac dodatkowych kosztów . dla Twojego kuzyna było by fajnie tyle zarabiać a płacić o wiele mniej nie kupując drogiego auta na siłę po to żeby mu generowało koszty.
                            tak to mniej więcej wygląda z mojej strony.

generalnie się dyskusja rozwinęła przez ten tydzień co mnie nie było...
                            nie wiem ile kolega Flame wyjął z kieszeni na to cudo http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0 , ale sądzę że za taki sprzęt potestowy cena może być zbliżona do tego superba, /chyba że się mylę.. :? / , i co wtedy byście woleli... :?:
                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                            GVI 1.4TSI
                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• paweł2
                              L&K
                              • 2010
                              • 1405

No A6 .
                              Ale S2 2.0tsi dsg za 160 brzmi ciekawie :roll:
                              Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

Pracuję...