Zamieszczone przez macluke
Peugeot 508
Zwiń
X
-
Peugeot 508
ANDRZEJTagi: Brak
-
-
Peugeot 508
Witajcie.
Jako, że moim hobby jest planowanie jakie auto kupiłbym w przyszłości odkryłem, o co nie posądzałbym się wcześniej, że Peugeot zrobił fajne auto. Mówię tu o 508, który niezależnie od segmentu runku jest dla mnie konkurentem dla Superba. Jesli porównywac topowe wersje tych samochdów to 2.2 HDi 204KM z automatem i Superba 2.0 TDi 170KM z Automatem trzeba zapłacić podobne pieniądze a Peugeot daje 5 lat gwarancji (2 gwarancja i 3 coś w tym stylu - jakiś pakiet serwisowy)
Artykuł o 508
Mam pytanie do forumowiczów, którzy mieli do czynienia z Peugeotami. Co sądzicie o tych samochodach i o tym konkretnym modelu?
pozdrawiam
-
-
może i racja, ale od zawsze jakoś ciągnie mnie do Niemieckich. Bmw, MB, Audi.
Natomiast widzę, że Peugeoty jeżdża po Polsce, sa na taksówkach itepe. ten 508 SW GT cholernie mi sie podoba i mam wrażenie, że jest o wiele bardziej komfortowy od Superba no i ma mocniejszego diesla. Jednak kupuję auta nowe na 5 lat i jak coś będzie nie halo to się będę męczył z francuzem. Muszę sie wybrac i przejechac tym urządzeniem.
Natomiast za 139k PLN dostajesz naprawdę wypasiony samochód z automatem, navi i innymi bajerami - czyli wygląda lepiej na starcie niż Superb Paltinum
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bardzozlymisioCo sądzicie o tych samochodach i o tym konkretnym modelu?SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
bardzozlymisio, jeden z lepszych samochodów jeśli chodzi o komfort podróżowania jaki miałem to 406-tka, wtedy bardzo dużo jeździłem, raz w tygodniu między innymi, trasa Warszawa - Wrocław - Warszawa, silnik 1.8 16v benzyna. Jedyne co w tym aucie leciało to elementy zawieszenia jakie w każdych autach się wymienia i podświetlenie deski rozdzielczej. Uwielbiałem ten samochód, mimo iż nie był rakietą ale mogłem przejechać i 500km bez wysiadania, taki był wygodny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bardzozlymisioMam pytanie do forumowiczów, którzy mieli do czynienia z Peugeotami
Powiem tak - z zewnątrz tak średnio mi sie podoba. Brzydki nie jest ale 407 była o nieboooooo ładniejsza. Ale o gustach się nie dyskutuje.
Wntrze
Materiały bardzo przyjemne tam gdzie sięga wzork. Niżej, nic specjalnego. Oby spasowanie było na poziomie lepszym niz konkurencja z Renault
Fotele - miekkie i obszerne - nawet wygodne. Jesli ktoś to lubi to o.k. Minus za to, że siedzi się dość wysoko, czego ja nie lubię.
Wyposażenie - no tu jest dobrze W 2-giej wersji od dołu 508 ma praktycznie wszystko co jest do życia potrzebne poza czujkami cofania które w pakiecie z podświatleniem w lusterkach kosztują 2 600 zł.
Za to wieeeeeelki minus za gigantyczną dopłate do ksenonów - 4 tys zł to gruuuba przesada nawet gdy weźmieny pod uwagę, że dostaje się też za to tzw. inteligentne światła (bez nich ksenonów sieęnie dokupi).
Bagażnik - spory (choć przy O II nic nie wyglada na spore ), ale płytki. No i sedan czyli mały otówr załadunkowy.
Ogólnie wersja jak by mnie interesowała czyli 508 Active 1.6 Turbo kosztuje 85 900 zł jest taka sobie cenowo. Nie jestc źle ale mogłoby być lepiej. Na pewno za te pieniądze powinnny być już ksenony, a Peugeot traktuje je jako wyposazenie baaaardzo luksusowe i rząda gigantycznej dopłaty.
Reasumując ciekawy samochód z paroma mankamentami, ale nie wiem czy chciałbym znów mieć francuzaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big,
Pakiet Vision Plus:
- reflektory biksenonowe
- system dynamicznego doświetlania zakrętów AFS
- system automatycznego przełączania świateł mijania/drogowe (CAFR/Smartbeam)
- automatyczna regulacja położenia reflektorów
- światła LED do jazdy dziennej
- spryskiwacze reflektorów
–
4 200 zł
:wink:
Komentarz
-
-
Co do nowego Superba to mi się strasznie podoba jak go widzę z przodu.. a tył jest poprostu masakryczny. Jak by twórcom już weny zabrakło i uznali, że tył wezmą ze starej Megane Classic. oczywiście z drobnymi przeróbkami. W tym 508 na fotach też ten tył średnio, ale gdybym miał wybierać to po wyglądzie wybrał bym bez wachania 508. Co do aspektów jazdy itp nie wypowiem się bo 508 nie jechałem. Superb z tym 2.0T daje radę.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
A ja wam powierm, że po zapoznaniu sie z 508, gdybym miał wybierać pomiędzy nim a Superbem to wybieram Superba
Po pierwsze, dlatego, że Skoda ma lepsze silniki benzynowe (diesle mnie nie interesują wogóle).
Po drugie, co dla mnie bardzo ważne, w Superbie dostaję bez dopłaty ksenony, a w 508 muszę za to dopłacić 4200 zł.
Po trzecie, Superb bardziej mi sie podoba.
Po czwarte, nie dowierzam jakość jakości montazu francuskich aut. W nówce wygląda o.k. (choć jak dla mnie Superb jest wykonany jeszcze lepiej) ale po 3-4 latach ta 508 będzie pewnie z siebie wydawała piski i skrzypienia (obym się mylił).
Po piate, Superb ma większy bagażnik, a co dla mnie ważniejsze, lepszy do niego dostęp (możliwośc podniesienia klapy razem z szybą).
No i po 6-ste, po uzwględnieniu rabatów Superb z leszym wyposażeniem niz 508 i z lepszym silnikiem wyjdzie mnie taniej niz 508.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, po 7 mniejszy spadek wartości i szybsze odsprzedanie na korzyść superba
Jeśli nie daj bóg miał bym wybrać Francuski samochód to chyba jednak najlepszą jakoś z Francuskich ma Renault.
Co do Peugeota mamy służbowe peugeot 207 sw i osobiście uważam że na przykład wyciek z maglownicy i jej wymiana to skandal przy przebiegu 80 tys. już nie mówiąc o innych drobnych usterkach które wkurzają - w porównaniu do Fabii 1 1.4 TDI z 2006 która ma przebieg 130 tyś to ten Pug ma się maił wiele awarii a Skodziana tylko serwisy Olejowe.
Osobiście myślałem że auta są już tak zaawansowane ze poziom marek się wyrównał ale jednak nie.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bardzozlymisiobędzie nie halo to się będę męczył z francuzem. Muszę sie wybrac i przejechac tym urządzeniem.
Natomiast za 139k PLN dostajesz naprawdę wypasiony samochód z automatem, navi i innymi bajerami
a w byłej juz O2 to skrzynka biegów, dwumasa byla wymieniona na gwarancji więc w mity o jakości VAGa nie wierzę
Komentarz
-
-
onyx73, jasna sprawa, jak wejdziesz na forum peugeot to ci powiedzą, że nie ma lepszych aut, na forum alfy uslyszysz ze skoda i Pug to g... i tylko Alfa - kazda pliszka swoj ogonek chwali.
Moj Scout jest ekstra mam go 3 rok, przejechałem 50k km, wymieniłem póki co zarówkę oswietlenia tablicy. Ale wystarczy poczytać forum/usterki, żeby zobaczyć że i skody się psują.
Nie zmienia to faktu, że się boję fracuza, bo też nie mam zaufania do nich zbyt wielkiego. Zaczynam się sam siebie bać, bo dotąd od francuzów trzymałem się z daleka, ale jakoś ten 508 SW (na sedany nawet nie patrzę) mi sie bardzo spodobał. Jakby miał 4x4 to nie miałbym wątpliwości. Superb ma i jest to duuuuży plus dla superba!!!
Teraz sa dni otwarte w Peugeocie, wybiore sie w niedzielę pomacac to 508. Jak sie mi uda przejchać to sie podzielę wrażeniami.
Komentarz
-
Komentarz