Peugeot 508

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ANDREO
    Classic
    • 2010
    • 18

Peugeot 508

Zamieszczone przez macluke
    210 cm wzrostu przy odsuniętym fotelu robi w zasadzie z O1 auto 2-osobowe
    ogólnie O1 to auto 2+2 - z tyłu max. ktoś 150cm będzie siedział wygodnie, dorosłe osoby z tyłu O1 można traktować jako element tortur, a przynajmniej pracy w warunkach uciążliwych - kiedyś zdarzyło mi się jechać 9h z osobą 170cm za moim fotelem(kierowcy) - ona wysiadła połamana, a ja miałem plecy "wymasowane" jej kolanami :lol:
    ANDRZEJ
  • bardzozlymisio
    Ambiente
    • 2008
    • 208

Peugeot 508

Witajcie.

Jako, że moim hobby jest planowanie jakie auto kupiłbym w przyszłości odkryłem, o co nie posądzałbym się wcześniej, że Peugeot zrobił fajne auto. Mówię tu o 508, który niezależnie od segmentu runku jest dla mnie konkurentem dla Superba. Jesli porównywac topowe wersje tych samochdów to 2.2 HDi 204KM z automatem i Superba 2.0 TDi 170KM z Automatem trzeba zapłacić podobne pieniądze a Peugeot daje 5 lat gwarancji (2 gwarancja i 3 coś w tym stylu - jakiś pakiet serwisowy)

Artykuł o 508

Mam pytanie do forumowiczów, którzy mieli do czynienia z Peugeotami. Co sądzicie o tych samochodach i o tym konkretnym modelu?

pozdrawiam

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja widziałem już dwie 508 i jak z przodu wygląda zajebiście tak tył to kupa w stosunku do przodu. Trochę mi tu wali tyłem od C5 (jeśli chodzi o linię)
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• bardzozlymisio
        Ambiente
        • 2008
        • 208

To tak jak w Superbie. Sedan to kupa a kombi jest fajna - to moja prywatna opinia oczywiście.
        Patrzę się na kombi 508 własnie i wygląda na o wiele bardziej komfortowy od Superba. Kurde no ale z tyłu głowy tkwi, ze nie kupuje sie Francuskich i na F.

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez bardzozlymisio
          ze nie kupuje sie Francuskich i na F.
          ale to chyba już jest zabobon czy dalej francuzy się sypią? Bo np. o Alfach się to samo mówiło ale tak naprawdę to 156 zniszczyła opinie o Alfach, a teraz już jest dużo lepiej.

Komentarz

• bardzozlymisio
            Ambiente
            • 2008
            • 208

może i racja, ale od zawsze jakoś ciągnie mnie do Niemieckich. Bmw, MB, Audi.
            Natomiast widzę, że Peugeoty jeżdża po Polsce, sa na taksówkach itepe. ten 508 SW GT cholernie mi sie podoba i mam wrażenie, że jest o wiele bardziej komfortowy od Superba no i ma mocniejszego diesla. Jednak kupuję auta nowe na 5 lat i jak coś będzie nie halo to się będę męczył z francuzem. Muszę sie wybrac i przejechac tym urządzeniem.
            Natomiast za 139k PLN dostajesz naprawdę wypasiony samochód z automatem, navi i innymi bajerami - czyli wygląda lepiej na starcie niż Superb Paltinum

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

IMO jak kupować samochód nowy, to taki, który jest produkowany ponad 1 rok żeby konstruktorzy wyeliminowali "choroby wieku dziecięcego",które jednak męczą dużą większość nowych urządzeń/samochodów/itp.

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                RS
                • 2010
                • 2822

Co sądzicie o tych samochodach i o tym konkretnym modelu?
                nie wiem czy przypadkiem nie będzie pokazywany na targach moto w poznaniu teraz ? jak okoliczności pozwolą, mogę podskoczyć obejrzeć i podzielić się wrażeniami
                SPOT Poznań:
                .....
                ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Ayu
                  RS
                  • 2009
                  • 4154

bardzozlymisio, jeden z lepszych samochodów jeśli chodzi o komfort podróżowania jaki miałem to 406-tka, wtedy bardzo dużo jeździłem, raz w tygodniu między innymi, trasa Warszawa - Wrocław - Warszawa, silnik 1.8 16v benzyna. Jedyne co w tym aucie leciało to elementy zawieszenia jakie w każdych autach się wymienia i podświetlenie deski rozdzielczej. Uwielbiałem ten samochód, mimo iż nie był rakietą ale mogłem przejechać i 500km bez wysiadania, taki był wygodny.

Komentarz

• bardzozlymisio
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 208

zgadzam sie w 100%. mnie zmiana samochodu czeka za 2 lata czyli akurat chłopcy poprawią co należy. takiego swieżaka bym nie kupił raczej.

[ Dodano: Czw 17 Mar, 11 14:19 ]
                    Wojtas_Poznań, jasne jak masz ochotę oblukać i dac relację, to myślę nie tylko ja będę wdzięczny

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                      RS
                      • 2010
                      • 2822

bardzozlymisio, tylko wiesz... ja raczej kiepski znawca jestem
                      i musiałbym również rozpłaszczyć dupsko w superbie żeby mieć jakiś punkt odniesienia dla Twoich porównań
                      SPOT Poznań:
                      .....
                      ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Ayu
                        RS
                        • 2009
                        • 4154

Najlepsza pozycja z cennika :shock:
                        PAKIET „OCHRONA WIOSENNA”
                        – TERAZ 596 ZŁ
                        DYWANIKI WELUROWE
                        CHLAPACZE PRZÓD I TYŁ
                        WYKŁADZINA BAGAŻNIKA
                        DWUSTRONNA

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Mam pytanie do forumowiczów, którzy mieli do czynienia z Peugeotami
                          Byłem oglądałem, jeszcze nie jeździłęm
                          Powiem tak - z zewnątrz tak średnio mi sie podoba. Brzydki nie jest ale 407 była o nieboooooo ładniejsza. Ale o gustach się nie dyskutuje.
                          Wntrze
                          Materiały bardzo przyjemne tam gdzie sięga wzork. Niżej, nic specjalnego. Oby spasowanie było na poziomie lepszym niz konkurencja z Renault
                          Fotele - miekkie i obszerne - nawet wygodne. Jesli ktoś to lubi to o.k. Minus za to, że siedzi się dość wysoko, czego ja nie lubię.
                          Wyposażenie - no tu jest dobrze W 2-giej wersji od dołu 508 ma praktycznie wszystko co jest do życia potrzebne poza czujkami cofania które w pakiecie z podświatleniem w lusterkach kosztują 2 600 zł.
                          Za to wieeeeeelki minus za gigantyczną dopłate do ksenonów - 4 tys zł to gruuuba przesada nawet gdy weźmieny pod uwagę, że dostaje się też za to tzw. inteligentne światła (bez nich ksenonów sieęnie dokupi).
                          Bagażnik - spory (choć przy O II nic nie wyglada na spore ), ale płytki. No i sedan czyli mały otówr załadunkowy.
                          Ogólnie wersja jak by mnie interesowała czyli 508 Active 1.6 Turbo kosztuje 85 900 zł jest taka sobie cenowo. Nie jestc źle ale mogłoby być lepiej. Na pewno za te pieniądze powinnny być już ksenony, a Peugeot traktuje je jako wyposazenie baaaardzo luksusowe i rząda gigantycznej dopłaty.
                          Reasumując ciekawy samochód z paroma mankamentami, ale nie wiem czy chciałbym znów mieć francuza
                          Czarny Elegance

Komentarz

• bardzozlymisio
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 208

Wojtas_Poznań, no to zrób sobie w sobotę jazdę próbną Superbem i oblukaj później 508 i będziesz miał porównanie a dodatkowo zapewnisz sobie rozrywkę w weekend
                            ze mnie też żaden znawca, ale opinia do opinii czegoś się człowiek dowie

Komentarz

• Ayu
                              RS
                              • 2009
                              • 4154

Big,
                              Pakiet Vision Plus:
                              - reflektory biksenonowe
                              - system dynamicznego doświetlania zakrętów AFS
                              - system automatycznego przełączania świateł mijania/drogowe (CAFR/Smartbeam)
                              - automatyczna regulacja położenia reflektorów
                              - światła LED do jazdy dziennej
                              - spryskiwacze reflektorów

4 200 zł
                              :wink:

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

No i ten pakiecik się opłaca dobrać. A co do tych dopłat za xenon to zauważ, że w Octavii trzeba 3,3k dołożyć, żeby je mieć więc to tak porównywalnie, a jak jeszcze weźmiesz w tym pakiecie co hotrain pokazał to już w ogóle się opłaca choćby nawet dla samych LEDów.

Komentarz

• bardzozlymisio
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 208

co mnie zdziwiło ma na desce wskaźnik temperatury wody i osobny temp. oleju. Co w obecnych czasach kiedy w wielu autach nie ma w ogóle wskaźnika temp jest zaskakujące.

Komentarz

• Mihau
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7460
                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

bardzozlymisio, pokaż jakieś zdjęcie z tymi wskaźnikami.

Komentarz

• bardzozlymisio
                                      Ambiente
                                      • 2008
                                      • 208

proszę uprzejmie
                                      wskaźniki

tu lepsze

wskaźniki 2

Komentarz

• lukasz3112
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 3607

Co do nowego Superba to mi się strasznie podoba jak go widzę z przodu.. a tył jest poprostu masakryczny. Jak by twórcom już weny zabrakło i uznali, że tył wezmą ze starej Megane Classic. oczywiście z drobnymi przeróbkami. W tym 508 na fotach też ten tył średnio, ale gdybym miał wybierać to po wyglądzie wybrał bym bez wachania 508. Co do aspektów jazdy itp nie wypowiem się bo 508 nie jechałem. Superb z tym 2.0T daje radę.
                                        Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

A ja wam powierm, że po zapoznaniu sie z 508, gdybym miał wybierać pomiędzy nim a Superbem to wybieram Superba
                                          Po pierwsze, dlatego, że Skoda ma lepsze silniki benzynowe (diesle mnie nie interesują wogóle).
                                          Po drugie, co dla mnie bardzo ważne, w Superbie dostaję bez dopłaty ksenony, a w 508 muszę za to dopłacić 4200 zł.
                                          Po trzecie, Superb bardziej mi sie podoba.
                                          Po czwarte, nie dowierzam jakość jakości montazu francuskich aut. W nówce wygląda o.k. (choć jak dla mnie Superb jest wykonany jeszcze lepiej) ale po 3-4 latach ta 508 będzie pewnie z siebie wydawała piski i skrzypienia (obym się mylił).
                                          Po piate, Superb ma większy bagażnik, a co dla mnie ważniejsze, lepszy do niego dostęp (możliwośc podniesienia klapy razem z szybą).
                                          No i po 6-ste, po uzwględnieniu rabatów Superb z leszym wyposażeniem niz 508 i z lepszym silnikiem wyjdzie mnie taniej niz 508.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• daneczek76
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 3642
                                            • Toyota

Big, po 7 mniejszy spadek wartości i szybsze odsprzedanie na korzyść superba

Jeśli nie daj bóg miał bym wybrać Francuski samochód to chyba jednak najlepszą jakoś z Francuskich ma Renault.
                                            Co do Peugeota mamy służbowe peugeot 207 sw i osobiście uważam że na przykład wyciek z maglownicy i jej wymiana to skandal przy przebiegu 80 tys. już nie mówiąc o innych drobnych usterkach które wkurzają - w porównaniu do Fabii 1 1.4 TDI z 2006 która ma przebieg 130 tyś to ten Pug ma się maił wiele awarii a Skodziana tylko serwisy Olejowe.
                                            Osobiście myślałem że auta są już tak zaawansowane ze poziom marek się wyrównał ale jednak nie.
                                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• onyx73
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 282

będzie nie halo to się będę męczył z francuzem. Muszę sie wybrac i przejechac tym urządzeniem.
                                              Natomiast za 139k PLN dostajesz naprawdę wypasiony samochód z automatem, navi i innymi bajerami
                                              Pug daje rabaty na DG od okolo 10% wiec ciekawie sie robi, GT w PL na razie nie mozna się przjechac bo go fizycznie nie ma, tez mam chrapkę na kombi GT

a w byłej juz O2 to skrzynka biegów, dwumasa byla wymieniona na gwarancji więc w mity o jakości VAGa nie wierzę

Komentarz

• bardzozlymisio
                                                Ambiente
                                                • 2008
                                                • 208

onyx73, jasna sprawa, jak wejdziesz na forum peugeot to ci powiedzą, że nie ma lepszych aut, na forum alfy uslyszysz ze skoda i Pug to g... i tylko Alfa - kazda pliszka swoj ogonek chwali.

Moj Scout jest ekstra mam go 3 rok, przejechałem 50k km, wymieniłem póki co zarówkę oswietlenia tablicy. Ale wystarczy poczytać forum/usterki, żeby zobaczyć że i skody się psują.

Nie zmienia to faktu, że się boję fracuza, bo też nie mam zaufania do nich zbyt wielkiego. Zaczynam się sam siebie bać, bo dotąd od francuzów trzymałem się z daleka, ale jakoś ten 508 SW (na sedany nawet nie patrzę) mi sie bardzo spodobał. Jakby miał 4x4 to nie miałbym wątpliwości. Superb ma i jest to duuuuży plus dla superba!!!

Teraz sa dni otwarte w Peugeocie, wybiore sie w niedzielę pomacac to 508. Jak sie mi uda przejchać to sie podzielę wrażeniami.

Komentarz

• onyx73
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 282

dzis widzialem octe 2 rs kombi dsg wszytkie dodatki u plichty w gdansku za 138 k pln to odpadłem, a superb to krowa wielka nie podoba mi sie i juz, choć wygodna jest przy moich 2m, octy juz nie chce za mala, a moją ex mimo tych awarii uwazam za b mile autko...

Komentarz

Pracuję...