Peugeot 508

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • onyx73
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 282

zamówiłem puga 508 gt sw, kolor i felgi takie jak w podpisie

Komentarz

• paweł2
      L&K
      • 2010
      • 1405

Zamieszczone przez onyx73
      z 1.6T 158 :?: ,super wybor gratki
      Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Octan
        Rider
        • 2006
        • 653

Gratulacje,oby dobrze służył

Komentarz

• macluke
          Elegance
          • 2010
          • 875

a jak długo się czeka na odbiór?

Komentarz

• onyx73
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 282

2,2 hdi 204 km automat tylko taki zestaw w GT a czeka się do trzech miesięcy, dokładniej będę wiedział w przyszłym tyg.

Komentarz

• Morgoth
              L&K
              • 2010
              • 1116

Zamieszczone przez bardzozlymisio
              już sie raz złakomiłem na Avensisa 2.2 DCat - nowy silnik wygrywający w rankingach a gówno to takie było, że masakra (całe szczęście, że służbowy :diabelski_usmiech ).
              Zależy czego oczekiwałeś. Ten silnik powstał z myślą o niskiej emisji syfów z wydechu, a nie dla sportowych osiągów.

Zamieszczone przez paweł2
              Lepiej brac tego 1.6 z turbo robiony przy wspolpracy z bmw super motorek 156KM
              Święte słowa!

2,2 hdi 204 km
              Ten też jest dobry, ale ma kilka wad. Pierwsza to cena, druga ... diesel
              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
              G.B.Show

Komentarz

• bardzozlymisio
                Ambiente
                • 2008
                • 208

Zamieszczone przez Morgoth
                Zależy czego oczekiwałeś. Ten silnik powstał z myślą o niskiej emisji syfów z wydechu, a nie dla sportowych osiągów.
                Kupując rodzinne kombi nie oczekiwałem osiągów BMW M5, i ich nie dostałem ale nie oczekiwałem, że auto będzie średnio palić 11l/100km a najniższe spalanie przy jeździe pustą autostradą jakie udało mi się osiągnąć wyniosło 8. Nie oczekiwałem również, że auto będzie brało 0,7l oleju na 2000km (ale to przecież w normie wg warunków gwarancji) oraz nie oczekiwałem, że będzie dymił na biało jak syrena z zadużą ilością oleju w paliwie.
                Oprócz silnika - nie oczekiwałem, że 3 razy zepsuje sie modul sterujący do abs - skutkujac brakiem wskazań predkociomierza, brakiem ABS, brakiem ESP oraz tempomatu
                Ponadto nie oczekiwałem, że rączka rolety bagażnika zostanie mi nagle i niespodziewanie w ręce a klapka w konsoli środkowej odpadnie bezpowrotnie.
                Dodatkowo nie spodziewałem się, ze ksenony będą świecić jak nieprzmierzając w swiatła w Maluchu i żadne regulacje i inne cuda wykonywane przez salon nie pomogły. Jak sie przesiadłem do Vectry ze zwykłymi H7 to byłem zachwycony jak świetnie mogą świecić światła mijania.

Że nie wspomnę, że nie oczekiwałem że alarm może tak blokować auto, że 2 razy odjechalo na lawecie do serwisu (tu nie wiem czy był ori czy dokładany)

Używałem tego auta rok - w tym czasie byłem ponad 20 razy w serwisie. I jakbym wywalił 140K PLN na nowe auto prywatnie to chyba by mnie szlag jasny trafił 3 razy.

Zatem jeszcze raz napiszę, nie oczekiwałem auta do sportowych doznań, tylko mocnego diesla do jeżdżenia w pracy oraz wożenia rodziny.

Not today
                Neither tomorrow
                Never toyota

Sorry za OT, ala jak pomyślę o tym aucie to mimo, że było służbowe krew mnie zalewa.

[ Dodano: Wto 19 Kwi, 11 17:27 ]
                onyx73, daj znac ile sie czeka i jak już dostaniesz to foty obowiązkowo. A jak sie przypadkowo wybierzesz do Wawy - to może zrobimy skałto-pugowego spota - ty udostępnisz 508 do oglądania a ja obstaluję browary

Komentarz

• Morgoth
                  L&K
                  • 2010
                  • 1116

OT
                  Kupując rodzinne kombi nie oczekiwałem osiągów BMW M5, i ich nie dostałem ale nie oczekiwałem, że auto będzie średnio palić 11l/100km a najniższe spalanie przy jeździe pustą autostradą jakie udało mi się osiągnąć wyniosło 8. Nie oczekiwałem również, że auto będzie brało 0,7l oleju na 2000km (ale to przecież w normie wg warunków gwarancji) oraz nie oczekiwałem, że będzie dymił na biało jak syrena z zadużą ilością oleju w paliwie.
                  Takie przypadki się zdarzają, jednak z tego co wiem o tym modelu od znajomych i forum Toyki, są raczej odosobnione. Ten sam silnik był (był, bo na niekórych rynkach ze uwagi na podatki montowany jest obecnie 2.2 150 KM) montowany w Lexusie IS 220d, a jakoś nie kojarzę z ulic dymiących Lexów.

Ponadto nie oczekiwałem, że rączka rolety bagażnika zostanie mi nagle i niespodziewanie w ręce a klapka w konsoli środkowej odpadnie bezpowrotnie.
                  Od tego masz gwarancję, mnie wymienili urwaną rączkę rolety w Avenku na nowa roletę w ramach gwarancji. To jest Toyota, a nie inna marka, więc nikt nawet nie próbował mi wmawiać, czy tez wytykać, że sam urwałem - była urwana, znaczy że trzeba wymienić na nieurwaną i tyle.

Dodatkowo nie spodziewałem się, ze ksenony będą świecić jak nieprzmierzając w swiatła w Maluchu i żadne regulacje i inne cuda wykonywane przez salon nie pomogły.
                  Fakt, xeonony są znaną przypadłością Toyot. U mnie w ramach gwarancji wymieniali przepalony żarnik, co podobno nie powinno się zdarzać wcześniej niż po 10-latach, ale akurat w Avenkach się zdarza Między innymi dlatego zamawiając Skodę nie dopłaciłem do xenonów i nie żałuję.

Że nie wspomnę, że nie oczekiwałem że alarm może tak blokować auto, że 2 razy odjechalo na lawecie do serwisu (tu nie wiem czy był ori czy dokładany)
                  Miałeś jakiś pechowy egzemplarz, ot co W życiu nie miałem problemu z alarmem żadnej Toyoty.

- - - - -

Długo można pisać o przypadkach różnych marek i modeli, w tym wątku bardzo chętnie poczytałbym jak sprawuje się nowy Pug 508, bo bardzo mi się podoba, "macałem" go w salonie i podoba mi się jeszcze bardziej, silnik 1.6 turbobenzynowy jest świetny i IMO wystarczający do większości zastosowań, tylko opinia o marce i polskich serwisach Puga niestety są łyżką dziegciu w tej beczułce miodku.
                  Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                  G.B.Show

Komentarz

• bardzozlymisio
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 208

To fakt, mój egzemplarz był nieudany. Pomijając usterki, to był duży i wygodny samochód, świetny na trasie i dający przyjemność z jazdy 177kucy i 400Nm

Zamieszczone przez Morgoth
                    Długo można pisać o przypadkach różnych marek i modeli, w tym wątku bardzo chętnie poczytałbym jak sprawuje się nowy Pug 508, bo bardzo mi się podoba, "macałem" go w salonie i podoba mi się jeszcze bardziej, silnik 1.6 turbobenzynowy jest świetny i IMO wystarczający do większości zastosowań, tylko opinia o marce i polskich serwisach Puga niestety są łyżką dziegciu w tej beczułce miodku.
                    tu się zgadzam, auto prezetuje sie świetnie, jadnak moje doświadczenie z pugami jest żadne a opinia o nich jest różna.

Komentarz

• rowerek
                      Rider
                      • 2010
                      • 449

2,2 hdi 204 km automat tylko taki zestaw w GT a czeka się do trzech miesięcy, dokładniej będę wiedział w przyszłym tyg.
                      Udało się już odebrać samochód? Pytam bo wyczytałem na forum Peugeota, że mają straszne problemy z realizacją zamówień. Ma to niby związek z katastrofą w Japonii gdzie są problemy z produkcją automatów. Zresztą z polskiej oferty całkowicie wypadła (do odwołania) wersja GT jak i możliwość dokupienia automatu do innych silników. Jest tylko skrzynia zmechanizowania do 1.6 VTi i 1.6 e-HDi.

Komentarz

Pracuję...