Zamieszczone przez krzysiek83wpr

Mój teść ma Kiię Ceed (czyli praktycznie to samo co i30) od 4 lat, czyli od nowości, samochód jest totalnie bezawaryjny !!! Mój kolega z pracy ma druga taka Kię Ceed tyle że kombi - jego auto również nie sprawia absolutnie żadnych problemów i mam uwierzyć, że siostrzany model z tego samego koncernu nagle jest trupem, bo co, bo ma znaczek Hundaia na masce ??? 
I40 jest porównywalny w Superbem II, ale na pewno nie jest lepszy od niego. Żeby nie być gołosłownym, Superb II ma duuuużo lepsze zawiezenie i układ kierowniczy oraz paletę silników (Hundai tu ma podobno sie poprawić i wprowadzić doładowaną benzybę 1.6 oraz 2.0 z Turbo). Wyposażenie jest porównywalne. Jakość montażu i materiały również. Ale już pierdoły ułatwiajace codzienną eksploatację są na korzyść Skody ! W Hundaiu brak np. wieszaczków czy systemu mocowania bagażu w bagażniku, skomplikowana jest także obsługa menu kompa pokładowego.
W Lublinie są 2 salony Hundaia a poza 1 szt. i40 sedan (bardzo ładny jest ten sedan !!) przywleczoną przez kogoś z USA nie widziałem ani jednego i40 czy Elantry, a auta te są w sprzedaży już dobry miesiąc czasu. Myślę że to był tekst sprzedawcy pod tzw. publiczkę. Po prostu ceny są za wysokie jak na tę markę. Auta owszem są o.k. ale znaczek jeszcze nie "dorósł" do takich cen
i nikt za Hundaia nie zapłaci tyle co za VW, Hondę czy Mazdę.
Komentarz