Zamieszczone przez Morgoth
Skoda Citigo - nowy model pod koniec roku
Zwiń
X
-
W czeskim Radiu Impuls będzie można w grudniu wygrać jedną z 15 Citigo: http://www.impuls.cz/soutez/halo-tady-impulsovi/518
W sumie wszystkie czeskie stacje radiowe są równie beznadziejne, więc mogę wziąć udział w konkursie i przez ten czas słuchać Radia Impuls, może mi się poszczęści.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Citigo jest tańszy od najtańszej Fabii o około 10%...
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Brzydkie to auto, gdyby nie logo Skody to bym pomyślał że to kolejny hinduski wyrób marki Tata. :twisted:ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233
ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025
ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416
Komentarz
-
-
No i VW wycenił swojego up! Najtańszy kosztuje 31.290zł - a to oznacza (według mnie), że Citigo (jeśli chce sie sprzedawać) musi mieć cenę startową na poziomie niższym o przynajmniej 10% od Up!-a - czyli jakieś 27kzł...
Volkswagen przedstawił polski cennik swego najmniejszego modelu - up! Samochód będzie dostępny w trzech wariantach wyposażenia. Za najtańszy trzeba będzie zapłacić ponad 31 tys. zł
Komentarz
-
-
Przejmujecie się tak bardzo, iż można by sobie pomyśleć, że chcecie kupić Citigo :lol: :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
A nie zastanawia Was fakt, że EuroNCAP poddał testowi zderzeniowemu Panzerwagena Up! i ... awansem przeniósł ocenę na Skodę Citigo i Seata Mii?
Może to jest (niemal) identyczna konstrukcja, ale wyposażenie (np. ilość poduszek) może być inne, nie?
Przypomnę że wieki temu (kiedy Reno Laguna jako pierwsze auto zdobyła maks czyli 5 gwiazdek) Merc klasy E miał tylko 4 gwiazdki. Zabrakło im 1 punktu, więc ... dodali brakującą wcześniej kontrolkę niezapiętych pasów. Od razu zdobyli 2 punkty więcej za kontrolkę i już przy kolejnej próbie uzyskali 5 gwiazdek, niczego nie zmieniając w konstrukcji samego auta.
Podobnie z najnowszym Fiatem Pandą - tym co dopiero wchodzi do sprzedaży - nie dostał 5 gwiazdek, bo ... nie wszystkie wersje mają fabrycznie montowany układ ESP, więc mogli dostać maksymalnie 4.
Ilość gwiazdek czasem determinują przepisy, a nie rzeczywiste wyniki zderzeń.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Morgoth, ja próbuję (być może nieudolnie) analizować szansę sprzedaży takiej Skody w PL. I jestem przekonany, że Polacy jednak wyżej cenią samą markę VW niz bezpieczeństwo(?) Skody... I podejrzewam, że gwiazdki NCAP niewiele w tym zmienią...
A cena? Jak ktoś potrzebuje akurat takie małe coś i to kupi Citigo, a nie Fabkę. Nie każdy myśli w kategoriach "im większe tym lepsze" ... przy najmniej poza Polską
BTW Trojaczki z Kolina jakoś się sprzedają (znowu nie u nas, ale w zapchanych miastach zachodnich już tak), mimo obecności na rynku nieco większych modeli tych samych producentów (np. Yarisa).Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
czeski test Citigo.... wybrali chyba najladniejsza wersje - moj ulubiony czarny i bezowe wnetrze... ale patrzac na wyglad zewnetrzny auta to sorry, ale za cene Fabki.... nigdy bym nie nabyl... (moze jakby bylo Citigo najtansze za 24k i mialo cos wiecej niz Fabia 1.2 Junior ktora mozna miec miedzy 27-28k.... no chyba ze skasuja ten najubozszy model Fabki i cenowa roznica miedzy autami automatycznie zrobie sie wieksza...)
Komentarz
-
-
Jeździłem dziś jako chyba pierwszy w Polsce nową Skodą Citigo 1.0MPI 60KM i silniczek dość wołowaty, ale jak go się wkręci na obroty to nawet idzie. Im dłużej poznaję to auto tym bardziej się do niego przekonuje - jest naprawdę baardzo przestronne jak na swoje gabaryty, z przodu wydaje się nawet szersze niż Fabia. Zawieszenie jest dość sztywne, ale dobrze tłumi nierówności, najbardziej w całym aucie podobają mi się metalowe wykończenia pokręteł sterowania nawiewami Poza tym fajny system dedykowanej, przenośnej nawigacji oraz komputera pokładowego w jednym, z polskim menu.
Komentarz
-
-
dzisiaj znalazłem troszkę info o wersji pięciodrzwiowej citigo i wersji rs
Po Volkswagenu up! ukázala pětidvéřovou verzi modelu Citigo i česká Škoda. Překvapení je v tomto případě přesně nula.
Ostrá verze nejmenší a nejlevnější škodovky se zdá být čirou fantazií. S potvrzením brzkého příchodu Volkswagenu up! GT se ale až tak imaginární být nejeví.
specyfikacja silnika up GT :
Komentarz
-
-
Dziś siedziałem w tym aucie, mają go w Bielsku. Ogólnie bardzo fajne autko tylko mnie osobiście nie podoba się przód. Z tym niestety jest też problem w Yeti. Z tyłu i z boku te auta fajnie wyglądają a przody jakieś takie"niedorobione" ale to tylko moje osobiste zdanie.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
Komentarz