Nowy Ford Mondeo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lesiu34
    Ambiente
    • 2010
    • 159
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nowy Ford Mondeo

Mam auto na gwarancji.

Czy ASO nie będzie miało z tym problemu gdy wymienię ich wspaniały filtr papierowy na węglowy?
  • Mihau
    RS
    • 2009
    • 7460
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Nowy Ford Mondeo

Widzę, że tematy nie tylko Skodowskie więc wrzucę troszke nowości.

Nówka EU Ford Mondeo

Oficjalnie

Jak Wam się podoba? Bo mi osobiście bardzo.
    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• phoneman
      RS
      • 2008
      • 3374
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Niezły Aston z tego Forda. Widzę , Ford podąża dobrą drogą, ale jakość będzie typowa dla tej marki
      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• paweł2
        L&K
        • 2010
        • 1405

Niezly jeszcze dobre motory i ceny i bedzie wymiatal.Obecny model co by nie powiedziec to juz niezle auto komfortowe i bardzo dobrze sie prowadzace wiec tu licze na wiecej a wtedy

[ Dodano: Wto 10 Sty, 12 16:21 ]
        Zamieszczone przez phoneman
        ale jakość będzie typowa dla tej marki
        W sensie ze slaba,pozyjemy zobaczymy.
        Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Eidos71
          RS
          • 2011
          • 2050
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przyjemny Mondeo... Zwłaszcza tył w wersji kombi.
          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Krzysiek25
            Ambiente
            • 2008
            • 154
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Audi/BMW/Aston. Skoro jakość nie ta, to chociaż skopiujemy kształty.. Palę lampkę nad New Edge Design [']

Komentarz

• mamaj12
              RS
              • 2009
              • 1956
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jak to niektórzy piszą słitaśny
              Mihau, te 3 pierwsze zdjęcia to prototyp skoro 2 poniżej to oficjalne.
              obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
              wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• sebastian7905
                RS
                • 2009
                • 3488
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Wiecie co miałem Forda i co ? zero problemów
                więc nie piszcie (nie sugerujcie) że to złe auta , bo ja myślę że nie gorsze od naszych skód
                a może nawet lepsze bo Ford się baaaardzo poprawił , mnie osobiście bardzo się podoba ,a nawet wali na łeb każdą skodę ten nowy MONDEO.
                W tej chwili nawet Mercedes jest gówniany ,więc po co te wywody , "nie miałeś się nie wypowiadaj"
                Sebastian
                Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• paweł2
                  L&K
                  • 2010
                  • 1405

Zamieszczone przez sebastian7905
                  więc nie piszcie (nie sugerujcie) że to złe auta , bo ja myślę że nie gorsze od naszych skód
                  a może nawet lepsze bo Ford się baaaardzo poprawił , mnie osobiście bardzo się podoba ,a nawet wali na łeb każdą skodę ten nowy MONDEO.
                  W tej chwili nawet Mercedes jest gówniany ,więc po co te wywody , "nie miałeś się nie wypowiadaj"
                  Racja moze skode zjesc :wink:

Komentarz

• BADYL
                    RS
                    • 2011
                    • 2396
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

rewelacyjny ten mondeo za 4 lata chętnie kupię takiego używanego :diabelski_usmiech
                    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez mamaj12
                      Mihau, te 3 pierwsze zdjęcia to prototyp skoro 2 poniżej to oficjalne
                      Czepiasz się już Rafale
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Krzysiek25
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 154
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

sebastian7905, piszesz w oparciu o własne, pozytywne, doświadczenia. Też mieliśmy bezawaryjnego forda, focus mk.I po lifcie z 2003r. Przeżył miażdżenie lanosem i po naprawie tyłu śmiga dalej w rodzinie - bezawaryjnie. Teraz mamy focusa mk.II po lifcie z 2008r - i nie zgodzę się, że ford notuje postęp. W mojej, indywidualnej, subiektywnej ocenie to jest jeden wielki regres, spadek, zaniżenie lotów. Na ww. opinię wpływa również anty-postawa jedynego autoryzowanego serwisu forda w Łodzi, co nie zmienia jednak faktu, że to nie te same fordy co w ubiegłej dekadzie. Nie widzę powodu, żeby nie psioczyć, jak jest powód. Fordy mają swoje wady i zalety jak każde auto - bo np. focus mk.II ma kilka zajebistych zalet, na czele z zawieszeniem i układem kierowniczym. Ale poza tym IMHO stary mk.I go wciąga nosem - również pod względem bezawaryjności. I nie uważam, że trafiliśmy na zły model, po prostu nowe auta są bardziej "eko" - czytaj: gorsze.

Mam, to się wypowiadam

Komentarz

• TomekRs
                          RS
                          • 2011
                          • 1670

stosunkowo tanie sa te "nowe" mondeo, bo 3 letnie auto mozna za 50tys wyhaczyc na wypasie tylko czym to idzie?

Komentarz

• paweł2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1405

Zamieszczone przez octaviars1
                            tylko czym to idzie
                            opinia.

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

więc nie piszcie (nie sugerujcie) że to złe auta
                              Wiesz jak czytam takie wypowiedzi - to dobre auto bo ja miałem i bylo o.k. - to zawsze prztaczam przykład mojego sąsiada z góry i jego Fiata 125p.
                              Facet miał Fiata 125p od nowości przez ... 10 lat - auto było totalnie bezproblemowe, nawet rdza się go nie imała. Po porstu super bezawaryjny i bezproblemowy samochód. No i co ? Na podstawie tego jednego rodzynka z FSO mam twierdzić, że 125p i pozostałe wyroby tej fabryki to cudowne i bezproblemowe auta z którymi przez 10 lat eksploatacji nie było absolutnie żadnych problemów??
                              Mamy w grupie lubelskiej 2 kolegów z których jeden jest byłym włascicielem Mondeo, a drugi obecnym (nieszczesliwym) wlascicielem tego modelu. Po ich przygodach z tymi autami nie wiem czy kiedykolwiek zaufałbym Fordowi w model Mondeo.
                              A co do Forda i Skody. Wiesz jak ja bym miał wsadzić w moja O II tyle kasy i nerwów ile wsadzili ci koledzy w Mondeo to .... już dawno nie byłaby ona moja Jak do tej pory, czyli przez 4,5 roku w moją O II wsadziłem .... 450 zł wynikające z nieplanowanych kosztów (czyli awarii).
                              Wracając do tematu tego konkretnego watku - Ładne to nowe Mondeo, nawet bardzo ładne Tylko zobaczymy jak będzie z jego awaryjnoscią.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                RS
                                • 2009
                                • 6626
                                • Volkswagen
                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ja też miałem Forda Mondeo MK II GHIA Kombi 2.0 TDDi - auto super komfortowe jeśli chodzi o zawieszenie ( nie wiem, może ja miałem kupione w tak dobrym stanie bo sam z Niemiec ciągnąłem). Naprawdę super wygodne fotele. Dobre wyposażenie. Auto bezawaryjne i wielki kufer ...
                                Jednak naprawdę nie chciał bym naprawiać nigdy Mondeo ...dlatego wybrałem Octavkę :wink:
                                Zamieszczone przez Big
                                Wracając do tematu tego konkretnego watku - Ładne to nowe Mondeo, nawet bardzo ładne
                                śliczne i wyróżnia się w "tłumie"
                                Zamieszczone przez Big
                                Tylko zobaczymy jak będzie z jego awaryjnoscią.
                                ehhhh no właśnie to nie to co "stary" nie do zajechania Ford Granada z silnikiem 2.8 V6 którego miał ojciec :P
                                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Bili
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 373
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

W każdej marce aut zdarzają się samochody, które jednym służą bezproblemowo a drugiemu tak "broją", że już danej marki nie kupi.
                                  Co do wyglądu bardzo ładnie wyglądają jak dla mnie fajna stylistyka tak sportowa choć są jakieś elementy podobieństwa do innych marek, ale jak dla mnie jak najbardziej na plus.
                                  Ciekawe jak z wnętrzem?
                                  Pozdrawiam.
                                  Michał

Komentarz

• witachu
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1319

ładny ten fordzik, tylko rzuca sie troche podobizna to Astona jak to phoneman wcześniej powiedział, jak bedzie z niezawodnością to czas pokaże ale przecież nie ma chyba aut idealnych ...
                                    OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                                    (znajdź również na fb)

Komentarz

• sebastian7905
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 3488
                                      • Volkswagen

Ja tylko chciałem zasugerować ,że większość osób ocenia auto po jego Nazwie ,a i tak najlepsze będzie VW i BMW co nie jest prawdą bo wszystko jest tak samo do dupy taka jest teraz polityka firm .
                                      My jeździmy w kapeluszach wypowiedział się właściciel 18-letniego Golfa , a z zazdrości to spać nie może .
                                      Kolego Big ja w swoją octavkę w zeszłym roku wpakowałem 4000zł dwumasa potem wentylatory (oba) a przejechałem nią tylko 1000 km (na co dzień jeżdżę RENAULT TRAFIC) ,auto kupiłem od kuzynostwa jestem drugim właścicielem przebieg 133000 i co nie ma reguł proste, więc nie oceniajcie aut po ich marce (na zachodzie powiedzieliby że takie zachowanie śmierdzi wiochą) mimo wszystko lubię swój samochód.
                                      Taka moja postawa wzięła się przez te wszystkie głupie opinie jakie krążą w okół nas ten lepszy a ten gorszy .
                                      Pozdrawiam wszystkich i nie miałem najmniejszej ochoty nikogo urazić
                                      Sebastian
                                      Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                                      Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• BADYL
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 2396
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ja tylko chciałem zasugerować ,że większość osób ocenia auto po jego Nazwie ,a i tak najlepsze będzie VW i BMW co nie jest prawdą bo wszystko jest tak samo do dupy taka jest teraz polityka firm .
                                        My jeździmy w kapeluszach wypowiedział się właściciel 18-letniego Golfa , a z zazdrości to spać nie może .
                                        Kolego Big ja w swoją octavkę w zeszłym roku wpakowałem 4000zł dwumasa potem wentylatory (oba) a przejechałem nią tylko 1000 km (na co dzień jeżdżę RENAULT TRAFIC) ,auto kupiłem od kuzynostwa jestem drugim właścicielem przebieg 133000 i co nie ma reguł proste, więc nie oceniajcie aut po ich marce (na zachodzie powiedzieliby że takie zachowanie śmierdzi wiochą) mimo wszystko lubię swój samochód.
                                        Taka moja postawa wzięła się przez te wszystkie głupie opinie jakie krążą w okół nas ten lepszy a ten gorszy .
                                        Pozdrawiam wszystkich i nie miałem najmniejszej ochoty nikogo urazić
                                        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Skfarek
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 4795
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez abcde
                                          W każdej marce aut zdarzają się samochody, które jednym służą bezproblemowo a drugiemu tak "broją", że już danej marki nie kupi.
                                          to prawda, wbrew pozorom dużo tez zależy od użytkownika, czasami po prostu auto nie spełni oczekiwań w nim pokładanych i zaczyna się wyszukiwanie "na siłę" wad. Co do Forda to pracowałem w ASO kilka ładny6ch lat i np. z czystym sumieniem Mondeo mkIII z 2.0 TDCI 130 km pod maską nie poleciłbym nikomu, ale już np. 2.0 145 km Durateca tak. A wracając do Mondeo to obecny model był mniej kłopotliwy od poprzednika, w kwestii diesli również, a jeździł rewelacyjnie (pomijając 1.6 120 km benzynę). Więc jeżeli ten nowy odziedziczy najlepsze cechy po poprzedniku to będzie fajnym autem. Co do designu to przód owszem, ale jakoś nie widać powinowactwa z resztą rodziny (np. Focusem).

PS. miałem na własność Fiestę Mk6 1.6 16v i rewelacyjne auto to było, do dziś wspominam z łezką w oku - ale cóż rodzina się powiększyła i trzeba było zmienić :wink:
                                          PS1. co do "niezniszczalnych" silników Forda to polecam ten montowany w Focusie MK1 a dokładnie 1.8 TDDi 90 km :wink:
                                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• perfex
                                            L&K
                                            • 2005
                                            • 1117

O awaryjności....

Zamieszczone przez Big
                                            Wracając do tematu tego konkretnego watku - Ładne to nowe Mondeo, nawet bardzo ładne Tylko zobaczymy jak będzie z jego awaryjnoscią.
                                            Co do awaryjności...
                                            Gdyby jakiś koncern inny niż wszechpotężny VW wypuścił tak awaryjne silniki jak swego czasu (nie wiem jak obecne, nie dywaguję) 2.0TDI oraz 1.4TSI to by został w "branżowej prasie" oraz przez "forumowych fachofcóf" ZMIAŻDŻONY krytyką ! Ale jednak jak widać PR oraz kasa robią swoje. Niemcy testują sobie na długim dystansie jakieś autko koncernu VW z silnikiem 2.0TDI i wychodzi że co prawda ze względu na dwie podróże na lawecie autko dostaje kilka ujemnych punktów, ale to tylko skaza na honorze bo ogólnie jest boskie :lol: . A koncern przecież już powiedział że poprawi te dwumasy oraz od któregoś tam miesiąca któregoś roku zmieni materiał używany do produkcji głowic. To KPINA, ale społeczeństwo to łyka i jest miło Gdyby jakiś testowany Fiat lub Hyundai śmigał na lawecie do serwisu i miał zmieniane pół silnika na dystansie 100kkm to by były tytuły typu: "Witamy Króla Lawet" "Fehler In Allen Teilen" etc. Taka prawda smutna...
                                            Także nie ma co gadać o awaryjnościach i bezawaryjnościach nowych aut... Liczy się to co się komu podoba, wygoda, osiągi i cena. A czy auto wytrzyma bez awarii 300 kkm ? - NIE, żadne współczesne nie wytrzyma bo nikt od niego tego nie oczekuje a już zwłaszcza nie producenci bo by z torbami poszli
                                            Pozdrawiam
                                            perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Skfarek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 4795
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez perfex
                                              "Witamy Króla Lawet"
                                              to byłaby wreszcie królewska para, bo Renault Laguna II (przedliftowa) ma tytuł "Królowej Lawet" co zresztą ma odzwierciedlenie w cenach używanych :diabelski_usmiech

Nie wiem czy zauważyliście ale Renault robiło ostatnio kampanię reklamową pokazującą trwałość ich produktów (ta o historii rodzin jeżdżących Renówkami, z tego co pamiętam hasło reklamowe też nawiązywało do trwałości).

Co do image`u to Ford w Polsce niby nie ma opinii najtrwalszego (Ford g wart a Fiat itd.) a mimo to jednak z tego co pamiętam to Focus właśnie był najczęściej wybieranych samochodem flotowym parę lat temu (nie wiem jak teraz), tak samo jak Transit.

Ale jak piszesz odpowiedni marketing i PR też robią swoje i przy odpowiedniej kasie można wypromować wszystko np. rozcieńczony jogurt jak panaceum na choroby (Actimel).

A nawiązując do wspomnianego koncernu to w Polsce nie wiedzieć czemu próbuje się on pozycjonować jako "lepszy" gdy tymczasem np. w Niemczech jest na jednej pozycji z konkurencją jak np. Oplem (tez ostatnio czytałem że im walnęło i chcą być "lepsi" i "premium") lub właśnie Fordem.
                                              Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                              6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                              Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Flame
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 898

Jak zawsze u Forda...koszmar.
                                                ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• sebastian7905
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 3488
                                                  • Volkswagen

A i w Niemcach mówią (JEDE LORD FARTH EIN FORD) co znaczy Każdy lord jeździ Fordem
                                                  Sebastian
                                                  Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

Pracuję...