VW GOLF VII

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Dziś oglądałem i siedziałem w Golfie VII. Kurcze, jak ja nie lubię golfów to muszę uczciwie przyznać ze 7-mka robi wrażenie !!
    Dość fajna, jak na Golfa stylistyka - agresywne przednie reflektory i takie też tylnie.
    wnętrze - no kurcze, taaaaakie materiały w tej klasie :shock: naprawdę jest bardzo dobrze. Tam gdzie powinno być miękka jest miękko. Tam gdzie powinna być wykładzina jest wykładzina. Naprawdę jestem pod wrażeniem.
    A najbardziej mi się spodobały maga wręcz wygodne i mega trzymające fotele, a właściwie prawie kubły, w wersji highline. Naprawdę mistrzostwo świata !!! Szkoda, że moim Superbie II takich nie będę miał
    Co do jazdy , to jeszcze nie jeździłem. Umówiłem się na przyszły tydzień wiec wtedy soc skrobnę.
    W każdym razie pomiędzy Golfem Vi a VII jest przepaść jeśli chodzi o stylistykę i materiały (na korzyść 7-mki oczywiście )
    Golf 7 to pierwszy Golf który mi się podoba i którego mógłbym mieć.
    Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
      W każdym razie pomiędzy Golfem Vi a VII jest przepaść jeśli chodzi o stylistykę i materiały (na korzyść 7-mki oczywiście )
      Golf 7 to pierwszy Golf który mi się podoba i którego mógłbym mieć.
      to widac nie siedziales w Golfie VI ;-P

Przepasci nie ma... bo niby czego pod wzgledem materialow mialaby dotyczyc?

Boczki drzwi, cala deska, siedzenia to sa dokladnie te same materialy tylko w nieco innym ksztalcie (nie liczac tego lakieru fortepianowego w niektorych wersjach). Ja NIGDZIE nie zauwazylem zeby w VII byly materialy lepsze niz w VI... i pisze to nie dlatego ze mam VI, tylko dlatego ze mnie to interesowalo - chcialem wiedziec co tam Niemcy pozmieniali. W VII dokladnie w tych samych miejscach co w VI sa miekkie materialy, tak samo jest mily material w schowku czy boczkach drzwi gdzie chowa sie rzeczy, itd. Oczywiscie samo wzornictwo jest nowsze wiec bardziej przyciaga wzrok. Ale jak piszesz o przepasci dot. materialow, to sorry, ale to wymysly :-)

Zeby byc jednak sprawiedliwym to jak podasz konkretne przyklady owej przepasci materialowej to az specjalnie raz jeszcze sprawdze :-))) W koncu mam VI w garazu, a VII w salonie 15 minut spacerem ode mnie.

Przepasc to jest miedzy materialami w Rapidzie a OCtavii :-)

Co do stylistyki to z kolei jak juz pisalem wczoraj - moja Zona nie odroznila ktory jest VI a ktory VII :-)))) ale motoryzacja sie nie interesuje...

Choc de gustibus non disputandum est - to moim zdaniem VII za bardzo przypomina VI.

Ma bardziej lekka linie, ale hmm w sumie trudno zmienic cos w VW na sile. To ich znak charakterystyczny ze kazda kolejna generacja jest lepsza od poprzedniej, ale zarazem nie ma zadnej rewolucji, tylko ewolucja...

ps. mam nadzieje, ze teraz zrezygnujesz z zamowienia Superba i przejdziesz na ciemna strone mocy :-))) i zakupisz w koncu prawdziwe auto - VOLKSWAGENA a nie te podrobke z kurakiem na znaczku :diabelski_usmiech

ps.2 zobaczysz ze jak sie przejedziesz to Ci sie Golf jeszcze bardziej spodoba...

ps.3 na forum na autogalerii toczy sie juz dosc wydumana dyskusja o Golfie VII ma juz ponad 70 stron... ale na 69 pojawila sie informacja, ze (uwaga) Golf VII w najtanszej wersji... ma belke skretna z tylu (???!!!???) czy ktos to moze potwierdzic lub obalic? Tam nawet jeden z redaktorow o tym pisze... ale w prospekcie o tym nie ma ani slowa....

tutaj link do tamtej dyskusji:

http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• idas
        Elegance
        • 2006
        • 828

Zamieszczone przez marlej108
        Przepasc to jest miedzy materialami w Rapidzie a OCtavii :-)
        Propo przepasci to szukam wieszaka samochodowego.
        Wyszukalem w google i na allegro dla marki VW oraz Skoda. Oto co dostalem:
        VW

Skoda

No jesli to jest prawda, to mamy przepasc panowie :diabelski_usmiech
        VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
        VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Koledzy, wczoraj wyczytalem na forum autogalerii, ze w wersji z silnikiem 1.2 tsi 85KM z tylu nie ma zawieszenia wielowahaczowego, ale jest... belka skretna. Myslalem szczerze mowiac ze to brednie, ale wlasnie pije poranna kawe i na forum Golfa VI gdzie powoli rozkreca sie dyskusja o nowym Golfie VII tez jest taka informacja...

wychodzi wiec na to ze najtansza wersja... ma byc faktycznie najtansza nawet w produkcji.

tak sie tylko zastanawiam czy to uczciwe ze VW nie daje tej informacji wprost w cenniku czy folderze???? Mi np. VW przysyla do domu swoj magazyn, gdzie jest piekny artykul o Golfie VII ... i ani slowa o tym....

Ciekawe jak to bedzie w Octavii III.... ktora przeciez ma tez ponoc miec silnik 1.2 tsi od ... 85 koni wg auto.cz..... czy tam tez bedzie belka z tylu????

ps. w VII w porownaniu z VI we wnetrzu jest troche wiecej elementow chromowanych/metalowych - co mi sie podoba - bo wyglada drozej :-) i mniej ponurawo.
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

to widac nie siedziales w Golfie VI
            no cóż skoro tak twierdzisz
            Przepasci nie ma..
            Oj jest, jest !

[ Dodano: Sro 07 Lis, 12 06:46 ]
            Boczki drzwi, cala deska, siedzenia to sa dokladnie te same materialy
            W 7-mce są duuużo lepszej jakości.

[ Dodano: Sro 07 Lis, 12 06:46 ]
            Ja NIGDZIE nie zauwazylem zeby w VII byly materialy lepsze niz w VI...
            A ja i owszem.

[ Dodano: Sro 07 Lis, 12 06:47 ]
            Przepasc to jest miedzy materialami w Rapidzie a OCtavii
            A to też.

[ Dodano: Sro 07 Lis, 12 06:50 ]
            Co do stylistyki to z kolei jak juz pisalem wczoraj - moja Zona nie odroznila ktory jest VI a ktory VII
            A moja odrazu. Przy czym stwierdziła, że "ten poprzedni to jakiś taki nijaki".
            mam nadzieje, ze teraz zrezygnujesz z zamowienia Superba i przejdziesz na ciemna strone mocy
            Oszalałeś ?! Mam przepłacac za znaczek ?! Owszem Golf VII jest o.k. ale nie za cenę ... Superba
            ale na 69 pojawila sie informacja, ze (uwaga) Golf VII w najtanszej wersji... ma belke skretna z tylu (???!!!???) czy ktos to moze potwierdzic lub obalic?
            Jak wrócę z pracy to rzucę okiem do katalogu.
            Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 4976
              • Octavia III (5E3)
              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
              Przepasci nie ma..
              Oj jest, jest !
              ciezar dowodu ciazy na twierdzacym... wiec dopoki nie podasz czego dotyczy owa przepasc to uznaje to za czyste fantasmagorie i wymysly ;-)

ps. ide dzis lub jutro odebrac dodatkowe lusterko wsteczne do obserwacji pasazerow z tylu, co w moim przypadku sprowadzac sie bedzie do obserwowania Potomka, ktory ma w ciagu dwoch miesiecy (a wlasciwie to juz nawet mniej...) nadejsc. W kazdym razie te lusterko odbieram wlasnie w salonie VW wiec pewnie sobie jeszcze raz obejrze (to bedzie juz 3 raz...) Golfika VII, poza tym chce sie upewnic na 100% ze tam z tylu w wersji z silnikiem 1.2 tsi 85 kucy jest ta nieszczesna belka, a nie multilink; w kazdym razie - serio jak podasz gdzie Twoim zdaniem jest przepasc jakosciowa (czyli materialowa) to sie temu bardzo uwaznie przyjrze... Ja nic takiego nie zauwazylem, za wyjatkiem wiekszej (ale w rozsadnej) ilosci elementow chromowanych/metalowych. Wykonczenie schowka, wnetrz kieszeni w drzwiach, material na desce, boczkach drzwi, obicie podlokietnika - to sa te same materialy co w Golfie VI... dlatego jesli wskazesz DOKLADNIE gdzie ta "przepasc" to bardzo chetnie bede badal, ale cos mi sie wydaje, ze mnie tylko prowokujesz :P

ps. DOPISEK:

hehe na forum Golfa VI juz sie powoli zaczynaja klocic czy VII lepsza niz VI czy nie...

Twoja Zona piszesz ze powiedziala, ze "ten poprzedni to jakiś taki nijaki"... a koles na forum VI z kolei napisal, ze: "Zwróciłem dzisiaj uwagę, iż nowy Golf ma ewidentny błąd konstrukcyjny. Przetłoczenia blach przy połączeniu tylnej lampy, błotnika i słupkiem C są wyraźnie niedopracowane. Na ciemnym lakierze wydaje się, że to jakieś wgnioty a nie linia nadwozia. Zaskakujące niechlujstwo. Stojący obok Golf VI wyglądał wręcz posągowo i dużo ...... porządniej."

dla jednych nijaki, dla drugich posągowy... ;-)))
              Co czlowiek to inny gust. Mi (moze nie powinienem tego pisac...) zewnetrznie i od Golfa V, i od VI i od VII bardziej podoba sie ... Octavia II :-))))))))) serio :-) Bo jest bardziej masywna (a ja lubie takie auta sprawiajace wrazenie solidnosci - ciezkosci) i bardziej w stylu limuzyny.

ps. Big, prosze nie mydl mi oczu, ze kupisz Superba a nie Golfa... Juz wiem ze polknales bakcyla i po jezdzie probnej bedziesz myslal juz tylko o Golfie VII (na dodatek bedziesz mogl sie na mnie wyzywac ze kupilem VItke ;-) Tak, tak - wiem ze Golf kosztuje tyle co Superb (i pewnie jest gorzej wyposazony) ale wiesz - to GOLF, to VOLKSWAGEN, DAS AUTO...

Popatrz - tu masz taka piekna oferte....

ps. a tak na serio to popatrzcie na te zdjecia Golfika za bagatela 82.900 zl - przeciez on wyglada bardzo podobnie do Golfa VI... Praktycznie osoba nie znajaca sie na motoryzacji nie bedzie w stanie je odroznic...

Big, Kolego - gdzie ta "przepasc" w stylistyce...??? Ja naprawde przepasci nie widze..., widze ewolucje w strone bardziej ostrych linii (co jest fajne) i wiekszej lekkosci nadwozia (co mi sie juz nie podoba, bo nie lubie jak auto wyglada, hmm - delikatnie...). Wiec ewolucja - tak, przepasc - zdecydowanie nie (no bo gdzie?).

ps.2 to jakiego tego Golfika zamowisz, co? :diabelski_usmiech
              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ketivv
                L&K
                • 2011
                • 1155

Bo jest bardziej masywna (a ja lubie takie auta sprawiajace wrazenie solidnosci - ciezkosci) i bardziej w stylu limuzyny.
                to Golf VI co ma z limuzyny w sobie ?

przeciez on wyglada praktycznie tak samo jak Golf VI
                wygląd to nie wszystko :-)
                technicznie golf VI a VII to jednak inne auta
                choćby dlatego, że są na innej płycie
                jest lżejszy, szerszy, dłuższy, niższy
                technicznie to inne auto

Komentarz

• marlej108
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 4976
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez ketivv
                  Bo jest bardziej masywna (a ja lubie takie auta sprawiajace wrazenie solidnosci - ciezkosci) i bardziej w stylu limuzyny.
                  to Golf VI co ma z limuzyny w sobie ?
                  Tyle samo co Fabia... ;-P

mi sie podobaja po prostu auta w stylu limuzyny, hatchbacki tak sobie...

Zamieszczone przez ketivv
                  przeciez on wyglada praktycznie tak samo jak Golf VI
                  wygląd to nie wszystko :-)
                  technicznie golf VI a VII to jednak inne auta
                  choćby dlatego, że są na innej płycie
                  jest lżejszy, szerszy, dłuższy, niższy
                  technicznie to inne auto
                  Jasne, tyle ze Big napisal o przepasci w stylistyce - zobacz posty w tym watku.

A ja tej przepasci za cholere nie widze... widze ewolucje :-)

ps. co do techniki to sie nie wypowiadam, bo... hmm... ja sie boje nowosci ;-))) i o ile Golf Vi to tak naprawde technicznie Golf V... czyli konstrukcja juz sprawdzona, to VII moze bedzie super bezawaryjna a moze nie - zobaczymy jak to bedzie funkcjonowac. Moze w koncu silniki tsi beda lepsze - ponoc sa wg magazynu VW co mi przyslali - "nowe"... w artykule w Motorze sprzed tygodnia bylo o wadach silnikow tsi i na koncu informacja, ze cos musi byc na rzeczy skoro VW w nowym Golfie, Audi A3 i tak dalej wprowadzil nowe silniki tsi, przekonstruowane... (????).
                  ps.2 co Wam sie tak wszystkim podoba ze samochod jak nizszy to ladniejszy? Przeciez trudniej sie wsiada czy montuje fotelik dla dziecka... :-))) i jeszcze ja mam potem wrazenie ze siedze dupa na ziemi - kolega ma Civica z 1999 r. obnizonego... jak obok stoi Fabia II to wyglada prawie jak minivan jesli chodzi o wysokosc hehe ;-)
                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• perfex
                    L&K
                    • 2005
                    • 1117

ciekawi mnie swoja droga czy klimatyzacja w Golfie VII napelniana jest normalnym dotychczasowym czynnikiem chlodzacym, czy tą trucizną ktora miala byc produkowana w Chinach i o ktorej pisali w Auto Swiat Poradnik.... moze ktos wie???
                    Ale fajnie mieć takie problemy... A co to za różnica jaki masz czynnik w klimatyzacji ?? To nie jest do picia :lol: Tak samo można drążyć jakie są szkodliwe metale ciężkie w katalizatorze albo jaki tyfus dolewają do gumy z której robią opony...
                    Pozdrawiam
                    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Skfarek
                      RS
                      • 2010
                      • 4795
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

perfex, taki że ta trucizna jest mocno łatwopalna i w przypadku rozszczelnienia układu, o co nie tak znowu trudno może być niezłe kuku :wink:
                      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

Zamieszczone przez Skfarek
                        perfex, taki że ta trucizna jest mocno łatwopalna i w przypadku rozszczelnienia układu, o co nie tak znowu trudno może być niezłe kuku :wink:
                        Całe szczęście że jest na ten problem jedno rozwiązanie.. :roll:
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• marlej108
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 4976
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez perfex
                          ciekawi mnie swoja droga czy klimatyzacja w Golfie VII napelniana jest normalnym dotychczasowym czynnikiem chlodzacym, czy tą trucizną ktora miala byc produkowana w Chinach i o ktorej pisali w Auto Swiat Poradnik.... moze ktos wie???
                          Ale fajnie mieć takie problemy... A co to za różnica jaki masz czynnik w klimatyzacji ?? To nie jest do picia :lol: Tak samo można drążyć jakie są szkodliwe metale ciężkie w katalizatorze albo jaki tyfus dolewają do gumy z której robią opony...
                          Nie wiem. wolalbym jednak zeby na mnie nikt nie testowal swoich pomyslow i zeby mi z kieszeni nie wyciagali przy tym za duzo pieniedzy...

moze sobie warto cos tam poczytac:

ps. Kolego Perfex - z co Ty masz w ogole w podpisie za dziwaczny napis??? OCTAVIA HTP???? zrobiles moda... w dol? na 1.2 htp??? :diabelski_usmiech
                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• perfex
                            L&K
                            • 2005
                            • 1117

ps. Kolego Perfex - z co Ty masz w ogole w podpisie za dziwaczny napis??? OCTAVIA HTP???? zrobiles moda... w dol? na 1.2 htp??? :diabelski_usmiech
                            Staaare dzieje. To była 1.8T z modem w górę raczej na jakieś 192KM. A htp ?= bo zawsze mnie bawiło że w tych beznadziejnych fabiach htp oznaczało bodajże High Torgue Power :lol: Wszystko można znaleźć w takiej fabii tylko nie power i torgue :lol:
                            Pozdrawiam
                            perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Yarek
                              Elegance
                              • 2005
                              • 992

Staaare dzieje. To była 1.8T z modem w górę raczej na jakieś 192KM. A htp ?= bo zawsze mnie bawiło że w tych beznadziejnych fabiach htp oznaczało bodajże High Torgue Power :lol: Wszystko można znaleźć w takiej fabii tylko nie power i torgue :lol:
                              High Torque Performance

a w zmotanych 1.8T oznacza High Turbo Pressure :szeroki_usmiech
                              . pzdr Jarek
                              aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• ketivv
                                L&K
                                • 2011
                                • 1155

mi sie podobaja po prostu auta w stylu limuzyny, hatchbacki tak sobie...
                                to czemu jeździsz ikoną hatchbacków czyli Golfem ?

co Wam sie tak wszystkim podoba ze samochod jak nizszy to ladniejszy?
                                obniżony jest poziom dachu, prześwit pod autem w Golfie VII jest nawet nieznacznie większy jak w Golfie VI
                                celem obniżenia linii dachy miało być obniżenie spalania i szumu przy większych prędkościach

Komentarz

• perfex
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1117

Zamieszczone przez Yarek

High Torque Performance
                                  Performance - jeszcze lepiej :haha:
                                  Pozdrawiam
                                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• marlej108
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 4976
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ah, ok :-)

tak hehe HTP - High Torque Performance :-))) to faktycznie byly "nieziemskie" silniki... :-))) nazwa pasowala do nich "idealnie" ;-)))

ps. kiedys na forum Fabii ktos okreslil te silnik mianem - silnikow dla osob nienormalnych ;-)))) zapamietalem to do dzis hehe ;-)))
                                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• K4mils
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 278
                                      • Renault

Hovno To Pojede
                                      Ale ok, bo odbiegamy od tematu Panowie
                                      B5 FL 1.9 TDI '05
                                      Clio II 1.2 16V '04

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez K4mils
                                        Hovno To Pojede
                                        rewelacja :szeroki_usmiech

ps. koniec OT z mojej strony :-)
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• rowerek
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 449

Nowy Golf najwyraźniej przypadł ludziom do gustu:
                                          Blogger jest narzędziem oferowanym przez firmę Google, służącym do publikowania blogów i łatwego dzielenia się swoimi przemyśleniami z całym światem. Blogger ułatwia publikowanie tekstu, zdjęć i filmów na blogu osobistym lub blogu zespołu.

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez rowerek
                                            Nowy Golf najwyraźniej przypadł ludziom do gustu:
                                            http://carscoop.blogspot.com/2012/11...40000-pre.html
                                            No ba :-) w koncu to Das Auto a nie jakas tandeta z Czech.... :P

a tak na powaznie to popatrzcie na fotke na stronie www z tego linka... tam ludzie trzymaja flagi... zobaczcie kto trzyma polska flage! haha tak, tak... mlody chlopak w dresie adidasa czarnym ze zlotymi (?) paskami... :-)))))))))))))))))))))))))))
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Skfarek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 4795
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

I do tego z dołu widać dźins + kościółkowe świecące lakiery - no klasse
                                              Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                              6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                              Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• shok
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2070
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Skfarek
                                                I do tego z dołu widać dźins + kościółkowe świecące lakiery - no klasse
                                                Ja nie wiem skąd w młodych ludziach pomysł ubierania się w dres na wszystkie okazje. Za granicą jak widzę gościa w za dużych spodniach, kapturem na głowie bez względu na pogodę i niedopałkiem w gębie to już wiadomo skąd jest ten osobnik. Aby się upewnić wystarczy odczekać chwilkę by usłyszeć jak mówi sam do siebie: kur.a jak ciepło lub kur.a jak zimno :lol:

Komentarz

• rowerek
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 449

Chyba nikt wcześniej nie zamieszczał cenników :?: (bo nie chce mi się szukać :diabelski_usmiech )

Golf VII 3d

Golf VII 5d

W ogóle w stos. do wersji niemieckiej to największą różnicą jest brak bi-xenonów w standardzie w Highline.

Dodatkowo polecam niemiecki katalog Golfa. Jak ktoś nie potrafi po niemiecku to chociaż sobie zdjęcia poogląda. Są fotki wszystkich zestawów audio, oraz deski każdej wersji wyposażenia. Ogólnie polecam. Ja dostałem polski, ładnie wydany ale baaardzo okrojony i się nawet do niemieckiego nie umywa.

Katalog Golf VII (j.niem.)

Komentarz

• Enriquez
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 7685
                                                    • Superb III (3V3)

te silniki to jakaś kpina, najmocniejszy 150 KM ???
                                                    Pozdrawiam
                                                    Marcin

Komentarz

Pracuję...