Co nie zmienia faktu, że na ulicach w mej okolicy ostatnimi czasy pojawiło się sporo Octavii 3 (praktycznie już wszystkie kolory na żywo widziałem ) co nieco Rapidów i całkiem dużo Dacii Lodgy. Clio nowe także rzuca mi się w oczy od czasu do czasu, a coraz to więcej Chevroletów Aveo widuję. Natomiast na Toyotę zacznę z ciekawości zwracać uwagę skoro niby tak wysoko w statach jest.
Pierwsze miejsce sprzedazy aut w sierpniu zajal VW, drugie Toyota, Skoda dopiero trzecia...
Nic dziwnego, jak Toura nie ma, resztówki O2 wyprzedane, O3 droga.
[ Dodano: Wto 03 Wrz, 13 23:25 ]
A może to jest tak, że chłopaki w VW stwierdzili, że Polska jest już odpowiednio bogata na Volkswageny i dlatego promują tu VW, Skodę wycofują na inne rynki wschodzące - Białoruś, Ukraina, Rosja? Skoda ma zresztą na Ukrainie i w Rosji fabryki. Kilka lat temu na Ukrainie widziałem tylko 2 rodzaje aut - stare łady żiguli i luksusowe superauta, prawie w ogóle nie było przyzwoitych popularnych aut europejskich typu fiat, opel, a więc idealny rynek dla Skody. Może nawet mają tam Toura z darmową instalacją gazową LPG??
Niezależnie od marki i modelu - Forum OCP - najlepsze forum samochodowe w Polsce.
A może to jest tak, że chłopaki w VW stwierdzili, że Polska jest już odpowiednio bogata na Volkswageny i dlatego promują tu VW
Radzę im zwolnić osobę odpowiedzialną za taką decyzję, zatrudnić drugą, bardziej ogarniętą i oszacować powtórnie szanse swoich produktów na terenie Polszy.
Zamieszczone przez test15510
Może nawet mają tam Toura z darmową instalacją gazową LPG??
to jest zalamanie sprzedazy...???[/b] bo to prawie o polowe mniej niz miesiac temu (w lipcu 3222 sztuki)!
Jak zobaczysz poprzednie lata (2007-2012) to zawsze w sierpniu było załamanie :szeroki_usmiech
Ludziska na wakacje kupują auta przed wakacjami, a sierpień to miesiąc najczęstrzych wyjazdów na urlopy.
Reszta się czai na wyprzedaże rocznika także X-XII zacznie się większy ruch
Zamieszczone przez marlej108
Pierwsze miejsce sprzedazy aut w sierpniu zajal VW, drugie Toyota, Skoda dopiero trzecia...
Jak tak dalej pójdzie to O3 będzie autem niszowym, po Lublinie dalej jeżdżą pojedyncze sztuki (i tak głównie salonowe i flotowe). Skoda promuje teraz Superba.
O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Urodziwa nie jest, Renault z Nissanem przewietrzyli magazyny i wyszła Dacia Duster FL. Ale za te pieniądze za jakie teraz jest to samochodu z 4x4 się nie kupi, chyba że używany.
O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Krotki komentarz: jakos sprzedazy Golfa wersja kombi nie zwiekszyla... - widac firmy wola chyba jednak Octavie, bo ponad 2/3 zakupow O3 to zakupy flotowe.
ps. dane uszeregowane wg wielkosci sprzedazy modelu
W 1 i 2 pozycji widać duże zakupy flotowe, zwłaszcza w 2 pozycji. Ale też w zestawieniu O3 vs Golf dla klientów indywidualnych też widać niewielką przewagę O3, to cieszy
Chociaż w Lublinie dalej można O3 liczyć na palcach, więc na razie mam rzadko spotykane auto. Chociaż nie rzucające się w oczy.
Komentarz