pojawił się najświeższy cennik z pełną specyfikacją
Nowa Fabia III...
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marlej108Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels369k?
To wiecej niz za OIII 1.4 TSI Ambition + pakiet Amazing, na wyprzedazy rocznikowej (normalnie 77k)
[ Dodano: Sob 22 Lis, 14 16:59 ]
Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez feels369k?
Aha, bodaj najważniejszym warunkiem jest klima na stary typ czynnika chłodzącego, bo ja nie uznaję tego pseudo eko-terroryzmu made in usa :diabelski_usmiechBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065Nie interesuje nas auto z placu. Chcemy mieć to co nam się podoba i pasuje, a nie ktoś tam po łebkach ustalił. BTW, 69k to kwota z cennika. Od tego trzeba by odjąć jakieś 4-6k
Z grubsza: radio Bolero, dwustrefowa klima auto, 6biegow manual, szyby elektr p+t, lusterka eletkr+podgrzewane, schladzany schowek, czujniki parkowania p+t, tempomat, przedni i tylni podlokietnik, skorzana kierownica z obsluga radia, ect.
Masz wiec sporo fajnych rzeczy i zostaje 8k roznicy, miedzy ta Fabia i O3, tam masz automat, tu masz 140 kucy (8.5 do 100, vmax 217).
Za te 8k, masz o wiele wieksze i bardziej komfortowe auto.
Widocznie potrzebujesz mniejsze auto i cena nie gra roli, spoko, rozumiem, niemniej z czysto finansowego punktu widzenia, zakup dla mnie nie ma sensu, skoro doplacajac 10% masz auto dwie klasy wyzej pozycjonowane, rowniez dobrze wyposazone, to bynajmniej nie jest zamiana z wypasionej Fabii na golasa O3.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3rozumiem, niemniej z czysto finansowego punktu widzenia, zakup dla mnie nie ma sensu, skoro dopłacając 10% masz auto dwie klasy wyzej pozycjonowane.
Tylko kolego jest jeszcze coś takiego jak miłość do motoryzacji, frajda z jazdy i indywidualne upodobania. czasem komuś nie potrzeba auta klas średniej, a chce mieć dobrze wyposażonego przedstawiciela klasy B koniecznie z automatem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Alez ja to rozumiem, kazde auto jest inne, jak ktos szuka miejskiego auta, nic mu po wielkiej O3
Sam szukam malego, taniego auta na miasto jako uzupelnienie O3.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065tak na szybko sobie zrobiłem konfig i wyszło mi 1.2TSI+DSG za 69k PLN. Ciekawe ile wyjdzie na początku przyszłego roku, bo decyzja w zasadzie podjęta. Chlip, chlip... Żegnaj 1.9 TDI VP...
Jak na moj - wywalic 69 tysiecy zlotych na maly plastikowy samochodzik z malym silniczkiem to bardzo duzo... i swoiste dziwactwo.
Z miloscia do motoryzacji raczej nie ma to chyba wiele wspolnego...
ZA TE SAME pieniadze mozna miec jesli chodzi o Skode - to np. Skode Yeti 1.2 tsi dsg w wersji ambition (po realnych rabatach)... albo Octavie 1.2 tsi dsg ambition (tez po rabatach).
Ale jak ktos lubi placic wiecej za mniej to kto mu zabroni... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
marlej108, mamy w domu SUV-a 2.2l diesel, 4.7m długości. Na dłuższe wycieczki odpowiedni. Potrzebny nam jest pojazd do miasta i max 30-50km od domu. Syrenka jest z automatem, wiec ten maluch też ma taki być. To warunek mojej Pani. Z moich zastrzeżeń jest klima na stary czynnik chłodzący, co w sumie ogranicza wybór do pojazdów z Germanii i pochodnych.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065marlej108, mamy w domu SUV-a 2.2l diesel, 4.7m długości. Na dłuższe wycieczki odpowiedni. Potrzebny nam jest pojazd do miasta i max 30-50km od domu. Syrenka jest z automatem, wiec ten maluch też ma taki być. To warunek mojej Pani. Z moich zastrzeżeń jest klima na stary czynnik chłodzący, co w sumie ogranicza wybór do pojazdów z Germanii i pochodnych.
To jak z alkoholem - jedni nie pija, inni pija wszystko, z kolei milosnicy wina moge sie krzywic na piwo i odwrotnie.
ps. co do czynnika w klimatyzacji (preferencji starego) to w pelni popieram! :-)
ps.2 a juz nie lepszy Rapid wtedy tez ze skrzynia dsg? taki czerwony ze szklanym dachem i inna klapa bagaznika prezentuje sie zacnie, tyle ze tez dla mnie kosztuje zwariowane pieniadze...
Komentarz
-
-
marlej108, Rapid Spaceback TSI+DSG na start kosztuje 78k :shock: pogrzebali by mnie tu żywcem za taką herezję. Gdzie to tyle kasy wypakować za auto klasy B/C :lol: :?: trzeba mierzyć siły na zamiary i pojemność podwórka. Dość, że garaż robi za graciarnię, bo przy projekcie/budowie mnie nie było i wjazd jest, ale dla Malucha :evil:
Hmmm... Tak kombinuję, ale pewnie wersje F3 RS i Monte Carlo będą dopiero z rok po premierze modelu :?: trochę szkoda, ale będzie okazja do modzeniaBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Boze, 78 tysiecy za Rapida????!!!???
Gdzie kaftan bezpieczenstwa?!?! i psychiatra?!?!
:diabelski_usmiech
ps. ale na Rapida jest na pewno wiekszy Rabat - polecam lekture forum Rapida - podejrzewam ze 12.000 zl to nie musi byc nawet najwyzsza jego kwota... wiec wychodzi taniej niz ta Fabia...
Komentarz
-
-
Przesadzcie z tą wysoką ceną, w 2010 r. kupowałem F2 tuż po lifcie z 1.2 TSI ambition z 2 pakietami, trochę poniżej 50 tys. Teraz za tę cenę dostajemy dodatkowo znacząco lepszy konstrukcujnie i mocniejszy silnik, 6. bieg, lepsze wyniki w testach zderzeniowych, hamulec multikolizyjny, lampkę z tyłu, skórzaną kierownicę, radio z SD i bluetooth, czujnik zmierzchu, maxi-dot, głośniki z tyłu, kurtyny powietrzne, TPM, schowek na okulary, start-stop, haczyki na zakupy, dezaktywację poduszki pasazera z przodu - całkiem sporo, niektóre rzeczy to drobne pierdoły, ale przydatne a w F2 ambition trzeba było dopłacać. Teraz dodatkowo za 1 zł pakiet przeglądów i pakiet pogwarancyjny.
Osobiście wziąłbym jeszcze tempomat i byłbym zadowolony.
Wykastrowali półautomatyczną klimę (w f2fl już po roku zniknęła, ja się jeszcze załapałem) i beznadziejne soczewkowe reflektory z ambition i pakietów dla niej. Ciekawe czy zostawili opony o szer. 195 mm czy dali 185 jak w Polo.
Mam porównanie z Golfem VII - jego kabina na długość jest taka sama, a bagażnik z pełnowymiarowym kołem zapasowym to nieporozumienie - ok. 300 l, jak w F2 i F3. F3 nie jest głupim samochodem, zejdą z ceną 2-3 tys. i będzie całkiem ok.
Komentarz
-
Komentarz