Nowa Fabia III...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8030
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Maicroft
    boczek, ktory jest z twardego i skrzypiacego plastiku itd to jednak sa elementy z ktorymi masz stycznosc codziennie.
    Tak szczerze mówiąc to zauważyłem, że boczek w OIII jest twardy, tzn wiem że jest, ale mój łokieć spoczywa w tym miejscu gdzie jest akurat miękko. Co najciekawsze, więcej mi skrzypiało i "świerszczyło" w OII od nowości niż w OIII ( w OIII jest cisza) mimo że ma twarde zawieszenie i mam dodatkowo twardsze i niższe. W tej chili wprawdzie mam założone zimówki 195/65R15 z OII ale z ciśnieniem 2.4 bar (w OII miałem 2.2) we wszystkich kolach.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• feels3
      Rider
      • 2013
      • 348

Zamieszczone przez Tony065
      Zamieszczone przez feels3
      VW juz przeciez znaczy "auto dla ludu" , po co zmieniac tak dobra nazwe? :P
      VieśWagen już dawno przestał być autem dla ludu, nawet w Niemczech.
      To dla kogo teraz jest VW?

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez Maicroft
        Zamieszczone przez Big
        " To jest tylko samochód. Kupa blachy. On jest od jazdy, a nie od wyglądania" i wszystko byłoby o.k. gdyby nie to, że ci sami ludzie w stosunku do nowych aut potem piszą, że a to na boczkach brak materiału, a to plastik twardy, a to podłokietnik z "ceraty" itd.
        Przeszkadza, bo zycie spedzasz w aucie, a nie na jego ogladaniu, no chyba ze jest odwrotnie, to wtedy srodek moze byc byle jaki.

Jednak gdy juz jestes w srodku, to podlokietnik z ceraty, do ktorego lokiec sie latem klei, boczek, ktory jest z twardego i skrzypiacego plastiku itd to jednak sa elementy z ktorymi masz stycznosc codziennie. To tak jak kierownica, przeciez moglaby by byc z chudego plastiku, jednak gro osob woli skorzana gruba kierownice, ktora zdecydowanie wygodniej trzyma sie w rekach.
        Ale brud na tych twardych plastikach i kierownicy oraz tapicerce już nie przeszkadza
        Przepraszam cię bardzo, ale wolę miec twarde jak skała platiki, które będą czyste, niż mięciutkie, ale tak klejące się od brudu, że nie da się ich ... dotknąć. Wolę mieć plastikową kierownicę, która jest czysta i nie lepi się od brudu, niż skórzaną, ale tak wysyfioną, że po każdej jeździe brudzi dłonie (a niektórzy tak mają w swoich autach). A jeśli mam materiał na boczku to niech ten materiał daje się dotknąć bez usyfienia rękawa koszuli.
        No chyba, że ktoś nowe auto kupuje na okres 1roku i po tym czasie, zamiast wyczyścic porządnie wnętrze, po prostu zmienia samochód, to wtedy faktycznie miekkośc plastików i posiadanie tapicerki na boczku, będzie nie, ma dla niego fundamentalne znaczenie.
        Inaczej nie rozumiem nażekań na materiały, z których wykonane jest auto, skoro za kilkanaście tys. km. to auto bedzie przez własciciela zapuszczone tak jak gdyby miało 5 razy wiekszy przebieg.
        Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez AdamB
          Co najciekawsze, więcej mi skrzypiało i "świerszczyło" w OII od nowości niż w OIII
          pytam się co :diabelski_usmiech
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Dig Dug
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1306
            • Seat

Big, Tak się uparłeś tej czystości. OK, to ważne, ale od częstego i dokładnego mycia deska Ci nie zmięknie, kierownica nie będzie grubsza i przyjemna w dotyku jeśli nie skórzana itp. itd.

Więc spokojnie, najpierw materiały, a później kwestia zbania o nie. Tak jak Ty uważasz, że przyczepiamy się do jakości, a później niektórzy nie szanują tego, tak my możemy uznać za odstepstwo on normy nadmierne mycie i bawienie się z autem.

Ja mam auto czyste wewnątrz i na zewnątrz, ale nie bawie się w detaling, a auto i tak wygląda pod kątem czystości jakby tydzień temu wyjechało z fabryki, a nie miało 7 lat, jedynie do bagaznika jestem bardziej wyrozumiały, ale i tak kocyk ułozony na dnie :P .
            Ludzie zlewają temat czystości po czasie, bo średnio kierowcy dbają o auto póki czuć nowością rok, dwa.
            Była O1 jest F2.

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

Nie wiecie czy gdzieś w Warszawie lub Katowicach można zobaczyć i objechać kombi z dieslem?
              Adam... Używam:
              Rolka: e11FL 97KM/130Nm
              Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• mirek_p11
                RS
                • 2010
                • 6630
                • Volkswagen
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

test FIII Combi

Dvě deci dolů zapřičiněné přechodem na tříválec vrcholného TDI radost nedělají. Kombi třetí generace je ale jako takové ve velmi slušné kondici.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                Fotki

Komentarz

• klarus
                  RS
                  ModeratoRS
                  • 2013
                  • 5392
                  • Octavia III combi (5E5)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dzisiaj lookałem i macałem F3 i F2 w salonie wraz z kolegami z OCP... No i, przy F3 to F2 wygląda jak bida :shock: Tylko ta cena F3... :shock: Podobnie reagowali inni kupujący na cenę :shock: Tylko dwóch fajnych dziadków, z błyskiem w oku rozprawiało o bajerach w F3 :szeroki_usmiech

Komentarz

• Tony065
                    RS
                    • 2009
                    • 2487
                    • Octavia I (1U2)
                    • ARX 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez klarus
                    Dzisiaj lookałem i macałem F3 i F2 w salonie wraz z kolegami z OCP... No i, przy F3 to F2 wygląda jak bida :shock: Tylko ta cena F3... :shock: Podobnie reagowali inni kupujący na cenę :shock: Tylko dwóch fajnych dziadków, z błyskiem w oku rozprawiało o bajerach w F3 :szeroki_usmiech
                    jeszcze parę tygodni i F2 przejdzie do historii w salonach. Skończy się to gadanie i porównywanie starego i nowego modelu. To tak jak porównywać byłą i obecną kobietę :diabelski_usmiech
                    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                    @ by Tune-up Gdańsk
                    TDI VP++ i jeszcze rośnie
                    Antek

Komentarz

• mirek_p11
                      RS
                      • 2010
                      • 6630
                      • Volkswagen
                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ecGl5w86p_Y[/youtube]

Fotki
                      Fotki

Komentarz

• klarus
                        RS
                        ModeratoRS
                        • 2013
                        • 5392
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Tony065
                        Skończy się to gadanie i porównywanie starego i nowego modelu. To tak jak porównywać byłą i obecną kobietę :diabelski_usmiech
                        ha ha ha ha, w moim przypadku akurat przykład trafny , ale generalnie rzecz biorąc, to co napisałeś wcale nie jest takie oczywiste... :diabelski_usmiech
                        i jeśli wierzyć psychologom, kobiety porównują częsciej, i często to nie ten obecny jest lepszy :diabelski_usmiech

Komentarz

• Dig Dug
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 1306
                          • Seat

klarus, Dobrze powiedziane :diabelski_usmiech
                          Była O1 jest F2.

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8160
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie śledziłem tego wątku, nie widziałem na żywo..nie macałem ale z tego filmiku to pierwsza fabia, która z wyglądu mi się podoba.

Komentarz

• kapi
                              L&K
                              • 2009
                              • 1174
                              • Fabia combi

kolega SID z FCP ( Fabia Club Polska) otrzymał do testowania w Krakowie F3-ke .... widziałem, siedziałem, ogólne wrażenie - czekam na kombi
                              opis testu zamieścił na FCP-owym portalu : http://fcp.pl/
                              oczywiście - do testowania była bogata wersja, jeśli sporo elementów cenotwórczych wypadnie z samochodu, będzie bardzo funkcjonalnym samochodem - i bardzo popularnym.
                              OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• DJ MŁODY
                                RS
                                • 2007
                                • 5908
                                • Octavia II (1Z3)

kapi, i zmów nic nie powiedziałeś że jedziesz - nieładnie

ja również czekam na combi i będzie test
                                pozdrawiam Adam
                                Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8160
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A te FIII kombi sa juz w salonach?

Komentarz

• DJ MŁODY
                                    RS
                                    • 2007
                                    • 5908
                                    • Octavia II (1Z3)

lada chwila :wink:
                                    pozdrawiam Adam
                                    Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• mirek_p11
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 6630
                                      • Volkswagen
                                      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

już jadą

[ Dodano: Nie 18 Sty, 15 20:34 ]
                                      piotrek_os, musisz zadzwonić do ASO i się dowiedzieć. W trójmieście ma być już w tym tygodniu.

Fotki
                                      Fotki

Komentarz

• rX
                                        Ambiente
                                        • 2011
                                        • 154

Piękny widok

Komentarz

• kapi
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1174
                                          • Fabia combi

Zamieszczone przez DJ MŁODY
                                          kapi, i zmów nic nie powiedziałeś że jedziesz - nieładnie

ja również czekam na combi i będzie test
                                          ale F3ka do mnie przyjechała a nie ja do niej :-)
                                          Trafiłem sie z Sid-em w Krk.
                                          OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• Turbo? O kurwa

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=goRg7pB5Ui0[/youtube]

Komentarz

• Maciek_H
                                              Rider
                                              • 2006
                                              • 320

Zamieszczone przez namo
                                              Nie, no padłem po prostu :lol:
                                              Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
                                              ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
                                              http://www.termowizja.bielsko.pl/

Komentarz

• moim zdaniem świetnie wygląda

Komentarz

• klarus
                                                  RS
                                                  ModeratoRS
                                                  • 2013
                                                  • 5392
                                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez namo
                                                  rewelka :haha:

Komentarz

• Dig Dug
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 1306
                                                    • Seat

namo, Źle słyszałeś, przecież koleś mówi "o kurde".

A poza tym, byłem wczoraj w salonie, ogladałem i jeździłem F3 1.2 TSi 110KM 6b, niebieski RS.
                                                    I jako uzytkownik F2 powiem tak. Wizualnie auto bardzo ładne, na pewno ładniejsze od F2. Ogladałem wersje Style. W sumie, to w tej wersji wyposazeniowej przód z zewnątrz wygląda lepiej niż O3 w wersji bez xenonów.
                                                    Wnętrze jest plastikowe jak w Rapidzie. Hmm boczki drzwi są jakie są, ale w sumie to w F3 nie przeszkadzają. Deska jest na tyle ładna, że na niej się skupiamy. Nie ma przyrostu na jakości materiałów, ale jest przyrost na urodzie w stosunku do F2. Ta twardość w Rapidzie drażni, ale w F3 już nie.
                                                    Bagaznik bez zmian. W F2 ma 315, a nie 300 jak napisał w teście kolega z fcp, ale nieważne bo, te 15 litrów giną. Bagaznik był mały i jest mały.

Niestety muszę się przyczepić do przestrzeni nad głową i ustawienia kolumny kierowniczej.
                                                    O ile w F2 jeżdżę na max podniesionym siedzeniu i maks podniesionej kierownicy, to w F3 takie same ustawienia nie dają możliwości użytkowania auta. Jak dam siedzenie maks do góry to raz nie mogę wysiadać, bo prawa noga blokuje mi się o kierownicę, a dwa przy wysiadaniu walę głową o sufit. Muszę dość znacznie obniżać siedzenie, by uzyskać podobny do F2 komfort wysiadania. Jak uzyskam juz względny komfort na głowę, to kierownica dalej mnie uwiera i musze jeszcze dwa kliknięcia w dół dać. Pod tym względem jest gorzej, ale to kosztem niższego auta i szerszego. No cóż coś za coś, albo wyglad F3, albo komfort wsiadania i wyższego siedzenia F2.

Z tyłu jest praktycznie to samo jeśli chodzi o kolana. Nad głową jest ok, bo nic nie reguluje i głowa przechodzi pod górną krawędzią drzwi, a dodatkowo jest trochę szerzej i czuć to. Z tyłu byłoby super jakby doszło z 5 cm.

Hałas, potwierdzam to co napisał kolega z fcp jest lepiej. Cicho, zawieszenie pracuje sztywniej. Czuć to.

Silnik, to wiadomo zbiera się, lekkie auto wiec czego chcieć więcej.

Reasumując F3 jest dużo ładniejsza od F2, fajniejsza w środku wzorniczo, przestronniejsza na szerokość. Sprawę boczków można oleć i w sumie w przypadku F3 teraz widzę, że to czepialstwo.
                                                    Tu naprawdę zrobili wg mnie większy postęp w stosunku do F2 niż O3 w stosunku do O2 Fl.

Jakbym miał kupować jeszcze raz małe auto i nie zwracałbym zbytnio uwagi na koszty, to z pewnościa byłaby to F3 1.2 TSi 110KM. :szeroki_usmiech
                                                    Była O1 jest F2.

Komentarz

Pracuję...