piramida, 316 KM i moment z kosmosu - 516 Nm
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piramidaWidzieliście co octa RS 314konna robi z takiego superba 0-200? Niezły przeciąg :diabelski_usmiechPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotestW sumie to O3 RS powinna być najszybszą Skodą
Ale coś o 4x4 nie słychać...... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez domino_ELZamieszczone przez metrotestW sumie to O3 RS powinna być najszybszą Skodą
Ale coś o 4x4 nie słychać.RS Stage 2 335/450
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez metrotest
Czy wszystkie automaty tak mają, może wystarczy zrobić remap skrzyni?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
maro rs, Czyli LC jest dalej, hmm wydawalo mi sie ze dawno temu w pierwszych DSG dzialalo to lepiej, chociaz moze juz nie pamietam.
VW boi sie hybryd, konkurencja wprowadza..
Ford zaprezentowal Mondeo Hybryd.
Motor 2.0 187KM FWD 4 drzwiowy ze skrzynia eCVT - miasto 2.8l, poza miastem 5.0, predkosc max 187km/h - cena 130 500zl
Teraz biore zwykle Mondeo 1.5 EB automat 160KM 5 drzwiowy - miasto 8,7, poza miastem 4,9l, predkosc max 214km/h - cena 120 500zl
I teraz zastanawia mnie jak wyliczone jest to pierwsze zuzycie paliwa. 2.8l przez pierwsze 100km, gdy wyladujemy calkowicie akumulator, jesli w miedzyczasie nie uda mu sie doladowac, to kolejne 100km bedzie juz pewnie ze zuzyciem na poziomie min 8l. Jesli beda sprzyjajace warunki i odzysk energii bedzie dzialal skutecznie to jak najbardziej caly zbiornik benzyny po miescie wyjezdzimy ze zuzyciem na poziomie 3l Pb. Dobrze mysle, czy sie jednak myle ??
Roznica w cenie nie jest wielka w porownaniu z innymi. Przy sprzyjających warunkach taka hybryda zacznie zarabiac na siebie po przebiegu okolo 40-50kkm. To jest w sumie rok jazdy na taxi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez metrotest
Czy wszystkie automaty tak mają, może wystarczy zrobić remap skrzyni?
Komentarz
-
-
Maicroft, to nie jest jakaś bardzo duża zwłoka, ale jednak jest. Przy starcie spod świateł przygotowany kierownik z manualem ruszy zauważalnie wcześniej.
Inna sprawa, że w praktyce dsg do tej setki jest szybsze tak do 0,5 sekundy od ręcznej (no chyba że ktoś pół życia ćwiczy szybką zmianę biegów)."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
no jak mierzylismy racelogiciem to twoja na boxie robila 5.7 jak moj manual o 50 koni mocniejszy, opony masz seryjne nie?
tutaj wykres przespieszen aut 360-400 konnych
praktycznie jednostajne przyspieszenie z dsg w scirocco
mocno podkrecony saab 900, wlasciciel bardzo szybko zmienia biegi ale i tak widac przepiecia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maro rsAle nawet przy starcie z launch control jest tak: silnik wkręcony na 3 krpm czyli turbo pompuje, puszczasz hamulec, a auto chwilę stoi, nic się nie dzieje, auto obok z manualem już pojechało, i wreszcie... start.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez anomalZamieszczone przez maro rsanomal, tak, opony te same co Ty. kupujesz jakieś semi teraz?
nie wiem, 2 opony mam zjechane, ale nie wiem jakie bede mial felgi na lato
narazie wpada gwint w tym tyg i mysle nad upgradem wydechu
Jedziesz po wydechu na hamownie sprawdic czy cokolwiek dal ?RS Stage 2 335/450
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maro rsmarek106, musimy się kiedyś ustawić na kresce, to porównamy to w praktyce
Co do przeciągów ośką...chciałbym 4x4,ale głównie jeźdżę trasy i pięknie od 100 do 250 auto większość nawet mocnych 4x4 wyprzedza. A na krętym znów faza wejścia jeśli dobrze zrobiona kompensuje po części słabe wyjście. Oczywiście przy słabszym kierowniku 4x4,ale w sumie na ulicy to i tak nie ma co przesadzać.
Komentarz
-
-
marek106, ale chodzi mi o to, ile nadrobię później szybszą i "bezstratną" zmianą biegów. A co do zakrętów, praktycznie nie spotykam nikogo, kto by przejeżdżał je naprawdę szybko - sami mistrzowie prostej. Nieważne na ile kół mają napęd. Może za mało jeżdżę."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Nie ma szans nadrobić nadrobić szybszą zmianą biegów,bo ja podczas wolniejszej i tak się poruszam, a chyba nawet jakaś wartość przyśpieszenia nadal jest. Przynajmniej póki to nie jest z 5 na 6...
A Ty stoisz kiedy ja ruszam,więc przewagę zrobię za dużą. Tak to widzę. Miałem V gti z programem i ten start to jakiś śmiech na sali. Dlatego nie wziąłem dsg.
Komentarz
-
Komentarz