Zamieszczone przez skipper.u
AUDI A3 LIMOUSINE
Zwiń
X
-
AUDI A3 LIMOUSINE
Co myslicie o takim kompakto-sedanie?
Auto klasy premium , fajnie wykonczone , z fajnym silnikiem ... za niewielką kase mozna dostac , sprawdzalem w salonach są auta z 2013 r za niespelna 100 tys z fajnym wyposazeniem , navi , alu , różne pakiety itp, dziwnie troche to wyglada.
Na jakiej płycie jest to auto? To jest cos jak golf wielkosciowo w srodku czy mniejsze?Napisane za pomocą batonika KitKat
-
-
Re: AUDI A3 LIMOUSINE
Zamieszczone przez exportsubrippCo myslicie o takim kompakto-sedanie?
Auto klasy premium , fajnie wykonczone , z fajnym silnikiem ... za niewielką kase mozna dostac , sprawdzalem w salonach są auta z 2013 r za niespelna 100 tys z fajnym wyposazeniem , navi , alu , różne pakiety itp, dziwnie troche to wyglada.
Na jakiej płycie jest to auto? To jest cos jak golf wielkosciowo w srodku czy mniejsze?
Ps. Ale tu Ci powiedzą że Skoda leeepsza :|Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPrzeciez mamy tu kolege co kupil takie auto, moze sam napisze.
Lepsza gorsza, dalej Skoda zostanie autem dla ludzi aktywnych, a takie auto w SEDANIE do wozenia dupy i nic wiecej, bo luk bagazowy pozwala wlozyc co najwyzej zakupy, albo hulajnoge dla dziecka :wink:Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofttakie auto w SEDANIE do wozenia dupy i nic wiecej, bo luk bagazowy pozwala wlozyc co najwyzej zakupy, albo hulajnoge dla dziecka
A3 sedan to zwykle funkcjonalne auto w których nie przewieziesz szafy ot to wszystko
Komentarz
-
-
perfex, rower
Lepsza, nie lepsza - co kto woli/potrzebuje. Logo Audi, ładny design, lepsze wykończenie czy większy bagażnik, lepsze wyposażenie i mocniejszy silnik. Jeśli ktoś zastanawia się między tymi dwoma autami za ok 100tys. (bo to akurat kawałek przedziałów cenowych Octavii i A3 sedan który się pokrywa) to właściwie do tego się sprowadza wybór. Niestety dopłaty do silników w Audi są bardzo wysokie...a do dodatkowego wyposażenia jeszcze wyższe... :|
Komentarz
-
-
Zastanawiałem się nad A3 limousine, i to dosyć poważnie.
Już nawet nie patrząc na bagażnik, ilość miejsca w A3 a Octavii to niebo a ziemia, i to zadecydowało dla mnie na korzyść Octavii. Kupując Auto na dłuższy czas z zamiarem wożenia większej ilości osób niż samego siebie wybieram więcej miejsca.
Dodatkowo jednak Octavia jest tańsza z podobnym wyposażeniem ( nie mówie tu o jakości tego wyposażenia, bo Audi oczywiście ma lepszą ).
Sumując + i -, dla moich wymagań Octavia lepsza.
Komentarz
-
-
Gość
patrzac na auto w detalach wyglada ladnie, ale jak przgyladnac sie w calosci troche gorzej jednak o3 brzydsza (choc pewnie przestronniejsza), no chyba ze dobrze uposazona kombi :lol:
Ogolnie nie jestem za przeplacaniem za znaczek, ale tez isc zaparte i twierdzic ze skoda zawsze najlepsza nie bede bo Skoda byla dobra, ale OI :diabelski_usmiech
PS. Nowy golf plus bije dla mnie oba te auta :lol:
Komentarz
-
Widziałem kilkukrotnie nowe A3, w sedanie, na ulicach miasta. Przyznam, że nieco wtapia się w tłum Audi. Nie wiem czy to wada czy zaleta, prawdą natomiast jest to, że jak już się wyłuska, że to A3, to robi dobre wrażenie.... Właściwie można się nim zachwycić w pewien sposób. Octavia jeśli jest to wersja z ledami z przodu to jeszcze jest zauważalna. Normalna - zawsze łapię się na tym, że chyba minąłem nową O3 bo jest po prostu totalnie nijaka.
Osobiście rozważał bym to w ten sposób - jeśli potrzebujesz mocy i przestrzeni w bagażniku to O3 jest naturalnym wyborem a w tej cenie można mieć fajnie wyposażone 1.8TSI albo słabiej wyposażone RS 2.0 TSI. Jeśli to nie są priorytety, to Audi.
Komentarz
-
-
A ja sie ostatnio zdziwiłem jak zobaczyłem Rapida białego u siebie na osiedlu na ładnym felunku. Z boku niczym nie odbiegał od takiej A3 Limousine. Przód to inna bajka i A3 tam się wyróżnia, tyłowi się nie przyjrzałem. Niemniej patrząc na tego Rapida stwierdzam, że A3 za tę cenę z wyglądem Rapida do mnie by nie przemówił
Komentarz
-
-
wczoraj mnie mijal taki na autobahnie i mi rapida za bardzo nie przypominal. A dodam ze w srodku tez pewnie sie rozni :P
Dla mnie to bardzo dobry krok audi, bo na pewno zabrali odmiana tego modelu troche klientow octavii czy golfowi i innymJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
[quote="radekgw"Dla mnie to bardzo dobry krok audi, bo na pewno zabrali odmiana tego modelu troche klientow octavii czy golfowi i innym[/quote]
Na pewno... W końcu wiadomo, że target Audi to również potencjalni klienci Skody.
A3 Sedan w Niemczech w bazowej wersji - 24950jurków.
Octavia Elegance - 24390ojro.
Wbrew temu, co można by sądzić, Niemcy też nie są tacy bogaci, za jakich wszyscy ich mają. A jesli już są i stać ich na Audi, to w tym pojedynku na Octavię nawet nie spojrzą.
O Polsce nawet nie wspominam, bo wiadomo, że jesteśmy krajem 3. świata.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QgarA ja sie ostatnio zdziwiłem jak zobaczyłem Rapida białego u siebie na osiedlu na ładnym felunku. Z boku niczym nie odbiegał od takiej A3 Limousine. Przód to inna bajka i A3 tam się wyróżnia, tyłowi się nie przyjrzałem. Niemniej patrząc na tego Rapida stwierdzam, że A3 za tę cenę z wyglądem Rapida do mnie by nie przemówiłPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Naprawde jakosc tego wnetrza tak wzrosla w porownaniu ze Skoda czy VW ???
Za chwile okaze sie ze A3 sedan sorry limuzyna to model ze 3 klasy wyzej stojacy niz Audi A3 8V 3d lub 5d nie mowiac juz o cabrio. A6 ba.. A8 powinno sie chowac, bo na rynek wszedl model A3 LIMUZYNA
Jak patrze na A3 8L to jest to taki sam syf jak Octavia 1U czy Golf 1J :lol:
Komentarz
-
-
Jak ktos nie rozróżnia modeli to A3 wygląda jak a4
Ale ten nowy model, np biały zwraca uwagę, bardzo ładnie im się udał.
Natomiast siedziałem w srodku i to samochód dla singla albo pary z dzieckiem, bardzo mało miejsca.
I o ile jestem fanem audi to gdybym zamiast 75k na samochód miał wydać 100 to kupiłbym rskę.
Dla mnie osobiscie audi zaczyna sie od a6 avant :serduszka:
Komentarz
-
-
Ja z sentymentu do Audi brałem pod uwagę A3, a limuzynę ze względu na bagażnik, bo właśnie potrzeba zapakowania rodziny była dla mnie powodem kupna nowego auta. Niestety pod względem wielkości, to ta limuzyna nawet nie powinna być porównywana z Octavią - tu targetem może być jedynie Rapid - jedyny problem to kwestia silników i wyposażenia, bo tego co w A3 lim. nie dostanie się w Rapidzie. Kwestię wykończenia pomijam, bo to bardzo wględne. Jak swego czasu porównywałem Golfa 6 i A3 8P FL, to audi niczym nie odstawało od G6, a czasem wręcz G6 wydawało się być lepiej wykończone. Jaka jest różnica w wykończeniu między O3, G7 i A3 8V - mocno się nie przyglądałem, bo i tak A3 odpadło ze względu na wielkość.
Załóżmy jednak, że dla chętnego np. singla nie ma znaczenie wielkość, a wyposażenie - tu możemy, a nawet musimy wziąć O3 do porównania z A3, żeby mieć porównanie.
Okazuje się jednak, że przy podobnym bogatym wyposażeniu wg katalogu różnica wychodzi min.20tys (O3 Elegance 1.4TSI 140KM, DSG vs. A3 lim. 1.4TSI 150KM CoD, bo dostępny był z pakietami + DSG). Jeśli się do tego uwzględni rabaty, to różnica rośnie do min. 25tys. No można tyle zapłacić za "prestiż" jeśli kogoś stać i tak chce. Osobiście bym jednak biorąc pod uwagę Audi, brał Sportbacka, bo w porównaniu z O3 i dostępnymi pakietami dla A3, różnica maleje do 10tys. Dostajemy zgrabny, wystarczająco pojemny kompakt dla singla lub małej rodziny bez wózka i to z kategorii aut premium, ale jednak to nie "limuzyna".
Można też zniwelować różnicę w cenie unikając dodatkowego wyposażenia w A3. Ale czy wtedy taki A3 golas nadal jest taki premium i do tego limuzyna?
Komentarz
-
-
exportsubripp, a5 jest już dużo lepszą opcją. a3 jest poprostu małe i ciasne w środku, widziałem z bliska. Ci co piszą, że nie wozi się lodówki co tydzień, niech spróbują się zapakować na urlop choćby tygodniowy do tego auta z rodziną w komplecie....dla mnie porażka przestrzenna. Ale jeśli chodzi Ci o nowe auto o walorach rodzinnych, może faktycznie nowy golf plus = sportsvan, urósł i wygląda atrakcyjnie
[ Dodano: Pią 08 Sie, 14 22:18 ]
zapomnieliśmy o jeszcze jednym aucie, które stanowi konkurencje dla tego a3,nawet bardziej niż O3
jak ktoś chce niewielki kompakt "o zarysach rodzinnych" i pazurze i fajnych właściwościach i designie to za 90-100 miałby już seata leona fr st z 1.8 tsi 180 ps pod maską, bardzo ładnie doposażonego. audi a3 limousine jak widać z pierwszego linka doposażone to cena prawie 200 tysi....z tym samym silnikiem.
O3 jest większa od obu, ale zdecydowanie wolałbym nie przepłacać i kupić równie atrakcyjnego leona st fr, zamiast audika.przede wszystkim z dużo większym kufrem
Komentarz
-
Komentarz