AUDI A3 LIMOUSINE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario74
    Classic
    • 2011
    • 13

AUDI A3 LIMOUSINE

Zamieszczone przez skipper.u
    na karcie 32 GB mieści się ok. 5 godzin,
    To ile "warzy" twój plik 5min :?: że tylko 5 h na 32GB w jakim formacie masz ten zapis :?: Mio zapisuje w MOV i waga takiego pliku to w dzień około 330-350 MB
  • exportsubripp
    Rider
    • 2010
    • 304

AUDI A3 LIMOUSINE

Co myslicie o takim kompakto-sedanie?

Auto klasy premium , fajnie wykonczone , z fajnym silnikiem ... za niewielką kase mozna dostac , sprawdzalem w salonach są auta z 2013 r za niespelna 100 tys z fajnym wyposazeniem , navi , alu , różne pakiety itp, dziwnie troche to wyglada.
    Na jakiej płycie jest to auto? To jest cos jak golf wielkosciowo w srodku czy mniejsze?
    Napisane za pomocą batonika KitKat

Komentarz

• perfex
      L&K
      • 2005
      • 1117

Re: AUDI A3 LIMOUSINE

Zamieszczone przez exportsubripp
      Co myslicie o takim kompakto-sedanie?

Auto klasy premium , fajnie wykonczone , z fajnym silnikiem ... za niewielką kase mozna dostac , sprawdzalem w salonach są auta z 2013 r za niespelna 100 tys z fajnym wyposazeniem , navi , alu , różne pakiety itp, dziwnie troche to wyglada.
      Na jakiej płycie jest to auto? To jest cos jak golf wielkosciowo w srodku czy mniejsze?
      Za ok 100 tys stoją 1.8t z jakimiś dodatkami? To uważam za super cenę. Fajne auto na podłodze Golfa.
      Ps. Ale tu Ci powiedzą że Skoda leeepsza :|
      Pozdrawiam
      perfex

Octavia HTP

Komentarz

• exportsubripp
        Rider
        • 2010
        • 304

pimylil mi sie silnik ale to itak tanio jak na audi.

[ Dodano: Nie 13 Lip, 14 12:32 ]

tu jest jeszcze s-line. Powiem szczerze ze z wygladu robi robótke

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Przeciez mamy tu kolege co kupil takie auto, moze sam napisze.

Lepsza gorsza, dalej Skoda zostanie autem dla ludzi aktywnych, a takie auto w SEDANIE do wozenia dupy i nic wiecej, bo luk bagazowy pozwala wlozyc co najwyzej zakupy, albo hulajnoge dla dziecka :wink:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• perfex
            L&K
            • 2005
            • 1117

Zamieszczone przez Maicroft
            Przeciez mamy tu kolege co kupil takie auto, moze sam napisze.

Lepsza gorsza, dalej Skoda zostanie autem dla ludzi aktywnych, a takie auto w SEDANIE do wozenia dupy i nic wiecej, bo luk bagazowy pozwala wlozyc co najwyzej zakupy, albo hulajnoge dla dziecka :wink:
            A ci "aktywni" co wkładają do Skody?
            Pozdrawiam
            perfex

Octavia HTP

Komentarz

• ketivv
              L&K
              • 2011
              • 1155

Zamieszczone przez Maicroft
              takie auto w SEDANIE do wozenia dupy i nic wiecej, bo luk bagazowy pozwala wlozyc co najwyzej zakupy, albo hulajnoge dla dziecka
              bez przesady, znam takich co mają bagażniki wielkości naparstka a ich "aktywność" przekracza tzw. średnią wielokrotnie

A3 sedan to zwykle funkcjonalne auto w których nie przewieziesz szafy ot to wszystko

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

perfex, No widzisz... mnie by to przeszkadzalo i jest wiele fajnych aut, ale haslo sedan bardzo mnie drazni.

Ja do pracy potrzebuje wozic rozne dziwne rzeczy :lol: No tak, mozna sobie busa kupic i miec kolejne auto i kolejne koszty.
                Spritmonitor.de

Komentarz

• heretic
                  Drive
                  • 2010
                  • 73

perfex, rower
                  Lepsza, nie lepsza - co kto woli/potrzebuje. Logo Audi, ładny design, lepsze wykończenie czy większy bagażnik, lepsze wyposażenie i mocniejszy silnik. Jeśli ktoś zastanawia się między tymi dwoma autami za ok 100tys. (bo to akurat kawałek przedziałów cenowych Octavii i A3 sedan który się pokrywa) to właściwie do tego się sprowadza wybór. Niestety dopłaty do silników w Audi są bardzo wysokie...a do dodatkowego wyposażenia jeszcze wyższe... :|

Komentarz

• soll_
                    Drive
                    • 2014
                    • 78

Nie spodziewałem się, że dołożenie kufra do A3 może tak dobrze wyjść a jednak Jestem ciekaw jak auto się przyjmie na rynku ale myślę, że ma sporą szanse choć spora część będzie wolała jednak dołożyć do A4. Jak dla mnie auto jak najbardziej na plus 8)

Komentarz

• iskierek
                      Drive
                      • 2014
                      • 66

Zastanawiałem się nad A3 limousine, i to dosyć poważnie.
                      Już nawet nie patrząc na bagażnik, ilość miejsca w A3 a Octavii to niebo a ziemia, i to zadecydowało dla mnie na korzyść Octavii. Kupując Auto na dłuższy czas z zamiarem wożenia większej ilości osób niż samego siebie wybieram więcej miejsca.

Dodatkowo jednak Octavia jest tańsza z podobnym wyposażeniem ( nie mówie tu o jakości tego wyposażenia, bo Audi oczywiście ma lepszą ).

Sumując + i -, dla moich wymagań Octavia lepsza.

Komentarz

• pandzik
                        RS
                        • 2011
                        • 2254
                        • Seat

Piękny samochód. Bagażnik jak najbardziej wystarczający. Nie każdy przewozi lodówki co tydzień.

Komentarz

patrzac na auto w detalach wyglada ladnie, ale jak przgyladnac sie w calosci troche gorzej jednak o3 brzydsza (choc pewnie przestronniejsza), no chyba ze dobrze uposazona kombi :lol:
                          Ogolnie nie jestem za przeplacaniem za znaczek, ale tez isc zaparte i twierdzic ze skoda zawsze najlepsza nie bede bo Skoda byla dobra, ale OI :diabelski_usmiech

PS. Nowy golf plus bije dla mnie oba te auta :lol:

Komentarz

• marlej108
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 4976
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez pandzik
                            Piękny samochód. Bagażnik jak najbardziej wystarczający. Nie każdy przewozi lodówki co tydzień.
                            dokladnie
                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• iFi
                              Elegance
                              • 2012
                              • 906

Widziałem kilkukrotnie nowe A3, w sedanie, na ulicach miasta. Przyznam, że nieco wtapia się w tłum Audi. Nie wiem czy to wada czy zaleta, prawdą natomiast jest to, że jak już się wyłuska, że to A3, to robi dobre wrażenie.... Właściwie można się nim zachwycić w pewien sposób. Octavia jeśli jest to wersja z ledami z przodu to jeszcze jest zauważalna. Normalna - zawsze łapię się na tym, że chyba minąłem nową O3 bo jest po prostu totalnie nijaka.

Osobiście rozważał bym to w ten sposób - jeśli potrzebujesz mocy i przestrzeni w bagażniku to O3 jest naturalnym wyborem a w tej cenie można mieć fajnie wyposażone 1.8TSI albo słabiej wyposażone RS 2.0 TSI. Jeśli to nie są priorytety, to Audi.

Komentarz

• Qgar
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 246
                                • Octavia III combi (5E5)
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

A ja sie ostatnio zdziwiłem jak zobaczyłem Rapida białego u siebie na osiedlu na ładnym felunku. Z boku niczym nie odbiegał od takiej A3 Limousine. Przód to inna bajka i A3 tam się wyróżnia, tyłowi się nie przyjrzałem. Niemniej patrząc na tego Rapida stwierdzam, że A3 za tę cenę z wyglądem Rapida do mnie by nie przemówił
                                Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04
                                Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07

Komentarz

• radekgw
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1182

wczoraj mnie mijal taki na autobahnie i mi rapida za bardzo nie przypominal. A dodam ze w srodku tez pewnie sie rozni :P
                                  Dla mnie to bardzo dobry krok audi, bo na pewno zabrali odmiana tego modelu troche klientow octavii czy golfowi i innym
                                  Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Qgar
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 246
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez radekgw
                                    mi rapida za bardzo nie przypominal. A dodam ze w srodku tez pewnie sie rozni
                                    O wnętrzu nic nie wspominałem :P
                                    Zresztą może źle to opisałem... powinienem napisać, że ten Rapid sąsiada mi przypomina A3 lim. a nie w drugą stronę

Komentarz

• Chris11
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 1587

[quote="radekgw"Dla mnie to bardzo dobry krok audi, bo na pewno zabrali odmiana tego modelu troche klientow octavii czy golfowi i innym[/quote]

Na pewno... W końcu wiadomo, że target Audi to również potencjalni klienci Skody.
                                      A3 Sedan w Niemczech w bazowej wersji - 24950jurków.
                                      Octavia Elegance - 24390ojro.

Wbrew temu, co można by sądzić, Niemcy też nie są tacy bogaci, za jakich wszyscy ich mają. A jesli już są i stać ich na Audi, to w tym pojedynku na Octavię nawet nie spojrzą.
                                      O Polsce nawet nie wspominam, bo wiadomo, że jesteśmy krajem 3. świata.

Komentarz

• perfex
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1117

Zamieszczone przez Qgar
                                        A ja sie ostatnio zdziwiłem jak zobaczyłem Rapida białego u siebie na osiedlu na ładnym felunku. Z boku niczym nie odbiegał od takiej A3 Limousine. Przód to inna bajka i A3 tam się wyróżnia, tyłowi się nie przyjrzałem. Niemniej patrząc na tego Rapida stwierdzam, że A3 za tę cenę z wyglądem Rapida do mnie by nie przemówił
                                        No... jak komuś rapid przypomina a3l to faktycznie nie ma co przepłacać i brać rapida trzeba. Ale jednak jest też spora grupa osób nie mająca tak ogromnej wady wzroku :szeroki_usmiech
                                        Pozdrawiam
                                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Naprawde jakosc tego wnetrza tak wzrosla w porownaniu ze Skoda czy VW ???

Za chwile okaze sie ze A3 sedan sorry limuzyna to model ze 3 klasy wyzej stojacy niz Audi A3 8V 3d lub 5d nie mowiac juz o cabrio. A6 ba.. A8 powinno sie chowac, bo na rynek wszedl model A3 LIMUZYNA

Jak patrze na A3 8L to jest to taki sam syf jak Octavia 1U czy Golf 1J :lol:
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• Wosho
                                            Rider
                                            • 2012
                                            • 328

Jak ktos nie rozróżnia modeli to A3 wygląda jak a4
                                            Ale ten nowy model, np biały zwraca uwagę, bardzo ładnie im się udał.
                                            Natomiast siedziałem w srodku i to samochód dla singla albo pary z dzieckiem, bardzo mało miejsca.
                                            I o ile jestem fanem audi to gdybym zamiast 75k na samochód miał wydać 100 to kupiłbym rskę.
                                            Dla mnie osobiscie audi zaczyna sie od a6 avant :serduszka:

Komentarz

• Qgar
                                              Ambiente
                                              • 2013
                                              • 246
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja z sentymentu do Audi brałem pod uwagę A3, a limuzynę ze względu na bagażnik, bo właśnie potrzeba zapakowania rodziny była dla mnie powodem kupna nowego auta. Niestety pod względem wielkości, to ta limuzyna nawet nie powinna być porównywana z Octavią - tu targetem może być jedynie Rapid - jedyny problem to kwestia silników i wyposażenia, bo tego co w A3 lim. nie dostanie się w Rapidzie. Kwestię wykończenia pomijam, bo to bardzo wględne. Jak swego czasu porównywałem Golfa 6 i A3 8P FL, to audi niczym nie odstawało od G6, a czasem wręcz G6 wydawało się być lepiej wykończone. Jaka jest różnica w wykończeniu między O3, G7 i A3 8V - mocno się nie przyglądałem, bo i tak A3 odpadło ze względu na wielkość.
                                              Załóżmy jednak, że dla chętnego np. singla nie ma znaczenie wielkość, a wyposażenie - tu możemy, a nawet musimy wziąć O3 do porównania z A3, żeby mieć porównanie.
                                              Okazuje się jednak, że przy podobnym bogatym wyposażeniu wg katalogu różnica wychodzi min.20tys (O3 Elegance 1.4TSI 140KM, DSG vs. A3 lim. 1.4TSI 150KM CoD, bo dostępny był z pakietami + DSG). Jeśli się do tego uwzględni rabaty, to różnica rośnie do min. 25tys. No można tyle zapłacić za "prestiż" jeśli kogoś stać i tak chce. Osobiście bym jednak biorąc pod uwagę Audi, brał Sportbacka, bo w porównaniu z O3 i dostępnymi pakietami dla A3, różnica maleje do 10tys. Dostajemy zgrabny, wystarczająco pojemny kompakt dla singla lub małej rodziny bez wózka i to z kategorii aut premium, ale jednak to nie "limuzyna".
                                              Można też zniwelować różnicę w cenie unikając dodatkowego wyposażenia w A3. Ale czy wtedy taki A3 golas nadal jest taki premium i do tego limuzyna?

Komentarz

• exportsubripp
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 304

A co myslicie o Audi A5?

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2009
                                                  • 10917
                                                  • Fiat

exportsubripp, a5 jest już dużo lepszą opcją. a3 jest poprostu małe i ciasne w środku, widziałem z bliska. Ci co piszą, że nie wozi się lodówki co tydzień, niech spróbują się zapakować na urlop choćby tygodniowy do tego auta z rodziną w komplecie....dla mnie porażka przestrzenna. Ale jeśli chodzi Ci o nowe auto o walorach rodzinnych, może faktycznie nowy golf plus = sportsvan, urósł i wygląda atrakcyjnie

[ Dodano: Pią 08 Sie, 14 22:18 ]
                                                  zapomnieliśmy o jeszcze jednym aucie, które stanowi konkurencje dla tego a3,nawet bardziej niż O3
                                                  jak ktoś chce niewielki kompakt "o zarysach rodzinnych" i pazurze i fajnych właściwościach i designie to za 90-100 miałby już seata leona fr st z 1.8 tsi 180 ps pod maską, bardzo ładnie doposażonego. audi a3 limousine jak widać z pierwszego linka doposażone to cena prawie 200 tysi....z tym samym silnikiem.
                                                  O3 jest większa od obu, ale zdecydowanie wolałbym nie przepłacać i kupić równie atrakcyjnego leona st fr, zamiast audika.przede wszystkim z dużo większym kufrem
                                                  W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

Pracuję...