Pierwsza Mazda 6 - przestroga dla zainteresowanych
Zamieszczone przez aniol
owen, Jak moge doradzić z własnego doświadczenia to zacznij od kabli w przelotce
tak już tam zajrzałem wczoraj po zdjęciu tapicerki przejrzałem większą część wiązki dziw kierowcy i okazuje się że przyczyną był urwany kabel żółto-czerwony i lusterka i centralny działają jak ta lala,daję ci punkcik za konkretną podpowiedź dla innych jak będą mieli takie problemy
Agamek12, Odnośnie Mazdy to w sumie mnie to nie dziwi, bo koledze też gnije. Porażką, jest zachowanie się dilera, ale to znowu nie dziwi, bo w Polsce podejście do klienta jest nadal jak do frajera, który kupił nowe auto, a potem dupe zawraca jak przyjedzie po co innego niż na okresowe przeglądy. :evil:
Fotoradary podobnie, ale ten koleś z Volwo pokazał typową głupotę i w sumie mi go nie żal, bo sam się o to prosił. Jak zresztą 90% kupujących na wygląd i chcących kupić tanio, bez przebiegu auto sprowadzone z zachodu. :diabelski_usmiech
Dig Dug, zobaczyłem tą Mazdę 6 i porównałem jej wygląd ze spodem 13-letniej Rolki żony - no ta Rolka to po prostu idealne jest - ślady rdzy naprawdę "śladowe". A moja starutka Avensis nie ma nawet minimalnych śladów korozji...
Co ci japońscy inżynierowie spieprzyli, że Mazda 6 jest takim totalnym rdzewiejącym złomem???
Agamek12, co spieprzyli to prawdopodobnie wie tylko Mazda ale przecież już od dłuższego czasu wiadomo, że blacha - delikatnie to ujmując - nie jest największym atutem Mazdy 6
Agamek12, Ten mój kolega wymienił 13 letniego passata sedan na 6 letnią mazdę w kombi. Po pół roku pluł sobie że passat nie miał rdzy, a ta 6 gnije i faktycznie pokazywał mi. Po 3 latach sprzedał 6 i jezdzi meganką II po Fl i sobie chwali.
i co? dali mu pewnie dobrą cenę w postaci sporej obniżki na nowe auto za tego złoma skorodowanego i kupił...nową mazdę 6.....po raz kolejny, "pozdrowienia" dla tego Pana....zamiast wziąć kasę i zawijać się stamtąd, to w tym samym salonie wziął nowe auto. Nakręca kamery itp, a później bierze od nich nową 6...śmiech na sali. Ja bym dwa razy w tą samą rzekę się nie pakował z takim dealerem
sew1981, myślę, że facet dostał bardzo fajną ofertę i dlatego się na nią zgodził - z pewnością głupi nie jest...
Będziesz mieć może kiedyś 100kzł na zakup nowego auta, to może też kupisz coś, co jakiś inny "mądrala" uzna za totalnie zły wybór...
Obstawiam, że dostał ofertę nie do odrzucenia. Wykup + zakup u nich. Chodziło o kwestie wizerunkowe mazdy.
A volvo... Zakup auta w Gnieźnie....Bez sprawdzania można założyć, że to ulep. W tym zagłębiu rozbitków. Eh ci ludzie.
ale ten koleś z Volwo pokazał typową głupotę i w sumie mi go nie żal, bo sam się o to prosił. Jak zresztą 90% kupujących na wygląd i chcących kupić tanio, bez przebiegu auto sprowadzone z zachodu.
Dokładnie. Nie sprawdził, zaufał sprzedawcy z komisu i płacze :lol: W Polsce takie rzeczy :wink:
Ameryki nikt nie odkrył. Od lat wiadomo, że Mazdy 6 rdzewieją. A akurat ten wyposzereg Mazdy 6 miał notoryczne problemy z korozją na dołach drzwi i tylnych błotnikach i jest to powszechnie wiadome, tak samo jek to że Mazdy nie kupuje sie z dieslem, bo te silniki są awaryjne.
Agamek12, nie chodzi o ofertę i ile mu z ceny zjechali...tylko o pewną "twarz" tego gościa, najpierw pluje - słusznie, a później kupuje u nich auto w wielkiej zgodzie. Sorry, ale ja bym po takiej akcji nie tylko zmienił dealera, a nawet markę. Bo jaka jest gwarancja, że nowa 6 za parę lat też nie zacznie gnić?....Gościu bezmyślny,według mnie i tyle. Tylko jak jakikolwiek będzie miał problemy z nową mazdą, to nikt już w tv nie będzie chciał go oglądać.... :lol:
a co do tej 100, to na pewno dwa razy w to samo g...bym nie wstępował, nawet po ekstra żniżkach :P
No nie taki bezmyślny, skoro stać go na auto za grube pieniądze. Zresztą jego sposób rozmowy wskazywał, że facet ma poukładane w głowie bardziej, niż np. człowiek od Volvo...
Zresztą nie o człowieku tu mowa, a o samochodzie... (po raz kolejny)
Agamek12, no wiadomo, że ten od volvo to już totalna głupota i brak doświadczenia poprostu, bywa.
Głównym przesłaniem tego programu nie jest żaden samochód - to tylko przedmiot w sporze, tylko o podejściu do klientów/kierowców jest ten program, a więc o ludziach. Pokazuje jak salon/handlarz i sm próbuje palić głupa i dymać ludzi, oraz ich reakcję. To nie program o awaryjności mazdy 6, tylko program o "dymaniu" człowieka przez człowieka
sew1981, i dobrze interpretujesz - tyle tylko, że ja podjąłem wątek o samym rdzewieniu Mazdy - nie potrafię wstawić jedynie kilkudziesięciu sekund zdjęć skorodowanego samochodu...
Mazdy rdzewialy i pewnie beda jeszcze dlugo rdzewiec, tam nawet powloka lakiernicza jest ciensza niz na europejskich to gnija szybciej. Byly w Kamerze tematy odnosnie szybko korodujacych aut i czesto tyczylo sie to wlasnie japonczykow. Osobiscie odpuscilem sobie mazde choc sie nia interesowalem wlasnie przez to ze lubi sie z ruda. Co do zabezpieczenia antykorozyjnego to chyba jednak lepsi sa od jakiegos czasu wlosi (tak wlosi poprawili sie od czasow Uno i jemu pochodnych) i francuzi, choc to moze kogos zabolec, lepsi od niemcow rowniez (bo jednak szwabol tez lubi przyrdzewiec tu i uwdzie)
Co do błotników i drzwi to jeszcze można zrozumieć, ale ta mazda zgniła od środka. Najgorsze jest dopiero widoczne po odcięciu zewnętrznego oblachowania.
A Wy narzekacie na rdzewiejące klapy pod nakładką nad tablicą.
a propos japońców. Ja miałem bardzo krótko civica w sedanie. 2 letnie auto niespełna miało wżery na nadkolach. W starszym o rok egzemplarzu, który oglądałem, podwozie było do natychmiastowej akcji zabezpieczającej, całe w rudej. Choć civic sedan to turek, a nie japończyk
Komentarz