Wyprzedaż Skoda i VW i inni 2014

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

Zamieszczone przez eaglemirek
    Zamieszczone przez __atomek__
    Tomaszka piękniejsza połówka to ta w lustrze :diabelski_usmiech
    Chyba jak stanie tyłem do lustra :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
    Zamieszczone przez orzel720
    Jasne..... niech jeszcze wylączy WSZYSTKIE źródła światła i nałoży worek czarny foliowy na głowę.... :szeroki_usmiech

Tomaszek... chyba się nie obrazisz za to
    Zamieszczone przez Tomaszek
    aniol, orzel720 uśmiech Wam zejdzie z tych "ślicznych" mordeczek na spocie :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
    Ale sobie dziś słodzicie Oj, będzie ciekawie na spocie :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Ahoj,

Proponuje w tym watku wpisywac info o wyprzedazach w Skodzie i VW oraz innych firmach - moze sie komus przyda przy zakupie :-)

VOLKSWAGEN
    Wg sprzedawcy VW z Gdanska, VW ma wkrotce oglosic druga czesc wyprzedazy - na te modele, ktore sie nie sprzedaly w rozpoczetej 3 listopada wyprzedazy First Minute. Wg niego ta druga czesc wyprzedazy ma sie zaczac w drugiej polowie grudnia (moze na swieta?). Wiec jak ktos chce sobie kupic VW to moze warto sie sprobowac umowic z dealerem, zeby mu przetrzymal ten tydzien czy dwa samochod do zwiekszonej wyprzedazy (o ile sprzedawca z Gdanska nie fantazjowal, a chyba nie).

SKODA
    Otrzymalem informacje od jednego ze sprzedawcow, ze rabat wyprzedazowy na Superba z 2014 ma wynosic tyle samo co w zeszlym - tj. 15.000 zl. Wyprzedaz ma sie zaczac tez jak rok temu - czyli z rozpoczeciem nowego roku - od 1 stycznia. Modeli Superba jest jednak w tym roku chyba mniej niz w zeszlym.

Co do zamawiania samego Superba to jego produkcja ma sie skonczyc w 16 tygodniu 2015 r. czyli na koniec kwietnia, zamowienia maja byc przyjmowane do konca lutego.

Tyle na razie - jak bede mial cos nowego - dam znac - i zachecam kazdego zeby tutaj wpisywal swoje info na temat wyprzedazy. Moze ktos wie, ze gdzies tam jest jakis fajny model Skody czy VW co bedzie objety wyprzedaza - moze sie ta informacja komus przyda.

Pozdrawiam Kolegow :-)
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• grzesk
      Rider
      • 2010
      • 296

Za sugestią wklejam treść z innego wątku.

Pojawiają się pierwsze przecieki na temat wyprzedaży rocznika 2014 w Skodzie.

Kwot nie mam ale może ktoś chociaż potwierdzi te informacje?
      Jak ktoś dowie się konkretne kwoty niech pisze.

Zacznę od Rapida bo ten model mnie najbardziej interesował.
      W tym roku ma być podobno zróżnicowany rabat w zależności od wersji nadwozia. SB ma być na poziomie z zeszłego roku a LB ma mieć mniejszy i to dość sporo. Nie wiadomo czy czasem ostateczna cena auta nie będzie liczona wg. nowych cenników, gdzie pakiety MAX mają być chyba znów osobno więc znów byłaby dopłata. W każdym razie coś w powietrzu wisi bo w konfiguratorze na początku listopada ceny były chwilowo sporo wyższe (moja konfiguracja ponad 1000 zł). Choć może to wejdzie dopiero po nowym roku i wyprzedaży nie obejmie. Ale o takich cennikach słyszałem przy odbiorze auta i wcześniej przy podwyżce 50 zł aut z silnikami benzynowymi.

Jeśli chodzi o Octavię to ma być na tym samym poziomie co rok temu ale też w związku z tym, że mamy dwie wersje nadwoziowe to i tu jest różnica wynikająca z obecnego rabatu.

Fabia II FL ma mieć symbolicznie więcej niż rok temu.

Roomster jest uzależniony od wersji silnikowej i diesel będzie miał mniejszy upust. Roomster może mieć spory rabat i większy niż rok temu. Podobno dlatego, że Roomster ma być produkowany tylko do kwietnia 2015 r. i chcą wszystkiego co zostało się pozbyć.

Problem w tym, że aut jest mniej niż rok temu, więc jest mniej w czym wybierać.

@marlej108 mój sprzedawca też potwierdził, że aut jest jak na lekarstwo. Ja już swojego Rapida mam ale jak pytałem sprzedawcę o wyprzedaż bo kolega z pracy też szuka auta to ma jednego Rapida SB 85 KM na stanie i jeszcze 3 sztuki 105 KM w benzynie i też SB mają do nich na dniach dojechać. Wiec całe 4 szt. do dyspozycji wyprzedażowej o ile ktoś wcześniej nie weźmie.
      SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• polrob
        Rider
        • 2013
        • 535
        • Superb III (3V3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Na forum Superba pojawił się link z info o wyprzedaży Skody na rocznik 2014

Dealer marek Porsche, Audi, Volkswagen, SKODA, SEAT oraz CUPRA. Firma numer 8 w Polsce pod względem sprzedaży samochodów nowych.
        jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
        była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
        była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez polrob
          Na forum Superba pojawił się link z info o wyprzedaży Skody na rocznik 2014

http://portal.lellek.pl/lel/aktualno...nika-2014.html
          ubiegles mnie o minute - wlasnie mialem to wkleic!
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• polrob
            Rider
            • 2013
            • 535
            • Superb III (3V3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Szkoda tylko że wybór autek będzie raczej niewielki
            jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• grzesk
              Rider
              • 2010
              • 296

Więc potwierdziły się przecieki. Też to dziś znalazłem na innym forum. Byliście szybsi. :-)
              SKODA Rapid 1.2 TSI 105 KM

SKODA Fabia I 1.2 12V HTP 64 KM

Komentarz

• marlej108
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 4976
                • Octavia III (5E3)
                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Cos mi sie wydaje, ze skoro ta wyprzedaz nie jest nigdzie ogloszona to moze w Sopocie sie jakos przed szereg wyrwali, albo zaraz (moze od poniedzialku?) Skoda te wyprzedaz oglosi.
                Prewencyjnie wklejam tutaj te wszystkie ceny, gdyby nagle sie okazalo, ze info znikloby ze strony dealera w Sopocie.

Skoda Citigo - do 3.000 zł.
                Skoda Fabia - do 7.500 zł.
                Skoda Rapid - do 7.700 zł.
                Skoda Rapid Spaceback - do 8.700 zł + 1000 zł zniżki na ubezpieczenie
                Skoda Octavia- do 6.900 zł. Octavia Combi- do 6.000 zł.
                Skoda Superb - do 15.000 zł.
                Skoda Yeti - do 9.200 zł.
                Skoda Roomster do 12.150 zł.
                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• ocp
                  Classic
                  • 2013
                  • 11

co do VW, również w Gdańsku otrzymałem informację, że w Grudniu będzie większy rabat. Na Golfa np: 8 zamiast 6 tysi.

co do Skody, coś w tym musi być, wczoraj otrzymałem wycenę z Autoremo, i widzę identyczne obniżki, 6900 limuzyna 6000 kombi.

Komentarz

• sebkoch
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 231
                    • Octavia III (5E3)
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Mam pytanie. Jeżeli na rocznik 2014 będzie 6900 zł a aktualnie w cenniku jest 1900 zł rabatu to jak będzie wyliczana cena w 2015? Mój dealer twierdzi, że jak już stoi model wyprodukowany w 2014 i obecnie ma wliczoną zniżkę 1900 to na wyprzedaży będzie cena obniżona nie o 6900 tylko o 5000 zł gdyż 1900 jest już zniżki z obecnego cennika.

Jak to jest liczone?
                    Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj

Komentarz

• ocp
                      Classic
                      • 2013
                      • 11

ja otrzymałem ofertę na wyprzedaż: cena katalogowa (widoczna na skoda.pl) minus 6000 na combi. ale to wyprzedaż rok 2014, nie wiem czemu pytasz jak będzie wyliczana w 2015.

Komentarz

• krisr77
                        Drive
                        • 2008
                        • 40

wg mnie 6900 to łączny rabat - tak jak w przypadku Rapida 7700 z czego 4700 to juz istniejący rabat
                        a wyprzedaż 2014 przecież będzie dopiero w 2015 nie przyznają ci tego rabatu jak będziesz miał auto zafakturowane w 2014

Komentarz

• sebkoch
                          Ambiente
                          • 2014
                          • 231
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez krisr77
                          wg mnie 6900 to łączny rabat - tak jak w przypadku Rapida 7700 z czego 4700 to juz istniejący rabat
                          a wyprzedaż 2014 przecież będzie dopiero w 2015 nie przyznają ci tego rabatu jak będziesz miał auto zafakturowane w 2014
                          Czyli tak jak mówi dealer. Dzięki!
                          Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj

Komentarz

• Matts
                            Classic
                            • 2014
                            • 26

Na stronie skoda-auto.pl pojawiła się informacja nt. wyprzedaży samochodów z rocznika 2014 z adnotacją: "Sprawdź wyprzedażową ofertę ©KODA przygotowaną specjalnie dla Ciebie! Wybierz interesujący Cię model i umów się z dealerem!" nt. rabatów na razie cisza.

Komentarz

• krisr77
                              Drive
                              • 2008
                              • 40

dealerzy juz znają rabaty - tylko trzeba mieć dobry układ żeby je poznać. co ciekawe rabaty moga sie roznic od tych podanych na stronach lellka. w moim przypadku (Rapid Elegance MAx) dostałem informacje o rabacie wiekszym niz 7700

Komentarz

• AdamB
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 8033
                                • Octavia IV (NX3)
                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

marlej108, dobrze wiesz, że te rabaty mają się nijak do tego co wynegocjujesz w salonach. Tak naprawdę w salonach gdzie są dobre ceny i sprzedawcy podnoszą "rękawicę" to ceny są dobre cały rok.
                                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• marlej108
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 4976
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

bo to sa rabaty od producenta a jeszcze mozesz dostac rabat od dealera, choc zwykle nizszy niz bez tego rabatu od producenta...
                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• AdamB
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 8033
                                    • Octavia IV (NX3)
                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

marlej108, tylko idź do salonu i zapytaj się co mają od ręki i jaką cenę dostaniesz, zapytaj się o cenę auta do produkcji i zobaczysz wtedy różnicę . :wink:

Komentarz

• marlej108
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 4976
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                      marlej108, tylko idź do salonu i zapytaj się co mają od ręki i jaką cenę dostaniesz, zapytaj się o cenę auta do produkcji i zobaczysz wtedy różnicę . :wink:
                                      nie musze isc bo dzwonilem juz 10 dni temu :-)

od reki malo, i to zwykle jakies drozyzny. A dealer daje mniejszy rabat od siebie jak jest ten wyprzedazowy.
                                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• skipper.u
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 480
                                        • Superb III (3V3)
                                        • CGGA 1.4 MPI 80 KM

mi na Citigo z 2015 dali taką samą cenę jak na wyprzedaży z 2014
                                        z wyprzedaży nie ma 3 drzwiowych a ja tak ą chcę kupić
                                        marlej108, odpowiedz mi w temacie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...75884&start=75 jeśli możesz

Komentarz

• krisr77
                                          Drive
                                          • 2008
                                          • 40

nie wiem jak negocjujecie te ceny ale jeśli na wyprzedaży ustawowy rabat jest powiedzmy 4 tys a przed wyprzedażą dalo sie wynegocjować powiedzmy 5000 to razem idzie zgarnac 9.
                                          tak przynajmniej jest w moim przypadku - wynegocjowalem 10 tys na Rapida - w wyprzedaza bedzie razem 14.

Komentarz

• skipper.u
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 480
                                            • Superb III (3V3)
                                            • CGGA 1.4 MPI 80 KM

to mi chyba kaktus na ręce wyrośnie jak dostaniesz 14 tys. rabatu krisr77, :lol:
                                            bajki to dzieciom opowiadaj

Komentarz

• krisr77
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 40

skipper mam ci fakturę w styczniu zeskanować ??? licze na 15 ale realnie patrząc pewnie skończy sie na 14. Do tego jeszcze bony za 2800

Komentarz

• AdamB
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 8033
                                                • Octavia IV (NX3)
                                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

skipper mam ci fakturę w styczniu zeskanować ??? licze na 15 ale realnie patrząc pewnie skończy sie na 14. Do tego jeszcze bony za 2800
                                                Tak, tak, czekamy na twoją fakturę z rabatem 15 tyś za Rapida :wink:

Komentarz

• krisr77
                                                  Drive
                                                  • 2008
                                                  • 40

ale naprawdę nie wiem co w tym dziwnego
                                                  tu macie moj konfig

cena 68 650 + 533 za pakiet 2 lata gwar/przeglady basic do 60tys km

w tej chwili cena za autko to 58 500 + licze 4500 rabatu wyprzedazowego. jakby nie liczyc autko wyjdzie za 54/55 tys czyli od bazy 14-15 tys rabatu

Komentarz

Pracuję...