Proponuje w tym watku wpisywac info o wyprzedazach w Skodzie i VW oraz innych firmach - moze sie komus przyda przy zakupie :-)
VOLKSWAGEN
Wg sprzedawcy VW z Gdanska, VW ma wkrotce oglosic druga czesc wyprzedazy - na te modele, ktore sie nie sprzedaly w rozpoczetej 3 listopada wyprzedazy First Minute. Wg niego ta druga czesc wyprzedazy ma sie zaczac w drugiej polowie grudnia (moze na swieta?). Wiec jak ktos chce sobie kupic VW to moze warto sie sprobowac umowic z dealerem, zeby mu przetrzymal ten tydzien czy dwa samochod do zwiekszonej wyprzedazy (o ile sprzedawca z Gdanska nie fantazjowal, a chyba nie).
SKODA
Otrzymalem informacje od jednego ze sprzedawcow, ze rabat wyprzedazowy na Superba z 2014 ma wynosic tyle samo co w zeszlym - tj. 15.000 zl. Wyprzedaz ma sie zaczac tez jak rok temu - czyli z rozpoczeciem nowego roku - od 1 stycznia. Modeli Superba jest jednak w tym roku chyba mniej niz w zeszlym.
Co do zamawiania samego Superba to jego produkcja ma sie skonczyc w 16 tygodniu 2015 r. czyli na koniec kwietnia, zamowienia maja byc przyjmowane do konca lutego.
Tyle na razie - jak bede mial cos nowego - dam znac - i zachecam kazdego zeby tutaj wpisywal swoje info na temat wyprzedazy. Moze ktos wie, ze gdzies tam jest jakis fajny model Skody czy VW co bedzie objety wyprzedaza - moze sie ta informacja komus przyda.
Pojawiają się pierwsze przecieki na temat wyprzedaży rocznika 2014 w Skodzie.
Kwot nie mam ale może ktoś chociaż potwierdzi te informacje?
Jak ktoś dowie się konkretne kwoty niech pisze.
Zacznę od Rapida bo ten model mnie najbardziej interesował.
W tym roku ma być podobno zróżnicowany rabat w zależności od wersji nadwozia. SB ma być na poziomie z zeszłego roku a LB ma mieć mniejszy i to dość sporo. Nie wiadomo czy czasem ostateczna cena auta nie będzie liczona wg. nowych cenników, gdzie pakiety MAX mają być chyba znów osobno więc znów byłaby dopłata. W każdym razie coś w powietrzu wisi bo w konfiguratorze na początku listopada ceny były chwilowo sporo wyższe (moja konfiguracja ponad 1000 zł). Choć może to wejdzie dopiero po nowym roku i wyprzedaży nie obejmie. Ale o takich cennikach słyszałem przy odbiorze auta i wcześniej przy podwyżce 50 zł aut z silnikami benzynowymi.
Jeśli chodzi o Octavię to ma być na tym samym poziomie co rok temu ale też w związku z tym, że mamy dwie wersje nadwoziowe to i tu jest różnica wynikająca z obecnego rabatu.
Fabia II FL ma mieć symbolicznie więcej niż rok temu.
Roomster jest uzależniony od wersji silnikowej i diesel będzie miał mniejszy upust. Roomster może mieć spory rabat i większy niż rok temu. Podobno dlatego, że Roomster ma być produkowany tylko do kwietnia 2015 r. i chcą wszystkiego co zostało się pozbyć.
Problem w tym, że aut jest mniej niż rok temu, więc jest mniej w czym wybierać.
@marlej108 mój sprzedawca też potwierdził, że aut jest jak na lekarstwo. Ja już swojego Rapida mam ale jak pytałem sprzedawcę o wyprzedaż bo kolega z pracy też szuka auta to ma jednego Rapida SB 85 KM na stanie i jeszcze 3 sztuki 105 KM w benzynie i też SB mają do nich na dniach dojechać. Wiec całe 4 szt. do dyspozycji wyprzedażowej o ile ktoś wcześniej nie weźmie.
Cos mi sie wydaje, ze skoro ta wyprzedaz nie jest nigdzie ogloszona to moze w Sopocie sie jakos przed szereg wyrwali, albo zaraz (moze od poniedzialku?) Skoda te wyprzedaz oglosi.
Prewencyjnie wklejam tutaj te wszystkie ceny, gdyby nagle sie okazalo, ze info znikloby ze strony dealera w Sopocie.
Skoda Citigo - do 3.000 zł.
Skoda Fabia - do 7.500 zł.
Skoda Rapid - do 7.700 zł.
Skoda Rapid Spaceback - do 8.700 zł + 1000 zł zniżki na ubezpieczenie
Skoda Octavia- do 6.900 zł. Octavia Combi- do 6.000 zł.
Skoda Superb - do 15.000 zł.
Skoda Yeti - do 9.200 zł.
Skoda Roomster do 12.150 zł.
Mam pytanie. Jeżeli na rocznik 2014 będzie 6900 zł a aktualnie w cenniku jest 1900 zł rabatu to jak będzie wyliczana cena w 2015? Mój dealer twierdzi, że jak już stoi model wyprodukowany w 2014 i obecnie ma wliczoną zniżkę 1900 to na wyprzedaży będzie cena obniżona nie o 6900 tylko o 5000 zł gdyż 1900 jest już zniżki z obecnego cennika.
Jak to jest liczone?
Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
ja otrzymałem ofertę na wyprzedaż: cena katalogowa (widoczna na skoda.pl) minus 6000 na combi. ale to wyprzedaż rok 2014, nie wiem czemu pytasz jak będzie wyliczana w 2015.
wg mnie 6900 to łączny rabat - tak jak w przypadku Rapida 7700 z czego 4700 to juz istniejący rabat
a wyprzedaż 2014 przecież będzie dopiero w 2015 nie przyznają ci tego rabatu jak będziesz miał auto zafakturowane w 2014
wg mnie 6900 to łączny rabat - tak jak w przypadku Rapida 7700 z czego 4700 to juz istniejący rabat
a wyprzedaż 2014 przecież będzie dopiero w 2015 nie przyznają ci tego rabatu jak będziesz miał auto zafakturowane w 2014
Czyli tak jak mówi dealer. Dzięki!
Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
dealerzy juz znają rabaty - tylko trzeba mieć dobry układ żeby je poznać. co ciekawe rabaty moga sie roznic od tych podanych na stronach lellka. w moim przypadku (Rapid Elegance MAx) dostałem informacje o rabacie wiekszym niz 7700
marlej108, dobrze wiesz, że te rabaty mają się nijak do tego co wynegocjujesz w salonach. Tak naprawdę w salonach gdzie są dobre ceny i sprzedawcy podnoszą "rękawicę" to ceny są dobre cały rok.
marlej108, tylko idź do salonu i zapytaj się co mają od ręki i jaką cenę dostaniesz, zapytaj się o cenę auta do produkcji i zobaczysz wtedy różnicę . :wink:
marlej108, tylko idź do salonu i zapytaj się co mają od ręki i jaką cenę dostaniesz, zapytaj się o cenę auta do produkcji i zobaczysz wtedy różnicę . :wink:
nie musze isc bo dzwonilem juz 10 dni temu :-)
od reki malo, i to zwykle jakies drozyzny. A dealer daje mniejszy rabat od siebie jak jest ten wyprzedazowy.
mi na Citigo z 2015 dali taką samą cenę jak na wyprzedaży z 2014
z wyprzedaży nie ma 3 drzwiowych a ja tak ą chcę kupić marlej108, odpowiedz mi w temacie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...75884&start=75 jeśli możesz
nie wiem jak negocjujecie te ceny ale jeśli na wyprzedaży ustawowy rabat jest powiedzmy 4 tys a przed wyprzedażą dalo sie wynegocjować powiedzmy 5000 to razem idzie zgarnac 9.
tak przynajmniej jest w moim przypadku - wynegocjowalem 10 tys na Rapida - w wyprzedaza bedzie razem 14.
Komentarz