Zamieszczone przez OrsonTSI
Zobacz wpis
Alfa Romeo Giulia
Zwiń
X
-
-
-
szkoda tylko ze niektórzy ponad 3 miesiace czekaja na serwis a FCA rozkłada rece bo nie wie jak naprawic usterki ( w necie jest kilka przypadków )
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpisTu w tej chwili wchodzi jedynie problem z utrata wartosci. Auto jako auto, osiagi ma, prowadzenie ma, ale pozostaje kwestia ceny.
To jest jednak budzet zblizony do aut konkurencji. A jak ktos kupuje auto za 400tys, to 50-100 wiecej nie stanowi juz problemu. Wiec pozostaja fani marki oraz tacy co beda chcieli sprobowac ... i moze zostac z AR na dluzej.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest replied -
Guest repliedSeria z automatem 8b.
a tu juz jakies tuningi
i takie tam...
Zostaw komentarz:
-
-
Guest replied -
Guest repliedCo do ceny Quadrifoglio to nie wiem czemu miala by byc tansza skoro wychodzi na to ze jezdzi lepiej niz Merc AMG i BMW M, jest zaawansowana technicznie, czy alfa powinna za darmo oddawac do dyspozycji kierowcy "nowinki" za ktore inni slono kasuja?! Samochod w duzej czesci zbudowany z aluminium i wlokna weglowego, silnik aluminiowy z odlaczanymi 3 cylindrami, ktory w tej chwlili jest jednym z najlepszych V6, zaawansowane zawieszenie (nie mowiac o bajeranckim regulowanym automatycznie przednim spojlerze pod zderzakiem i 14 glosnikach Harman Cardon) Zreszta filmik ktory ostatni wkleilem i to mowia same za siebie https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/ Popatrzcie jakie samochody sa za nia a jakie przed, a Alfa wjechala na tor jakby prosto z zakupow, jak pobila czas M4 szwaby musieli przygotowac M4 GTS zeby go przebic. Dla mnie moga byc szybsze lepsze, ale nie maja tego co ma Alfa, sa beznamietne kompletnie, a o to chodzi w takim aucie.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedNie chce mi sie calego czytac tylko 4 strony poza jednym nieciekawym przypadkiem nic nadzwyczajnego nie widze.
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedNie znam przypadku Gulietty, ale znajac wloskie i francuskie auta, maja wiele przypadlosci czasem drobnych czasem grubszych, najczesciej te drobne sprawiaja problemy i idzie fama. Raporty awaryjnosci odnotowuja ich wizyty w serwisach i auta uzyskaja slabe pozycje, przynajmniej w pierwszych kilku latach. Ja tam wole niech pierdoly sie psuja niz zaliczyc wpadke jak to bywa z VW, zalicza moze mniej wpadek ale bardziej kosztownych. Te auta jak wszystkie inne sie psuja i nikt mnie nie przekona ze tak nie jest, w dodatku znacznie wiecej to kosztuje.Skoda,VW,Audi, BMW,Mercedes to wszystko sie psuje, tylko troche drozej, ale jak kogos stac na zakup to niech buli...Ostatnio edytowany przez Gość; 9522.
Zostaw komentarz:
-
-
Tu w tej chwili wchodzi jedynie problem z utrata wartosci. Auto jako auto, osiagi ma, prowadzenie ma, ale pozostaje kwestia ceny.
To jest jednak budzet zblizony do aut konkurencji. A jak ktos kupuje auto za 400tys, to 50-100 wiecej nie stanowi juz problemu. Wiec pozostaja fani marki oraz tacy co beda chcieli sprobowac ... i moze zostac z AR na dluzej.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez michal8937 Zobacz wpisAlfa może mieć jeden zasadniczy problem ze sprzedażą tego modelu w postaci legendarnej awaryjności oraz utracie wartości. Teraz znajomy kupował X6 i jak mu powiedziałem, że lada moment wchodzi nowy Suv Alfy, to spojrzał na mnie z politowaniem.
Zostaw komentarz:
-
-
Może to wynika z doświadczenia życiowego? Sam mam porównanie na własnym podwórku i niestety, ale VW wypada dużo lepiej pod tym względem niż fiat. Owszem, zawsze jest jakiś przypadek na jaki model się trafi.
Żeby to wszystko było takie proste, żeby można było napisać o "przepłacaniu" za to samo, bo nie jest takie proste i czarno białe jak chcesz to napisać.
Z tą awaryjnością to jest różnie. W VAGu padają łańcuchy rozrządu, w niektórych tsi padały tłoki, itd. W BMW też są i byłe problemy jakościowe. Jednak wejdź sobie na forum alfaholicy i prześledź temat: awaryjność Giulietty po 10 tyś km. Nie wygląda to zbyt kolorowo.
Teraz jest ten plus, że u większości producentów można uzyskać 5 lat gwarancji, a to jest bardzo ważne w dobie tak naszpikowanych elektroniką samochodów.
Giuli bardzo kibicuję i czekam na samochód testowy, żeby ją porównać do A4 B9 oraz BMW 3.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedLegendarna awaryjnosc minela, dla mnie czlowiek ktory nadal wierzy w bezawaryjnosc aut niemieckich i jakich kolwiek jest poprostu tlumanem, zeby nie powiedziec de...Niech znajomek kupi BMW, po co mu Fiat za 300 tys, Ciekawe czy to BMW bedzie takie bezawaryjne...nie od dzis wiadomo ze wloskie i francuskie traca na wartosci, przynajmniej sa jakies ciekawe oferty na rynku wtornym, nie trzeba przeplacac za "prestiz" i marke.
Zostaw komentarz:
-
-
Alfa może mieć jeden zasadniczy problem ze sprzedażą tego modelu w postaci legendarnej awaryjności oraz utracie wartości. Teraz znajomy kupował X6 i jak mu powiedziałem, że lada moment wchodzi nowy Suv Alfy, to spojrzał na mnie z politowaniem. Alfa za 300 tysięcy? Tyle płacić za fiata i potem oddać za darmo? Tak może reagować docelowa klientela tych samochodów.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Gnusma Zobacz wpisGolas27 za 131.000 można mieć Mercedesa CLA który ma wymiary podobne do AR Gulia ... wybieram Mercedesa.
Ja wybieram Giulię i nie sądzę bym był osamotniony
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: