Siedem grzechów głównych polskich kierowców

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mdo1
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 441

Zamieszczone przez hubert78
    Lepiej niech przycisą hamulec przynajmniej wiesz że kierowca przed tobą nie jest pewny drogi
    najbezpieczniej takiego wyprzedzic

niedawno mialem fajnego delikwenta

gosc stanal na srodkowym pasie w miejscu, bo..........

musial koniecznie zjechac na akurat ta stacje benzynowa!

a prawy pas byl zajety
    wiec, gosc stanal sobie na srodku, zaraz po przejechaniu skrzyzowania (to w okolicach dzwigowej i polczynskiej wlasnie bylo), poczekal spokojnie az sie zapali czerwone za nim, prawy pas sie zwolni i zjechal sobie spokojnie :twisted:

nie musze wspominac, ze jechalem za nim?

pamietam swoje zaskoczenie, pasy obok ruszaja, samochod przede mna ma pusto, wiec ja tez daje w pedal, a tu nagle gosc staje - wrazenie niezapomniane

mialem za to ponadplanowy masaz stopy i info, ze abs jeszcze dziala

Komentarz

• mzimno
      Drive
      • 2007
      • 48

Zamieszczone przez hubert78
      mdo1, mzimno, A gdzie w Okcie jest hamulec silnika ????
      JOKE :szeroki_usmiech
      Lepiej niech przycisą hamulec przynajmniej wiesz że kierowca przed tobą nie jest pewny drogi
      Wyprzedzić nie za bardzo, jechaliśmy razem.
      Więc trzymałem się od niej ponad 100m

Komentarz

• sptom
        Rider
        • 2007
        • 351

Dodam np. omijanie korków ścieżka rowerową abo po chodniku czego dziś byłem świadkiem :twisted:
        Dostojnie do przodu by Dynosoft

Komentarz

• Octan
          Rider
          • 2006
          • 653

Gadanie przez telefon w czasie jazdy też jest problemem.Czyż nie zdarzyło się wam jechać za gozdkiem który pruje 40 na godzine bo rozmawia przez komórkę i ciężko mu zmienić bieg na wyższy.To że generuje w ten sposób korek niewiele go obchodzi.
          Mam wrażenie że im droższa fura tym częściej można zobaczyć takiego gadacza. Dziwi mnie że stać go na drogi samochód a na zestaw głośnomówiący już nie

Komentarz

• Piet-Tia
            Drive
            • 2007
            • 67

Oj, gadanie przez komórkę to nie tylko problem zajętej ręki. Niestety spora część osób przestaje wtedy w ogóle świadomie kontaktować co dzieje się na drodze i jadą zupełnie o tym nie myśląc. No i wtedy widzi się, jak koleś rusza na czerwonym bo skrzyżowanie dalej zmieniła się sygnalizacja, albo na jednopasmówce z zakazem skrętu w lewo stoi taki typek elegancko mrugając kierunkiem i czekając aż z naprzeciwka przewiną się te wszystkie samochody, których końca nie widać. Ale on gada sobie, czas mu się nie dłuży, no i przy okazji nie zauważa, że mrugają i trąbią na niego wszystkie samochody stojące za nim i jadące z naprzeciwka. Porażka... :evil:

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Komorka wystarczy zapalic papierosa i odplynac blogo :twisted: No nie mowcie ze tak nie jest, bo widuje to dosc czesto :lol:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• hubert78
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1576

Zamieszczone przez Maicroft
                Komorka wystarczy zapalic papierosa i odplynac blogo :twisted: No nie mowcie ze tak nie jest, bo widuje to dosc czesto :lol:
                NIe no super light-y można :twisted:

Komentarz

• loru
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4286
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                  a to na pewno papieros :?: czy tylko tak wygląda :kwiatek alacz
                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• olejek
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 121

Porażką jest też jak ktoś Cię wyprzedzi tylko po to, aby za 50m skręcić - pół biedy jak są pasy do skrętu, jak nie to gość Cię pięknie shamuje.
                    http://keeprockin.art.pl/‎

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Skreca w lewo najczesciej

Druga grupa, szczegolnie na bocznych drogach to tacy, co to im sie wydaje ze u nas we wsi jezdzi sie przeciez 30km/h po czym wytoczy sie taki na droge i zazwyczaj po 50-100m skreca w lewo badz prawo, a caly ten dystans pokonal w zawrotnym tempie. Zaznaczyc trzeba ze oczywiscie za mna nic nie jedzie w odleglosci co najmniej 1km :|
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• QBA
                        RS
                        • 2004
                        • 2646

IMO idealny obraz przecietnego polskiego kierowcy jest pokazany w filmie JOB. Jak rodzinka z wiochy jedzie Wartburgiem do hipermarkietu :diabelski_usmiech

Komentarz

• mdo1
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 441

dzis widzialem fajna akcje, autobus miejski zjezdzal przecinal Polczynska i zjezdzal w Dzwigowa, pod tunel.
                          Od strony Poznania, po prawej stronie, jest tam taka trojkatna wysepka dla pieszych a od niej zaczynaja sie pasy przez Polczynska.
                          Pojechal sobie pieknie po pasach dla pieszych, przez ta wysepke, przez nastepne pasy i pozniej chodnikiem az wcial sie gdzies juz na Dzwigowej na pas ruchu
                          Mieszane uczucia :/
                          bo faktycznie, inaczej wjechac to ma marne szanse

Komentarz

• dinderi
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 129

Zamieszczone przez pi9l3tt
                            - kompletna bezmyślność i degrengolada na widok karetki na sygnale - wszyscy hamują, a potem usiłują wymyśleć, gdzie tu zjechać... najczęściej już nie ma gdzie... więc stoją
                            Trudno miec pretensje do ludzi, ze maja mało rozumu i nie potrafią sobie poradzić. To tak jak mieć do osła pretensje, ze jest osłem. I tak trzeba sie cieszyć, ze w Polsce karetka albo straż pożarna to świetość. W Alice Springs w Australii, karetka pogotowia na sygnale potrafi stac całą zmiane świateł, bo Ci co mają akurat zielone, z premedytacja z tego korzystają. Nadmienić należy, że w Alice Springs jest tyle samochodów, co w rzece Todd's, czyli prawie nic. A i tak maja gdzieś, ze karetka jedzie na sygnale.

- no i jak już jesteśmy przy temacie - nagłe zwalnianie na widok drogówki do 40km/h nawet, jeśli prędkość obowiązująca jest 70km/h, jazda w dłuuuugiej kolumnie aut za radiowozem poruszającym się 60km/h na drodze krajowej bez ograniczenia prędkości.
                            Na której polskiej drodze krajowej nie ma ograniczenia prędkości ?
                            :lol:
                            Ja dorzucę, ze mam wrażenie, ze najgorszym grzechem jest jazda po Warszawie z rejestracją EL... lub podobną.
                            Przepraszam na wstępie wszyskich mieszkańców woj. łódzkiego, jesli poczują sie osobiscie urażeni.
                            Moje średnio 6.000 km/miesiąc po drogach całej Polski skłania mnie do coraz bardziej zdecydowanego twierdzenia, ze samochody z EL... to największe bydło na drodze. A juz najgorzej, kiedy wjezdzają do Warszawy. Całkowity brak elementarnych zasad poruszania sie w korku:
                            - wjezdzanie na skrzyzowanie, kiedy nie da sie zjechac i pozostawanie na srodku, az do nastepnej zmiany swiateł,
                            - nie wpuszczanie pojazdów wjeżdzających w korek z ulic podporządkowanych
                            - nie wpuszczanie pojazdów, starających się zmienić pas ruchu, które za 50 m na skrzyzowaniu chcą zjechac w lewo lub prawo.
                            - wywijanie piąchą, połaczone z przesadną mimiką twarzy, kiedy ktoś próbuje właczyć się do ruchu, nawet jesli to nikomu, w żaden sposób nie zagraża.
                            - celowe blokowanie samochodów szybszych od siebie.

Błagam z tego miejsca wszystkich Łodzian. W Warszawie nie da się jeździć tak jak to robicie!!! Potęgujecie tylko jeszcze bardziej, problemy z poruszaniem, ktore wynikają nie z naszego warszawskiego chamstwa i gupoty, ale nadmiaru samochodów. Zostawcie swoje frustracje w domu!!! Ja rozumiem, ze w Poniedziałek o 8:30 będąc w Raszynie, wszyscy jestescie juz mocno spóźnieni do pracy w Cenrum, po łykendzie w domowych pieleszach. Ale to nie Warszawy wina, ze równiez dzieki Wam nie da sie przejechac, np. Al. Krakowską. Dajcie żyć, to i Wam będzie łatwiej jeździc po Warszawie.

Pozdrawiam
                            Raszyniak, co codziennie walczy z łodziakami o to, zeby przedostać się z dzieckiem do przedszkola i nie nabawic przy tym nerwicy.

P.S. Pół mojej rodziny z miasta Łodzi pochodzi i bardzo lubie Łodziaków Ale fakt jest faktem, na drodze sa koszmarni.
                            Takie są i tak najpiekniejsze...

Komentarz

• juzek
                              Classic
                              • 2008
                              • 7

Haha
                              Właśnie dokładnie ja tak się zachowuję !!!!! a to dla tego, że :
                              Z racji wykonywanej pracy (ok. 10000 km/m) co tydzień poruszam się po Warszawie; generalne wszystko co napisałeś na NIE ja normalnie stosuję na tak ! czyli staram się byc jak najlepszym kierowcą ale .....
                              po kilku wizytach w Warsiawce ...... proszę cie ..... w całej Polsce wszyscy Ci powiedzą : NAJWIĘKSZE BYDŁO MA BLACHY Z W.... COŚTAM !!!
                              Moje trasy to 1 łódź - gdańsk 7 wawa olsztyn 8 12 17 19 itp i powiem tak wszędzie największe chamstwo to blachy W... ostatnia przygoda : 98 minut 14 km z janek do centrum na ordona no kuźwa masakra chamskie wciskanie sie, klaksony bluzgi itp...
                              A co powiesz na skrzyżowanie połczyńskiej z dźwigową!!!!!! a wyjazd pod wiaduktem na globusowej w stronę dźwigowej !!!!!!!! bitwy warszawskiej itd itd... no proszę
                              I tak po tych wizytach każdy co ma blach na W.. gdzie by to nie było będzie karcony !!!!!! no chyba że to będzie O lub OII .
                              Przepraszam wszystkich NIEWINNYCH i NORMALNYCH użytkowników dróg z blachami na W... ale ..............
                              juzek

Komentarz

• Dzida
                                RS
                                • 2006
                                • 2253

Zamieszczone przez juzek
                                Właśnie dokładnie ja tak się zachowuję !!!!! a to dla tego, że :
                                No to znaczy że buc jesteś z blachami EL.... i na dodatek odgrzałeś kotleta nie wiadomo po co.... :roll:

Komentarz

• juzek
                                  Classic
                                  • 2008
                                  • 7

nie odgrzałem tylko broniłem honoru EL (i byłem pewny że pierwszy odpowie buc z blachami W.........) nie oczekiwałem odpowiedzi a jeśli już i wolałbym by wypowiedział się ktoś nie z tablicą W...
                                  juzek

Komentarz

• Ziomal
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 5841
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

juzek, Dzida, bez obraz tylko tutaj !

Nie mozemy określać kogoś po rejstracjach bo to z dupy wzięty powód, większość aut przedstawicieli handlowych ma auta służbowe które są zarejstrowane najczęściej na firmy Leasingowe a że większość z nich znajduje się w Wawie to nic nie poradzimy na to. To ,że mój Tata ma rejstracje WD a mieszka w Białymstoku też jest bucem ? :?
                                    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• zurcio
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2046

Ziomal, teraz to pojechałes :diabelski_usmiech
                                      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Dzida
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 2253

Zamieszczone przez Ziomal
                                        Nie mozemy określać kogoś po rejstracjach bo to z dupy wzięty powód, większość aut przedstawicieli handlowych ma auta służbowe które są zarejstrowane najczęściej na firmy Leasingowe a że większość z nich znajduje się w Wawie to nic nie poradzimy na to. To ,że mój Tata ma rejstracje WD a mieszka w Białymstoku też jest bucem
                                        Łukasz, ale akurat mi nie trzeba tego tłumaczyć. Po prostu odpowiedziałem koledze "na jego poziomie" i tyle.....

juzek, czy ty wiesz chociaż jaka jest różnica między WG, WK, WH, WE, WR, czy tak poprostu wszystkich wrzucasz do jednego wora?

Mierżą mnie takie wypowiedzi.....to chyba nadaje się już do zamknięcia.

Komentarz

• Sarrazin
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 151

A mnie najbardziej denerwuje kiedy ludzie zwalniają przed zielonym światłem z przepisowych 50km/h do 30km/h i czekają, aż się zapali czerwone, aby broń boże nie wjechać na pomarańczowym.
                                          Kiedyś miałem taka sytuację, kiedy Pani, przy przejeździe na wprost zatrzymała się na !zielonym!Ja ledwie wyhamowałem, za mną mało co się koleś we mnie nie wpakował. Wyszedłem z samochodu, zbluzgałem babę, a ona na to: "Ja tylko staram się bezpiecznie poruszać, niech Pan nie krzyczy".
                                          1.9 TDi ASV - seria, Φ 5,5l/100km

Komentarz

• juzek
                                            Classic
                                            • 2008
                                            • 7

Większość osób wie o kim pisałem obrażając właścicieli blach W.. a wszystkich innych przeprosiłem ! (a różnice znam)
                                            juzek

Komentarz

Pracuję...