VIN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

87 km przy przebiegu 151 kkm :twisted:
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• pako11
      Drive
      • 2009
      • 64

bardzo proszę o wszelkie info o autku z nr VIN:
      TMBNB93T0B9037171
      F10 530D 258PS

Komentarz

• hesiu
        Classic
        • 2011
        • 1

250 km od samochodu

Witam

Czy ktoś może powiedzieć mi nieco więcej niż mówią to dekodery podane we wcześniejszych postach w temacie oczywista pojazdu o numerze VIN TMBJK46YX74129286.
        Fabia Kombi Clasic z 2006roku. Przegląd w miejscowym ASO wykazał, że naprawiano skrzynie biegów. Podobno w tym modelu stosunkowo często pojawiają się jakieś problemy z 5 biegiem, prawda to? Naprawa wygląda na dobrze zrobioną.
        Właściciel, jest nim od miesiąca, nie ma książki serwisowej. Auto jest poleasingowe więc potrzebowałbym znaleźć serwis w którym było robione.

Komentarz

• kecaj
          RS
          • 2009
          • 1511
          • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez pako11
          bardzo proszę o wszelkie info o autku z nr VIN:
          TMBNB93T0B9037171
          Auto z grudnia 2010 i to z polskiego rynku.
          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• pako11
            Drive
            • 2009
            • 64

dziękuję kecaj
            już byłem w serwisie i udało mi się na miejscu sprawdzić historię, czysto, odnotowany przeglad zerowy jedynie
            F10 530D 258PS

Komentarz

• kecaj
              RS
              • 2009
              • 1511
              • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez pako11
              dziękuję kecaj
              już byłem w serwisie i udało mi się na miejscu sprawdzić historię, czysto, odnotowany przeglad zerowy jedynie
              ...i żarówka przy 760 km...
              Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

I pozniej gosc zwatpil w ceny :twisted: :twisted:
                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• piotrek_marki
                  Classic
                  • 2011
                  • 39
                  • Ford

Proszę o sprawdzenie histori samochodu oraz serwisy
                  TMBBS61Z952051639

Komentarz

• ishikura
                    Classic
                    • 2011
                    • 1

Witam kolegów i koleżanki,

Przymierzam się do zakupu Ocatvii. Znalazłem ciekawy egzemplarz, ale cena wydaje mi się trochę zbyt atrakcyjna...

czy mogę prosić o pomoc w sprawdzeniu nr VIN TMBHS61Z472101604

z góry piękne dzięki

Komentarz

• misiaczek5236
                      Classic
                      • 2011
                      • 14

witam.jestem nowy i tez chcialbym sprawdzic po nr VIN co siedzi w Octavi I
                      TMBAP21U7Y8288934

i chcialbym wiedziec czy w wersji Laurin&klement w standardzie jest esp??ta octavia nie ma wlasnie przycisku esp przy radiu.i czy w niej jest ESP EDS ASR??cos z tego ma?

z Gory dziekuje za odp

Komentarz

• TomekRs
                        RS
                        • 2011
                        • 1670

u mnie na miedzy tym co na liczniku a tym co na vagu jest roznica 4 albo 8km..

Komentarz

• karster
                          Classic
                          • 2011
                          • 12

Witam serdecznie na forum jako nowy użytkownik.

Przymierzam się do kupna upragnionej Fabii 1, zbierałem na nią kilka lat i będzie to mój w zasadzie pierwszy samochód pomijając poloneza, którego miałem kilka lat temu
                          Dlatego chcę być maksymalnie pewien, że kupię dobry samochód bez niejasnej przeszłości.

Znalazłem ciekawą fabię, nr VIN: TMBNS46Y133867379
                          Na ogólno dostępnych stronach nie znalazłem nic bardziej szczegółowego jak poniższe informacje. Samochód niby jest sprowadzany. Proszę w miarę możliwości o dokładniejsze informacje na jego temat. Z góry dziękuję

TMBNS46Y133867379:
                          ©koda Fabia Comfort 1.9 TDI 74kw
                          model year 2003, production number 867379
                          2x airbag, production plant Mladá Boleslav (CZ)
                          The entered VIN is valid!

informacje sprzedającego:
                          ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Radio+CD, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji,
                          Informacje dodatkowe: Bezwypadkowy, Kupiony w salonie, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Zarejestrowany w Polsce, kolor szary

SKODA FABIA 1.9TDI 2003r.
                          PRZEBIEG 156.000TYS.
                          1WSZY WLASCICIEL W POLSCE
                          OSOBA NIE PALĄCA
                          AUTO ZADBANE.BEZ OTARC TAPICERKI
                          NOWE OPONY ZIMONE
                          ALUFELGI
                          KLIMATYZACJA
                          RADIO CD
                          6x AIRBAG
                          KUBEŁKOWE FOTELE
                          WSPOMAGANIE KIER
                          Trójramienna kierownica

Pozdrawiam
                          Karol

Komentarz

• Arhoax
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 181

Samochód już mam prawie 4 lata ale proszę o sprawdzenie historii serwisową, czego kolwiek, jak najwięcej tego !

TMBBS61ZX82071726

dziękuje ;]
                            Arek

Komentarz

• Doxa
                              Classic
                              • 2011
                              • 1

Witam. Poszukuję O1 więc jeśli to możliwe bardzo proszę o sprawdzenie tego VINu TMBHG41U112508099.
                              Z góry dziękuję i pozdrawiam :wink:

Komentarz

• abstinent
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4842
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

karster, http://www.bezwypadkowy.net/wyszukiwarka-vin

Komentarz

• karster
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 12

Zamieszczone przez abstinent
                                  I co mi po tym kolego? Strona płatna, tak to każdy sprawdzić może. Generalnie jest po fakcie bo już kupiłem i już dałem się zrobić jak taki gówniarz. Sprzedający okazał się oszustem, samochód miał być bezwypadkowy a tym czasem dostał w tył (to już wiem, a gdzie więcej to nie wiem)
                                  Lewe tylne nadkole od strony bagażnika jest całe poharatane, nawet nikt się nie postarał go ładnie wyprostować, klapa jest wymieniana, szyba wklejana i to tak beznadziejnie, że nawet klej nie został porządnie rozprowadzony, zderzak jet cały w szpachli, lakier na dziurach razem ze szpachlą odpada
                                  3 lata zbierałem na samochód by teraz dać się oszukać. Jeszcze większy błąd zrobiłem, ze pozwoliłem zapisać na umowie kwotę 9500 zamiast faktycznej 16200. Tak nalegał sprzedawca, by uniknąć podatku od wzbogacenia bo posiadał samochód mniej niż pół roku. Dałem się oszukać całkowicie i nawet nie mogę prawnie powalczyć bo jak zechcę odstąpić od umowy to od razu zapewne chętnie odstąpi sprzedający oddając to co w umowie czyli 9500 a pozostałe 6700 będę stratny
                                  Co za kraj, co za ludzie, ehh szkoda słów. Za to w Polsce powinno się iść na 2 lata do więzienia, nie są to małe pieniądze a bezczelne chamy tak ludzi oszukują.
                                  Ciekawe co jeszcze w tym samochodzie odnajdę. Sporo majsterkuję więc stosunkowo łatwo mi coś znaleźć, dodam, ze przedni prawy wahacz (?) uderza po hamowaniu przy ruszaniu ;/

Komentarz

• lu1985kas
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 191

karster, tak ciężko było te usterki stwierdzić podczas zakupu ?? :wink:

Zamieszczone przez karster
                                    Lewe tylne nadkole od strony bagażnika jest całe poharatane, nawet nikt się nie postarał go ładnie wyprostować, klapa jest wymieniana, szyba wklejana i to tak beznadziejnie, że nawet klej nie został porządnie rozprowadzony, zderzak jet cały w szpachli, lakier na dziurach razem ze szpachlą odpada

Komentarz

• keraj998
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 359
                                      • Volkswagen

karster, kupywałeś w nocy :shock:
                                      "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• karster
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 12

Zamieszczone przez keraj998
                                        Nie, po prostu nie miałem żadnej pomocy a sam nie posiadałem żadnego doświadczenia. Teraz już drugi raz takiego błędu bym nie popełnił.
                                        Będę musiał jechać do skody, zapłacić jak każdy normalny człowiek i dowiedzieć się co jest nie tak z moim samochodem. Liczyłem na pomoc forum ale widać nie jest zbyt używane, chyba źle trafiłem i tyle.

Pozdrawiam

Komentarz

• Deo
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 1729
                                          • Volkswagen
                                          • CRMB 2.0 TDI 150 KM

karster, jak chciałeś zaoszczędzić na sprawdzeniu samochodu to pretensje możesz mieć do siebie i osoby, która sprzedała Ci to auto.
                                          Sam dość długo szukałem auta i wielokrotnie okazywało się, że odpicowany furacz to nic nie warta kupa złomu.

BTW. Na pomoc kolegów z forum zawsze możesz liczyć, ale jeśli sądzisz, że ktoś za Ciebie będzie myślał to faktycznie źle trafiłeś.
                                          Pozdrawiam,
                                          Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                                          Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• igor33c
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 115
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie, po prostu nie miałem żadnej pomocy a sam nie posiadałem żadnego doświadczenia. Teraz już drugi raz takiego błędu bym nie popełnił.
                                            Będę musiał jechać do skody, zapłacić jak każdy normalny człowiek i dowiedzieć się co jest nie tak z moim samochodem. Liczyłem na pomoc forum ale widać nie jest zbyt używane, chyba źle trafiłem i tyle.

Pozdrawiam
                                            karster, skoro już po zawodach, to nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem i trzeba ogarnąć się ( i samochód) najlepiej w aso - dowiedz się co się z nim działo i pozbieraj trochę kasy żeby doprowadzić go do ładu - w prawdzie z kasą będziesz do tyłu ale skoro samochód kupiony to już lepiej doinwestować go i cieszyć się z jazdy niż dołować się, że ktoś Ciebie w bambuko zrobił. Nie jesteś pierwszy i nie ostatni niestety. Powodzenia :wink:

Komentarz

• karster
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 12

Zamieszczone przez igor33c

Pozdrawiam
                                              karster, skoro już po zawodach, to nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem i trzeba ogarnąć się ( i samochód) najlepiej w aso - dowiedz się co się z nim działo i pozbieraj trochę kasy żeby doprowadzić go do ładu - w prawdzie z kasą będziesz do tyłu ale skoro samochód kupiony to już lepiej doinwestować go i cieszyć się z jazdy niż dołować się, że ktoś Ciebie w bambuko zrobił. Nie jesteś pierwszy i nie ostatni niestety. Powodzenia :wink:
                                              Tak też postanowiłem. Dziś pobawiliśmy się z przyszłym teściem miernikiem lakieru, wygląda, że przód też coś miał ale lekko, potwierdziła się kwestia tyłu. Szyby przednia i tylna są inne. Tak jak mówię, samochód jest ładny więc będę go robił do końca, tak w ogóle to aukcja do niego ciągle trwa... (chociaż samochód mam od ponad tygodnia): http://allegro.pl/skoda-fabia-1-9tdi...941933934.html
                                              Nie wiem czy to normalne, że aukcje trwają do końca czy to tylko na własne życzenie nie została usunięta;P

1) Samochód najczęściej przebywał będzie w Poznaniu, może ktoś mnie nakierować gdzie powinienem się udać do serwisu? Tam przy fabryce VW?
                                              2) Miałem płyn chłodniczy na granicy minimum (po uruchomieniu zimnego silnika pojawiało się ostrzeżenie, po krótkiej pracy i jego ponownym uruchomieniu już tego nie było). Jako totalny laik a osoba bojąca się o samochód kupiłem w trasie do domu płyn zdaje sie petrygo (na orlenie) jakiś glikolowy. Na miejscu poczytałem, że absolutnie nie wolno łączyć różnych płynów i powinno się stosować płyn G12 plus. Czasy się zmieniły (książka była skanem książki z 2003roku - oryginału oczywiście nie dostałem). Moje pytanie czy nadal powinno się stosować ten płyn czy już są lepsze, np na bazie glikolu tak jak ten z orlenu?
                                              3) Ile mnie może kosztować taki przegląd w serwisie skody oraz uzyskanie informacji o samochodzie po numerze VIN.

PS. Jeśli ta dyskusja nie powinna znajdować się w tym dziale to proszę moderatora o jej wyodrębnienie i przeniesienie do odpowiedniego działu

Pozdrawiam

Komentarz

• szymonzx
                                                Drive
                                                • 2011
                                                • 50

sonda lambda VIN

Pilnie poszukuję oznaczenia sondy lambdy przed kat. nr vin: TMBCE21U812436516. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam!

Komentarz

• TomekRs
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 1670

nr vin jak dobrze zagadasz to ci sprawdza za darmo ewentualnie 30-50zl

Komentarz

• szymonzx
                                                    Drive
                                                    • 2011
                                                    • 50

jeśli to do mnie kolego octaviars1 to dosyć słaba wskazówka. Serwis mi nie powie z oczywistych względów. Myślałem, że ktoś tutaj może dysponuje katalogiem części po nr vin. Trudno się mówi. Już kupiłem sondę. Oby tym razem dobrą.

Komentarz

Pracuję...